Actionsları kendinize göre özelleştirin

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
İndirdiğiniz actionslar vardır. Bunları kullanırken bazan sorun yaşarsınız, hele uygulanmış örneğini gördüyseniz, kandırılmış duygusu bile oluşabilir :)
Sonuçta actions ile yapılan, bir çalışma üzerinde uygulanan işlemlerin kaydedilmesidir ve başka imaja tekrar uygulamaktır. İlk uygulamanın kullanıldığı imajla;uygulanan imaj arasında mod, büyüklük gibi konularda farklılıklar varsa bazan sorun yaşanabilir.

En yaygın sorunlar şunlar olabilir:
  • <LI class=yazibloksuz>Actions hazırlanırken, RGB imaj kullanıldıysa ve siz bunu mesela, grayscale modda olan bir imajda kullanmaya çalışırsanız...

    <LI class=yazibloksuz>Actions, mesela 800x600 piksellik bir resimde yapıldıysa ve kaydederken piksel olarak ölçülendirildiyse ve siz bunu daha küçük ya da büyük bir resim üzerinde uygulamaya çalışıyorsanız...
  • Ön ve arka renklerin, hazırlanırken kullanılana benzememesi, vs.
Ne yapmak gerekir?
  • <LI class=yazibloksuz>Önce, hiç bir şey yapmadan bir deneyin, şansınıza her şey yolunda gidebilir :)
  • Deneme yanılmalarla uğraşmamak için, actions adımlarının kontrolunuzda olması...

Komutları size sormasını sağlayın
1-Basit_cerceve isimli action seçilip aşağıdaki gibi uygularsanız, size hiç bir şey sormaz.
ac-sorma.gif

Toggle dialog kutuları kapalı olduğu için (off) size sormadan yaptığı işlemleri sorar hale getirmek için, aşağıda yuvarlak içinde alınmış bölümlere tıklayıp sormasını sağlayabilirsiniz.
ac-sor.gif

Tümünü işaretlemeniz gerekmiyor. Neleri açacağınızı anlamak için, aşağıdaki gibi tüm işlemlerin ayrıntılarını görebileceğiniz hale getirin. (oklara tıklarsanız, altını görebilirsiniz)
Açılmış ilk bölüme bakalım. (1) Background layer haline getirilmiş.
Bu ne demek biliyorsanız, size sormasına gerek olmadığını anlarsınız. Yani her durumda yapılmalıdır. Bazı işlemleri yapmak için imaj, layerda olmalıdır. Bunun için Background'a çift tıklayıp layer haline getirmeniz gerekir. Yapmazsanız, mesela layer style uygulayamazsınız.
ac-ayrintilar.gif


Actions hazırlanırken yapılan uygulamalar piksel cinsinden verildiyse ve sizin fotoğrafınız belirgin biçimde farklı ölçüdeyse kesin sorun yaşarsınız. Bu yüzden o bölümleri size sorar getirmeniz kaçınılmazdır. Fotoğrafınızın boyutlarını bilmeniz için image size bölümüne bakmanız gerekmez. Aşağıda örnekte olduğu gibi fotoğrafın sol alt tarafındaki Dokument Dimensions işaretli ise ölçüler her zaman önünüzde olacaktır.
ac-boyutgor.gif


Actionsta 500x350 piksel bir imajın çevresine boşluk eklerken (canvas size) 600x450 piksel değer girildiyse ve siz 800x600 boyuttaki bir imaja uyguluyorsanız, ölçüyü (mesela) 900x700 olarak yazmanız gerekir.
Bu kadarını öğrendiyseniz, diğer kişisel olmasını istediğiniz özellikleri de kontrol edebilirsiniz.
Bu biçimde özelleştirdiğiniz actions, daha çok yere aynı özellikle uygulanacaksa, verdiğiniz bir isimle kaydetmeniz iyi olur.
Yeni bir set oluşturun. (sadece setleri kaydedebilirsiniz) kişiselleştirdiğiniz actions'ı içine sürükleyin. Kaydedin. Değişiklik yaparsanız üstüne kaydedebilirsiniz.
Listenizdeki actionslardan istediğinizi seçebilir ya da load komutuyla yükleyebilirsiniz. (Actions Hakkında / Resim 1)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst