Alerjik Hastalıklar

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Astım
Astım ataklarını polen, ev tozları, sigara dumanı, viral enfeksiyonlar (soğuk), İklim değişiklikleri, eksersiz, stres başlatabilir. Öksürük, gürültü solunum, nefes alma zorluğu.

Saman nezlesi (Alerjik rinit)
Ağaç, çimen, otların polenleri ev tozları, hayvan tüyleri, burun tıkanıklığı, aksırık, burun akıntısı, burun tıkanıklığı nedeniyle ağız solunumu, göz altlarında renk değişikliği ve şişlik, burunda kaşınma, gözlerde sulanma

Gıda alerjisi

Tüm yiyecekler olabilir ama özellikle yumurta, yerfıstığı, süt, fındık, soya, balık, buğday, bezelye, kabuklu deniz hayvanları. Bulantı, kusma, döküntü, solunum ve dolaşım problemleri.

Egzema (Atopik dermatit)

Gıda alerjileri, alerjenlerle temas ( polenler, ev tozları, hayvansal alerjenler). Kolların, bacakların, boynun kıvrımlarında düzensiz, kuru, kırmızı, kaşıntılı döküntüler.

Kurdeşen

Gıda alerjileri, veya ilaçlar ( örn; Aspirin, penisilin) ancak genellikle sebep bilinmez. Kaşıntılı, etraf deriden daha kırmızı veya soluk, yama şeklinde döküntüler. Vücudun değişik bölgelerinde olabilir.

Kontakt dermatit
Zehirli sarmaşık, deterjanlar ve temizleyiciler, kimi kozmetik ve parfümlerdeki kimyasal maddelerle temas. Kaşıntılı, kırmızı, kabarık döküntüler, bazen şiddetli olabilir ve su toplayabilir.

Alerjiyi soğuk algınlığından nasıl ayırabiliriz ?

Alerji: Burun tıkanıklığı, su gibi burun akıntısı, gözlerde sulanma, tekrarlayan aksırık atakları, burunda, gözde ve deride kaşıntı gibi bulgular verir. Ateş yoktur. Tüm bir sezon sürebilir, zaman içinde ataklarla seyreder.

Soğuk algınlığı: Su gibi burun akıntısıyla başlar, üç ila on gün içinde ateş, zaman zaman aksırık, koyu, yeşil burun akıntısı eklenir.

Alerji ne zaman ortaya çıkar?
Erken çocukluk döneminde, kimi bebeklerde bazen kimi yiyeceklere örneğin inek sütüne karşı allerji gelişir. Kimilerinde ilk bulgular ergenlikte görülür ama genellikle astım ya da saman nezlesinin ilk bulguları ilkokul sıralarında çıkar. Bebeklikte şiddetli egzema ya da dermatiti olan kimi çocuklarda daha ileri yaşlarda saman nezlesi ya da astım görülebilirken kimilerinde bu problemler kaybolur.

Alıntıdır!
 

Dilar

Aktif Üye
Katılım
21 Ağustos 2010
Mesajlar
428
Tepki
247
Puan
43
Konum
yurtdisi
Alerjik durum bendede var,yeni cikti onlenmesi icinde 3 yil boyunca asi olmam gerekiyormus olmasam astima cevirirmis
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst