Alerjisi olan çocuklara uyarı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
1380717680950.jpg


Alerjisi olan çocuklara uyarı

Alerji uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, alerjisi olan çocuklar için kakaolu hazır gıdalar yerine bol tahıllı ekmek, peynir, zeytin, yumurta, salatalık ve şekersiz marmelat gibi vitamin yönünden zengin gıdalarla beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini bildirdi.

Tabak, yaptığı yazılı açıklamada, kış aylarının gelmesiyle kapalı alanlarda yayılan nezle, grip ve soğuk algınlığının bağışıklık sistemi zayıf olanları ve alerjisi olanları etkilediğini kaydetti.

Gereksiz yere antibiyotik kullanımının vücuttaki yararlı bakterileri öldürdüğüne dikkati çeken Tabak, "Hastalığı basit yöntemlerle atlatmak mümkün. Soğuk algınlığı yavaş seyreden bir hastalıktır ve boğaz ağrısı, hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve hafif öksürük belirtileriyle kendini gösteriyor. Grip enfeksiyonu ise birkaç saat içinde aniden ortaya çıkıyor, yüksek ateşle şiddetli baş ağrısı, tüm vücutta yaygın kas ağrısı, ağır halsizlik belirtileriyle seyreden bir hastalıktır. Alerjisi olan kişiler, üst solunum yolu enfeksiyonu gibi kendini gösteren soğuk algınlığına daha çok yakalanıyor ve bu durum karşısında gereksiz antibiyotik kullanmanın yerine özellikle beslenme ve basit uygulamalarla hastalık önlenebilir" ifadesini kullandı.

Tabak, bağışıklık sistemi ve sağlık için beslenmenin önemli olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Aileler, çocuklarının sabahları birkaç lokma yemesi için kakaolu fındık ezmesi, kakaolu mısır gevreği gibi hızlı ve hazır gıdalar ile kahvaltı etmesine göz yumuyor. Bu gıdaların besleyici hiçbir değeri yok. Özellikle alerjik çocuklarda midede reflüyü tetikleyen bu gıdalar astıma neden oluyor. Alerjisi olan çocuklar için kakaolu hazır gıdalar yerine bol tahıllı ekmek, peynir, zeytin, yumurta, salatalık ve şekersiz marmelat gibi vitamin yönünden zengin gıdalarla beslenmek, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Okullardaki öğle yemekleri hamburger, patates, kola gibi hızlı ve hazır gıda ile yapılıyor. Et, sebze yemeği, salata ve meyveden oluşması gereken öğle yemeğinin, hazır gıdalı kantin alışkanlığının yerine geçmesi gerekiyor."

Tabak, akşam yemeğinin sabah ve öğlen kadar önemli olduğunu, reflünün önlenmesi için yatmadan en az 2 saat önce yenmiş olması gerektiğini aktardı.

Sabah

 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Havaların sogumasıyla hastalıklar çıkar yine nezle,grip,yüksek ateş ve daha neler neler.. :tskler:
Rabbim herkese şifa versin :ask:
 
D

daniella777

Misafir
Çocuğunuzu Alerjiden Nasıl Koruyabilirsiniz?
Alerji büyük oranda genetiktir. Eğer ailede astım, saman nezlesi gibi alerjik hastalıklar varsa çocuğa bilinçli yaklaşılmalı, alerji şüphesi her zaman akılda tutulmalıdır.
gelişim sürelerinde alerjik reaksyon mutlaka takip edilmelidir.
Çocuklarda besin alerjileri, genelde ek gıdaya geçildiğinde başlar. bu yüzden, nedensiz bir şekilde ek gıdaya başlanmamalıdır.
Evde bulunan halı, kilim, battaniye ve oyuncak gibi eşyalar toz tutma potansiyeline sahiptir. Bu nedenle, bu tür eşyaları evden, özellikle çocuğun odasından uzak tutmak iyi bir önlemdir. Çocuğa alınacak eşyaların da anti-alerjik olmasına özen gösterilmelidir.
Sağlıklı bir ev ortamı için ideal nem oranı %55 olarak belirtilmiştir. Nem; akar ve küf mantarlarının sayısını arttırdığı için önerilen oranın üzerine çıkılmamalıdır.
Evler, en az haftada bir mutlaka yüksek emiş gücüne sahip, dışarı toz vermeyen bir elektrikli süpürge ile süpürülmelidir.
Çamaşırlar, haftada bir kez 55 derece ve üzerinde yıkanmalıdır. Kıyafetlerde pamuklu ürünler tercih edilmelidir.
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
ah ah cocuklar yıyeceklerı konusunda keske sozumuz gecse ne ısterlerse onu yıyorlar cıkolatadan uzak tutmak mumkun bıle degıl :eek:fff:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst