güllerdiyari
Daimi Üye
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardagi seker
5 yemek kasigi süt
100 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 büyük su bardagi dolusu un
Pistikten sonra üzerine dökmek icin 1 bucuk su bardagi soguk süt.
1 paket kremsanti.
sos icin:
2 cay bardagi süt
1 tatli kasigi nisasta
1 yemek kasigi kakao
200 gr cikolata
Yapilisi:
Öncelikle seker ve yumurtalari mikserle cirpalim sütümüzüde ilave edip tekrar cirpalim.
un, kakao, kabartma, tozu ve vanilyayida ekleeyerek tekrar cirpalim.
karisimi dikdörtgen borcama döküp 180 derecede önceden isittigimiz firinda pisirelim.
pistikten sonra sogumaya birakalim kek ilidiktan sonra üzerine 1 bucuk bardak soguk sütümüzü dökelim keki buz dolabina koyalim.
kremsantimizide cirpip onunda buz dolabina koyalim.
kekimiz buz dolabinda beklerken sosumuzu pisirelim,
sütümüzü kücük bir tencereye koyup kaynatalim nisasta ve kakaoyu az su ile eritelim sütün icine döküp karistiralim,
üzerine cikolatayi kücük kücük kirip ilave edip tekrar karistiralim cikolatalar eriyinceye kadar karistirip ocaktan alalim ve sogumaya birkalim.
buz dolabinda soguyan kekimizi alip kremsantiyi üzerine güzelce yayalim.
kare seklinde keserek servis tabagina alip üzerine cikolata sosu dökelim.
Afiyet bal seker olsun arkadaslar
4 yumurta
1 su bardagi seker
5 yemek kasigi süt
100 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 büyük su bardagi dolusu un
Pistikten sonra üzerine dökmek icin 1 bucuk su bardagi soguk süt.
1 paket kremsanti.
sos icin:
2 cay bardagi süt
1 tatli kasigi nisasta
1 yemek kasigi kakao
200 gr cikolata
Yapilisi:
Öncelikle seker ve yumurtalari mikserle cirpalim sütümüzüde ilave edip tekrar cirpalim.
un, kakao, kabartma, tozu ve vanilyayida ekleeyerek tekrar cirpalim.
karisimi dikdörtgen borcama döküp 180 derecede önceden isittigimiz firinda pisirelim.
pistikten sonra sogumaya birakalim kek ilidiktan sonra üzerine 1 bucuk bardak soguk sütümüzü dökelim keki buz dolabina koyalim.
kremsantimizide cirpip onunda buz dolabina koyalim.
kekimiz buz dolabinda beklerken sosumuzu pisirelim,
sütümüzü kücük bir tencereye koyup kaynatalim nisasta ve kakaoyu az su ile eritelim sütün icine döküp karistiralim,
üzerine cikolatayi kücük kücük kirip ilave edip tekrar karistiralim cikolatalar eriyinceye kadar karistirip ocaktan alalim ve sogumaya birkalim.
buz dolabinda soguyan kekimizi alip kremsantiyi üzerine güzelce yayalim.
kare seklinde keserek servis tabagina alip üzerine cikolata sosu dökelim.
Afiyet bal seker olsun arkadaslar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
[/QUOTE]