Akut İshal Öldürüyor

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya

Akut İshal Öldürüyor

Yaz aylarıyla birlikte bulaşıcı hastalıklarda artış görülüyor. Bu durumdan en çok çocuklar etkileniyor.

Çocuklarda en sık görülen bulaşıcı hastalıkların başında gelen ishal, ciddiye alınmazsa ölümle sonuçlanabiliyor. Uzmanlar tarafından, 0-5 yaş grubunda en sık görülen enfeksiyon hastalığının üst solunum yolu enfeksiyonlarının yanı sıra akut ishal olduğu belirtiliyor.

Central Hospital'dan Pediatri Uzmanı Uzm. Dr. Öznur Yılmaz Gondal, çocukların ishale yakalanmaması için, ailelerinin alması gereken önlemleri açıklıyor.

attachment.php


Yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte, besinlerin saklanma koşullarına bağlı olarak mikropların ve ürettikleri toksinlerin miktarında artış görülür. Özellikle tatildeyken, çocukların havuz ve deniz suyundan mikroplu su yutma riski artar. Yaz döneminde çocukların beslenme alışkanlıklarında oluşan değişikliklerle birlikte su tüketiminin de artması, mikroplu su içme tehlikesini de çoğaltır. Sağlıklı beslenme hijyenine uymayan katı ve sıvı gıdalardan alınan virüs, bakteri, parazit veya toksinlerin kusma ve ishale yol açabildiği unutulmamalıdır.

İshal tedavisinde, sıvı kaybını telafi etmek çok önemli
İshal, dışkı miktarının ve dışkılama sayısının artması, dışkı kıvamının yumuşamasıyla meydana gelen bir hastalıktır. İshal sırasında vücudun kaybettiği sıvının telafisi de çok önemlidir.

Sıvı kaybı hızlı olduğundan, su kaybı giderilmezse, özellikle bebekler ve çocuklar için hayati tehlike oluşabilir.

Vücuttaki su kaybı arttıkça, susuzluğa ek olarak dudak ve ağız kuruluğu, uykuya meyil, gözyaşında azalma, göz kürelerinde çökme, nabızda hızlanma, el ve ayaklarda soğukluk, derin veya hızlı solunum, idrar miktarında azalma, dalgınlık, kan basıncında düşme ve şok görülebilir.

İshale kusma ve ateş eşlik ediyorsa, dışkıda kan ve mukus varsa, sıvı kaybını şiddetlendireceğinden mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Alintidir ...
 

Ekli dosyalar

  • cocuktaakutishal_220.jpg
    cocuktaakutishal_220.jpg
    9,7 KB · Görüntüleme: 62

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst