Affetmek ilişkiyi bitiriyor

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
fft2mm482536.jpg

Affetmek ilişkiyi bitiriyor

Affetmek, güçlü ilişkilerin yapı taşı olarak görülebilir. Ama yeni bir araştırma, 'Affetmeden önce bir daha düşünün' diyor

Kolay bir şekilde affedilmeyenlerin, aynı davranışı tekrarlamaları ihtimali daha düşükken, bunda sevilen kişinin tepkisi, suçluluk duygusu ve tecrübe edilen yalnızlık etkili oluyor.

ABD'deki Tennessee Üniversitesi psikologları tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, eşlerine karşı olumsuz davranışlarından dolayı bir yaptırımla karşılaşmayan, hatalarından kolayca sıyrılabilen ve affedilen kişilerin, aynı şeyleri tekrar yapma olasılığı çok yüksek.

Öte yandan terk edilen ve asla affedilmeyecek olma korkusunu yaşayan kişiler, bu davranışlarına engel olma eğilimini daha fazla gösteriyor.
Araştırmada ilişkilerde küçük kabahatleri affetmenin, güçlü ilişkiler oluşmasını sağlayacağı yönündeki yaygın kanı sorgulandı.

Doktor James McNulty ve ekibi, 135 yeni evli çiftle çalıştı ve her eşten bir hafta boyunce her gün günlük tutmalarını istedi. Gönüllüler, bu günlüklere eşlerinin olumsuz davranışlarını not etti. Katılımcılar, bu davranışları affedip affetmediklerini ve ne tepki verdiklerini de kayda geçirdi.

Sonuçta, affedilen eşin aynı davranışı ertesi gün bile sergileme eğilimi gösterdiği tespit edildi. Buna göre affedici olma, eşin aynı şeyi ertesi gün yapması ihtimalini neredeyse ikiye katlıyor.

McNulty said, "Makul açıklama, affediciliğin olumsuz davranışlar sergileyen eşlerin bunlara devam etmesine izin verdiği ve bunun da sonunda ilişkiye zarar verdiği yönünde" diyor.

MİLLİYET
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
tabiki,,,affettinmi adama yuz vermis oluyosun,belki bi sure goz boyamak icin yapmaz ama sonra,gene gidecegi yer bellidir,,,

adam bi kere aldatirsa suc onundur,
ama ikinciye aldatirsa suc senindir,,,,
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
erkek m,lletini affetmeye gelmez zayıf tarfını göstermiceksin hemen erisen bile burnunu sürtüceksin-kizgin
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
Bir kere yapan yine yapacaktır ister affet ister affetme affediyorsan onu göze alacaksın bir kere hiç kendini kandırmaya gerek yok...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst