Alternatif Tıp Ve Kanser

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Alternatif Tıp Ve Kanser

KANSERLİ HASTALIKLAR.ALTERNATİF TIP VE KANSER

Vücudumuzda tüm organlar hücrelerden oluşur. Hücreler vücudumuzun en küçük yapıtaşlarıdır ve ancak mikroskopla görülebilirler.
Sağlıklı vücut hücreleri (kas ve sinir hücreleri hariç) bölünebilme yeteneğine sahiptirler. Ölen hücrelerin yenilenmesi ve yaralanan dokuların (vücut içi ve dışındaki) onarılması amacıyla bu yeteneklerini kullanırlar. Fakat bu yetenekleri de sınırlıdır. Sonsuz bölünemezler. Her hücrenin hayatı boyunca belli bir bölünebilme sayısı vardır. Sağlıklı bir hücre gerektiği yerde ve gerektiği kadar bölüneceğini bilir.
Buna karşın kanser hücreleri, bu bilinci kaybeder, kontrolsüz bölünmeye başlar ve çoğalırlar. Kanser hücreleri birikerek tümörleri (kitleleri) oluştururlar, tümörler normal dokuları sıkıştırabilirler, içine sızabilirler yada tahrip edebilirler. Eğer kanser hücreleri oluştukları tümörden ayrılırsa, kan yada lenf dolaşımı aracılığı ile vücudun diğer bölgelerine gidebilirler. Gittikleri yerlerde tümör kolonileri oluşturur ve büyümeye devam ederler. Kanserin bu şekilde vücudun diğer bölgelerine yayılması olayına ****staz adı verilir.
Kanserler oluşmaya başladıkları organ ve mikroskop altındaki görünüşlerine göre sınıflandırılırlar. Farklı tipteki kanserler, farklı hızlarda büyürler, farklı yayılma biçimleri gösterirler ve farklı tedavilere cevap verirler. Bu nedenle kanser hastalarının tedavisinde, var olan kanser türüne göre farklı tedaviler uygulanır.

Kanserin Nedenleri ?

Kanserin sebebi henüz kesin olarak bilinmemektedir. Kanser hastalığı için iki grup risk faktörü vardır. Kanser için risk faktörleri yaşam şekillerine, yaşa, cinsiyete ve aile öykülerine bağlı olarak değişir. Bir başka risk grubu ise çevresel faktörlerdir.
-Sigara alkol kullanımı,
-Uzun süre ve tehlikeli saatlerde güneş altında kalma,
-Aşırı dozda röntgen ışınına maruz kalma,
-Bazı kimyasal maddeler (katran, benzin, boya maddeleri, asbest v.b.)
-Bazı virüsler
-Hava kirliliği
-Radyasyona maruz kalma,
-Kötü beslenme alışkanlığı
Kanser Tehlikesinin 7 Habercisi
Kanserin belirti ve bulguları köken aldığı doku ve organlara göre değişir. Hatta bazen hiç belirti ve bulgu vermeden kontrol muayenelerinde kanser tanısı konulabilir.
Aşağıdaki belirtilere dikkat edin:
Rahim ve makattan gelen normal olmayan bir kanama veya akıntı
Memede veya vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkan şişlik ve sertlikler
İyileşmeyen yaralar
Uzun süreli ses kısıklığı ve öksürük
Yutkunma güçlüğü ve hazımsızlık
Ben ve siğillerde meydana gelen büyüme, kanama, renk değişikliği, yara
Büyük ve küçük abdest yapmakta ki değişiklikler

GÖRÜLEN KANSER TİPLERİ

Meme kanseri
Akciğer kanseri
Prostat kanseri
Mide kanseri
Kalın barsak kanseri
Rahim ağzı kanseri
1. Akciğer Kanseri;
Uzun süre devam eden öksürük
Öksürürken kan gelmesi
Nefes darlığı
2. Cilt Kanseri;
İyileşmeyen yara
Ben ve siğillerde şekil, renk değişikliği
Ani oluşan ben ve siğiller
3. Meme Kanseri;
Memede ele gelen sertlik
Meme başında içeri doğru çekilme
Meme başında şişkinlik
Meme şeklinde ki değişiklikler
4. Rahim Kanseri;
Menopozdan sonra olan kanamalar
Nedeni belli olmayan vaginal akıntılar
Bir aydan fazla devam eden adet kanaması, düzensizlikler veya anormal kanamalar
Karında şişkinlik
5. Kolon Kanseri;
Makattan gelen kanama ve dışkılama alışkanlıklarının değişmesi
Karın ağrısı
Karında kitle
Kilo kaybı
6.Prostat Kanseri;
Sık sık (özellikle geceleri) idrara kalkma
Kesik kesik, ağrılı ve sızılı idrar yapma
İdrar kesesini tam boşaltamama hissi
idrar tutmada güçlük
İdrar akış gücünde azalma

Kanser hastalıkları:

fizik uzmanı gökhan hani mide kanseri,prostat kanseri,bağırsak(kolon) kanseri ,akciğer kanseri,meme kanseri,rahim kanseri,ağız kanseri,kan kanseri ve cilt kanseri ile ilgili çalışmalarını tamamlamıştır.kanser çare bulunmayacak bir hastalık değildir.günde 10 tane zeytin , 9 tane incir, 19 tane hurma ,100 gram brokoli,100 gram bezelye,100 gram bamya yiyenler ve bir bardak domates suyu,iki bardak taze sıkılmış limon-portokal-greyfurt-elma suyu içenler hiç bir kanser hastalığına yakalanmaz.prostat kanserine yakalanmak istemeyen beyler ayakta küçük abdestlerini yapmamaları gerekir.ayrıca her cinsel ilişkiden sonra küçük abdestlerini yapmaları şarttır.cilt kanseri için beyaz tenliler yaz aylarında vucutlarına sürecekleri nane ve defne yağı ile güneşte sadece günde en fazla 3 saat kalsalar bile cilt kanserine yakalanmazlar.
Kanser hasralıkları ile ilgili gerekli çalışmalar devam etmektedir.kemoterapi ve radyoterapi vb yöntemler kanser hastalıklarının ilerlemiş şekillerine modern tıp olarak kansere cevap verememektedir.alternatif(tamamlayıcı) tıp olarak profesyonel bioenerji uzmanı 8 aşamalı olarak enerji aksiyonlarını kanserli hücrelerinin yayılmasını önleyerek,sonra özel formüllü şifalı bitkiler yardımıyla kanserli hücrelerle savaş oluşturacak bitkiler verilebilinir.kanser hastalıklarında alternatif tıp yöntemlerinde bioenerji ve bioterapi ile kullanılması şartır.bioenerji kesinlikle reiki değildir.****fizik uzmanlığı olarak reikiyi kaideye almamaktayız.reiki sembolleri denilenler sadece budist felsefe öğretisidir.reiki sembolleri olan(cho ku rei)-(sei he ki)-(hon sha ze sho nen)bunlar saçmalık ve şirktir.ayrıca uzak doğuda yetişen bazı mantarların kansere iyi gelmesi bilgileri yanlıştır.şifa sadece allahtandır.bioenerji uygulaması 8 aşamalı ve islam fıtratına uygun olarak uygulanmalıdır.piyasada kendini bioenerji uzmanı sanan binlerce insan olması çok şaşırtıcıdır.azerbeycan ve türki cumhuriyetlerden alınan bioenerji sertifikaları ve bioenerji uygulamaları alternatif tıp literatüründe kaideye alınmamaktadır.
 
OP
GÜLÇİN

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
AKCİĞER KANSERLİ HASTALARDA ALTERNATİF TEDAVİ KULLANIMI


Serap AKYÜREK1, Cem ÖNAL1, Cengiz KURTMAN1

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı, ANKARA
Keywords: Alternatif tedavi, Akciğer kanseri, Bitkisel karışım tedavisi
Bu çalışmanın amacı alternatif tedavi (AT) kullanan akciğer kanser tanılı hastalarda AT prevelansı, hasta karakteristiği ve AT tiplerini araştırmaktır. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi bölümünde Mayıs 2004- Ocak 2005 tarihleri arasında akciğer kanseri tanısı ile radyoterapi (RT) planlanan 102 hastaya yüz yüze tedavi öncesi anket formları dolduruldu. Alternatif tedavi kullanan ve kullanmayan hastaların demografik özellikleri, hastalık ve tedavi karakteristikleri, hastaların AT’den beklentileri ve bu tedavinin hasta üzerindeki etkileri araştırıldı. Grupların karşılaştırılmasında Fisher testi kullanıldı. Radyoterapi için başvuran 102 hastadan 64’ünün (%63) başvuru sırasında alternatif tedavi kullandığı görüldü. Hastaların %59’unun ısırgan otu ve tohumunu içeren bitkisel karışımları kullanıldığı görüldü. Bu çalışmada düşük sosyoekonomik düzey ve düşük eğitim düzeyinin alternatif tedavi kullanımını etkileyen en önemli faktör olduğu bulundu (p<0.001). Akciğer kanseri tanılı hastaların standart tedavileri yanında alternatif tedavilere sıklıkla başvurduğu görüldü. Onkologların etkinliği henüz ispatlanmamış bu tedavi yöntemlerinden ve bunların potansiyel yan etkilerinden haberdar olmaları gerektiği kanısındayız.



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst