Afyon Kaymagi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler:
hamuru icin:
  • 2 cay bardagi irmik
  • 1,5 cay bardagi un
  • 3 yumurta
  • 1 cay bardagi süt
  • 1 cay bardagi seker
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 vanilin seker
  • 1 kabartma tozu
serbeti icin:
  • 2 su bardagi seker
  • 3 su bardagi su
muhallebi icin:
  • 1 su bardagi süt
  • 7 yemek kasigi nisasta
  • 3 yemek kasigi seker
  • 1 litre süt
  • 1 kutu cig krema (schlagsahne)
Yapilisi:
  1. tencereye su ve sekeri alip serbeti kaynatiyoruz
  2. hamuru icin:
  3. derin bir kapta yumurta ve sekeri cirpiyoruz
  4. diger malzemeleri`de ekleyip cirpiyoruz
  5. yaglanmis büyük boy borcama hamuru yayip
  6. önceden isitilmis firinda 200 derecede yaklasik 25 dakika pisiriyoruz
  7. ilik serbeti, ilik tatlinin üzerine döküyoruz
  8. muhallebi icin:
  9. nisasta ve sekeri 1 bardak süt ile eritiyoruz
  10. 1 litre süt ve kremayi tencereye alip diger süt karisiminida ilave ediyoruz
  11. orta ateste, sürekli karistirarak göz göz oluncaya kadar pisiriyoruz
  12. sicak muhallebiyi sogumus tatlinin üzerine yayiyoruz
  13. Buzdolabinda soguttuktan sonra üzerine antep fistigi serpiyoruz (arzuya göre hindistan cevisi veya kakao serpe biliriz)
Afiyet bal seker olsun

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst