Aglayan Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt
*1,5 su bardağı süt
Sos için;
*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı tozşeker
*1 tatlı kaşığı nişaşta
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr çikolata
Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. 3.Sütümüzüde ilave edip son bir kere daha çırpalım.
4.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
5.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 6.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
7.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
8.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
9.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
10.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
11.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
12. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
13.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım Afiyet olsun.


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kizlar biliyosunuz kek yarismamizda
güllerdiyari yengem yapmisti bundan
ve bende ondan ilham alarak denedim
tek kelimeyle süper
lezzetli görüntüsüde harika
tadanlar bayildi
tavsiye edderim kessinlikle
:panter::panter::panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst