Alper Kul ile "Babamın Oğlu"

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
alper-kul-ile-babamin-oglu--2733343.Jpeg


Alper Kul ile "Babamın Oğlu"

" Bu y kromozonun bize ettiğini başka hiç bir şey etmedi.."

Caveman'den sonra "Babamın Oğlu" adlı gösterisi ile seyircisinin karşısına çıkan Alper Kul, bu sefer de bir baba ve oğlunun kadın erkek ilişkilerini kendi kuşaklarında nasıl yaşadıklarını anlattığı tek kişilik oyunu ile karşımıza çıkıyor. Organizasyonunu Funorg'un gerceklestirdiği sezonun ilk gösterisi ile KKM sahnesine çıkmaya hazirlaniyor .

Baba / oğul / kadın / erkek olguları üzerinden aile yapısını ve değişen yargıları anlatan oyun, günümüz ve geçmiş arasındaki kuşak farklılıkları üzerine dikkat çekiyor.

Şarkı söyleyerek gösterisine başlayan Alper Kul, bir baba ve oğulun kadın - erkek ilişkilerini kendi kuşaklarında nasıl yaşadıklarını komik bir dille anlatıyor.

1950'lerde yaşanan toplumsal değişimi aile sosyolojisi üzerinden yürütüp, 20.yüzyılda Türkiye'de nelerin değiştiğini şarkılar ve video görselleri de kullanarak izleyicisine sunuyor.

80 dakika süren bu gösterisinde Alper Kul'un ana kahramanı ve esin kaynağı babası "Fikret Kul"dur. Fikret Kul'un gençliğinde yaşadığı ilişkilere faklı bir bakış açısı getiren Alper Kul, güldürerek çıktığı seyircisinin karşısından "hayattaki en büyük ve önemli mutluluğun aslında ne olduğunun" mesajını vererek ayrılıyor.

"Babamın Oğlu" sezon ilk gösterisi ; 23 Ekim salı / saat:20.30 KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesinde
Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst