Ağzı Yumuk - Şanlıurfa

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
18367.jpg


Ağzı Yumuk - Şanlıurfa

Malzemeler:
Hamuru için;
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Harcı için;
200 gr. kuzu kıyma
3 yemek kaşığı ceviz içi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı (bulunabiliyorsa urfa yağı)

Yapılışı:
Ağzı açık için un, su, yoğurt ve zeytinyağından yoğrulan hamurun aynısı kullanılır. Hamurdan bir çaydanlık kapağı ya da kesme kalıbıyla düzgün yuvarlaklar çıkarılır. Kuzu kıyma bir tavada yağsız kavrulur, üstüne karabiber serpilir. Pişmeye yakın üzerine ceviz içi eklenir. Son olarak tereyağı ya da bulunabiliyorsa urfa yağı eklenir. Soğumaya bırakılan kıymalı harç yuvarlak hamurların ortasına yerleştirilir. Hamurlar, harç içlerinde kalacak şekilde bohça haline getirilir ve büzülerek kapatılır. Sıvı yağ dökülmüş bir tencerede kızartılır. Ağzı yumuk hazırdır.

Startv

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst