Alaçatı'da Bir Kış Tatili!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Alaçatı'da Bir Kış Tatili
Hiç kış aylarında Alaçatı'ya gittiniz mi?

660gpl.jpg


Yaz tatilinin en gözde mekanlarından Alaçatı ve Çeşme’de kışın tatil yapmak da gerçekten çok keyifli. Yazın kalabalıktan yürünmeyen sokaklar, kışın bir o kadar sakin ve huzurlu oluyor. Özellikle kafa dinlemek için birkaç günlüğüne de olsa Alaçatı’ya kaçmanızı tavsiye ederim. Peki, kışın bu şirin beldede nasıl vakit geçirilir?

WrdB84.jpg



Öncelikle sadece Alaçatı’da kalmayalım biraz Çeşme’yi de dolaşalım diyorsanız mutlaka araba ile gitmenizi tavsiye ederim. Araba ile gitmek istemiyorsanız birkaç günlüğüne araç da kiralayabilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan araç kiralamak mümkün.

Kalacak yeri hiç dert etmeyin Alaçatı’nın birbirinden şirin butik otellerinden biri mutlaka gönlünüzü çelecektir. Gelelim tavsiyelere;

3RdrW9.jpg


R6qm8Y.jpg




Alaçatı Orta Kahve’de güzel bir kahvaltı edin. Sakızlı Türk kahvenizi de içtikten sonra, Alaçatı’nın birbirinden renkli sokaklarında kaybolun. Butikleri dolaşın. Kubaba Design’ın inci ve mercandan yapılmış tasarım kolyelerine bir göz atın. Ara sokaklarındaki kafelere girin. Nerede ne ile karşılaşacağınız hiç belli olmaz.

pYLyMo.jpg


Alaçatı Port’a gidin. Güzel bir yürüyüş yapın. Ferdi Baba’da akşamüstü rakısı eşliğinde ahtapot ızgara, şevketi bostanlı yoğurtlu levrek yiyin. Sessizliğin ve huzurun keyfini çıkarın.

kYl47J.jpg


Alaçatı’nın en ünlü pastanesi olan İmren’den lor peynirli ve sakızlı kurabiye alın. Sakızlı muhallebisinden mutlaka deneyin.

Alaçatı pazarını gezin. Anamur muzu alın. Foça Hapishanesi’ndeki mahkumların yaptığı Foça yoğurdundan alın. Niko’dan domates reçeli almadan pazardan dönmeyin. Bu adamın reçelleri gerçekten çok başarılı.

15 Eylül Kıraathanesi’nde dinlenin. Bir kadeh şarabınızı içerek gelip geçeni izleyin.

Meyhane Şerefe’de rakı balık yapın. Atatürk mezesini mutlaka deneyin.

Nb7a8g.jpg


Harika bir kahvaltı için Sedir Kahvaltı Evi’ne gidin. Serpme kahvaltı isteyin. Simit dolma yiyin. Manzaranın keyfini çıkarın.

Ilıca Plajı’nda çıplak ayakla uzun bir yürüyüş yapın. Bütün negatif enerjileri atın.

Tazelenmiş olarak evinize dönün!

Gizli Cennet; Sakız Adası!

 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    33,5 KB · Görüntüleme: 51
  • 2.jpg
    2.jpg
    45,8 KB · Görüntüleme: 55
  • 3.jpg
    3.jpg
    63,1 KB · Görüntüleme: 51
  • 4.jpg
    4.jpg
    50 KB · Görüntüleme: 46
  • 5.jpg
    5.jpg
    60,1 KB · Görüntüleme: 50
  • 6.jpg
    6.jpg
    38,4 KB · Görüntüleme: 54
  • 7.jpg
    7.jpg
    41,5 KB · Görüntüleme: 52

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst