Aile İle Beraber Spor

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Güzel havalar ve tatil zamanını dışarıda ailece spor yaparak geçirebilirsiniz. Trombolinde zıplamak olsun, havuzda yüzmek olsun, deniz kenarında yürüyüş olsun, yeter ki hareket olsun...

Ailece spor yapmak hem eğlenceli hem de beraber etkin vakit geçirmenin yollarından biridir. Eğer siz de, aile fertlerinizin direnç göstermeden birlikte spor yapmasının yollarını arıyorsanız, önereceğimiz 5 metodu uygulayabilirsiniz.

İyi örnek olun

Siz anne-baba olarak her zaman çocuğunuzun en önemli rol modeli olacaksınız. Bu yüzden aile egzersizi sizinle başlamalıdır. Çocuğu fiziksel aktiviteye ya da bir spor dalına angaje ederken en iyi örnek anne ve babadır. Çocuklara sadece 'spor yap'demeyin. Önce bunu siz yapın ve uygulayın. Bunu onlara yaşatarak gösterin.

Çocuğunuzun egzersiz şeklini belirleyin

Aile içindeki her bireyin bireysel ya da takım çalışmasına dayalı, kendine özgü bir egzersiz stili olacaktır. Dans, yoga, golf, tenis ve basketbol gibi sporların aile bireylerinin kişisel tercihlerine göre seçilip yönlendirilmesi, ailenin egzersizlerini sürekli yapma olasılığını güçlendirecektir.

Sporu ve aktiviteleri aile uğraşı haline getirin

Beraber yapılan spor ve aktiviteler kaliteli zaman geçirmek kadar, sizin ve çocuklarınızın sağlığına da iyi gelecektir. Çocuklar, sizinle zaman geçirmekten hoşlanıp daha da aktifleşecektir. Beraber ailece katılabileceğiniz spor ve aktiviteleri de seçebilirsiniz. Savunma sanatı sporları, vücut geliştirme ve fitness sınıflarında çocuklarınızla ders alabilirsiniz.

Eğlenmenize bakın

Aile egzersizi sadece spor salonlarına gitme anlamına gelmemeli. İp atladığınızda, trombolin üzerinde zıpladığınızda, havuzda birlikte yüzdüğünüzde de çocuklarınızla hem egzersiz yapacak hem de eğleneceksiniz. Yaptığınız sporu eğlenceli hale getirdiğinizde çocuklar tarafından daha az dirençle karşılaşacak ve birlikte hoş vakit geçirdiğinizi farkedeceksiniz.

Eğer bakıcınız varsa hemen aktiviteye katılmasını sağlayın

Son yıllarda yapılan araştırmalarda dadı ve bakıcıların çocuklara kolayca egzersiz yaptırdıkları görülmekte. Dolayısı ile bakıcı ve dadısı olan ailelerin bu aktivitelerin içine onları da katmaları, çocuklar açısından son derece olumlu olacaktır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst