incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
hamuru icin:
- 2 cay bardagi irmik
- 1,5 cay bardagi un
- 3 yumurta
- 1 cay bardagi süt
- 1 cay bardagi seker
- 1 cay bardagi siviyag
- 1 vanilin seker
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardagi seker
- 3 su bardagi su
- 1 su bardagi süt
- 7 yemek kasigi nisasta
- 3 yemek kasigi seker
- 1 litre süt
- 1 kutu cig krema (schlagsahne)
- tencereye su ve sekeri alip serbeti kaynatiyoruz
- hamuru icin:
- derin bir kapta yumurta ve sekeri cirpiyoruz
- diger malzemeleri`de ekleyip cirpiyoruz
- yaglanmis büyük boy borcama hamuru yayip
- önceden isitilmis firinda 200 derecede yaklasik 25 dakika pisiriyoruz
- ilik serbeti, ilik tatlinin üzerine döküyoruz
- muhallebi icin:
- nisasta ve sekeri 1 bardak süt ile eritiyoruz
- 1 litre süt ve kremayi tencereye alip diger süt karisiminida ilave ediyoruz
- orta ateste, sürekli karistirarak göz göz oluncaya kadar pisiriyoruz
- sicak muhallebiyi sogumus tatlinin üzerine yayiyoruz
- Buzdolabinda soguttuktan sonra üzerine antep fistigi serpiyoruz (arzuya göre hindistan cevisi veya kakao serpe biliriz)
ALINTI