Aloe Vera Jeli Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir?

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
aloe-vera-jeli-nasil-yapilir-ve-faydalari-nelerdir--3670429.Jpeg


Afrika kökenli bir bitki olan Aloe Vera zambakgiller familyasından olmasına rağmen kaktüse benzer bir görünümü vardır. İçeriğindeki vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimlerle alternatif tıp sektörü için oldukça önemli bir bitkidir.

Şu ana kadar yapılan araştırmalara göre ciltte oluşan yara ve yanık gibi deformasyonlarda oldukça etkili olduğu kanıtlanan Aloe Vera anti-bakteriyel etkisiyle enfeksiyon tedavilerinde ve sindirim sistemi hastalıkları kapsamında yer alan kabızlık, hemoroit, mide ülseri, huzursuz bacak sendromuna karşı kullanılmaktadır. Peki, Aloe Vera’yı bu denli kıymetli yapan nedir? Yeşil kabuk bölümünün altında yaprağın iç kısmında bulunan ve parankim hücreler tarafından imal edilen müsilaj görünümlü renksiz kısım olan jeldir. Bu jeli yaprakları ortadan ikiye ayırarak veya yaprakları blenderdan geçirerek elde edebilirsiniz ve kullanım amacınıza yönelik olarak dondurucuda bekletip kullanmanız tavsiye edilmektedir. Aloe Vera’ları evinizde saksılarda yetiştirebilirsiniz, fazla su sevmeyen bu bitki toprağı kuruduğunda sulanmalıdır ve güneş altında 1 m uzunluğuna erişebilir.

Evde Aloe Vera’lı Anti-Aging Maske

Kozmetik ve alternatif tedavi yöntemlerinde sıkça tercih edilen Aloe Vera’nın cilt üzerindeki olumlu etkilerine ek olarak yaşlanmayı önleyici bir etkisi vardır. Evinizde yetiştirdiğiniz Aloe Vera’dan bir yaprak kopararak içindeki jeli 2 kaşık bal, 2 tatlı kaşığı badem yağı ve 5-6 damla kadar gül yağını karıştırın ellerinizle yukarı doğru masajlar yapın ve ciltte oluşan yaşlanmayı gidermek için ne kadar etkili olduğunu fark edeceksiniz.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst