Acılı poğaça

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
resim


ACILI POĞAÇA

Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant tek kullanımlık maya
4-4,5 su bardağı un

Üzeri için;
2-3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kekik
2 yemek kaşığı pulbiber
1 çay bardağı sıvıyağ


Püf Noktası
Hamur hafif ele yapışır kıvamda olmalı. Poğaçalar çok pişirilip kurutulmamalı.

Tarifin Hazırlanışı


Hazırlanışı
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur elde edin. 45 dk mayalanmaya bırakın. Üzeri için soğanları ince ince doğrayın yada robotta kıyın. Soğanın suyunu sıkıp sıvıyağ koyduğumuz tavada hafif 2-3 dk kavurun. Salçaları ekleyip baharatları ve kekiği attıktan sonra altını kapatın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yassıltın. Üzerine hazırladığımız acı sosdan 1 er yemek kaşığı sürün. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Yağlı kağıt kullanmıyorsanız tepsinizi margarinle yağlayın. 10 dk kadar da tepside mayalandırın. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Alıntıdır

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Evet misafire riskli biraz ama tadı güzeldir herhalde ben yerim :leo:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Findik lahmacunu hatirladim resmi görünce. :)
Bencede güzel olur. -ciko
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst