Aile içi şiddet

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
VALİLİKLER, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki “kadına ve aile bireylerine yönelik şiddete” ilişkin alt komisyona, 2008-2011 yıllarına ait polis merkezlerine ve jandarma karakol komutanlıklarına, aile içi şiddet olayları kapsamında yapılan başvurulara ilişkin bilgileri gönderdi. Buna göre Kocaeli, binde 9'la, en çok aile içi şiddetin yaşandığı 56. il konumunda soruşturmak amacıyla özel bir birim kuruluyor

EMNİYET KURACAK
Son yıllarda artan aile içi şiddet ve kadına şiddet vakaları nedeniyle, hükümet de önemli bir adım attı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda aile içi şiddete engel olmak için 100 kişilik özel bir ekip kurarak ilçelere dağıttı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün de şimdilik bu kapsamda Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek, aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ve istismar olaylarına bakacak bir ekip kurduğu öğrenildi.

ŞUBESİ OLABİLİR
Artan olaylarla birlikte İçişleri Bakanlığı'nın talimatiyle Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bütün illere tebliğ göndererek bu konularda daha duyarlı davranılmasını istemesi üzerine, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün de çalışmalarda bulunduğu ve şimdilik Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak bir birim oluşturmaya başladığı öğrenildi. Şu an az miktarda personelle çalışacağı öğrenilen birimin ilerleyen gönlerde şubeye dönüştürülmesinin beklenildiği belirtildi. Konuyla ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
 
OP
ayser

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Bu çabalar yalnızca emniyet gücü ile kalmamalı psikoloji desteği gerekirse ekonomik desdekte verilmeli.
İşsizlik varsa,hastalık varsa,okuyan çocuk varsa bunlar dikkate alınmalı.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst