Ahududu Receli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler:
  • 1 kg. Ahududu (Framboise)
  • 1 kg. seker
  • Yarim limon suyu
Yapilisi:
Yikamis oldugumuz ahududulari reçel yapacagimiz tencereye,bir kat seker bir kat ahududu seklinde yerlestiriyoruz.
1-2 saat sonra yuksek isidaki ocaga alip kaynayana kadar bekliyoruz;Kaynadiktan sonra 8 dakikaya ayarlayip,uzerindeki olusan kopukleri almayi ihmal etmiyoruz.
8 dakika sonunda yarim limonun suyunu sikarak ocaktan aliyoruz.
5-6 dakika beklettikten sonra henuz sicakken kavanozlara alip,agzini sikica kapatiyoruz,ters çevrilmis bir sekilde soguyana kadar bekletiyoruz.
Afiyet olsun...


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst