ACILI POĞAÇA
Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant tek kullanımlık maya
4-4,5 su bardağı un
Üzeri için;
2-3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kekik
2 yemek kaşığı pulbiber
1 çay bardağı sıvıyağ
Püf Noktası
Hamur hafif ele yapışır kıvamda olmalı. Poğaçalar çok pişirilip kurutulmamalı.
Tarifin Hazırlanışı
Hazırlanışı
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur elde edin. 45 dk mayalanmaya bırakın. Üzeri için soğanları ince ince doğrayın yada robotta kıyın. Soğanın suyunu sıkıp sıvıyağ koyduğumuz tavada hafif 2-3 dk kavurun. Salçaları ekleyip baharatları ve kekiği attıktan sonra altını kapatın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yassıltın. Üzerine hazırladığımız acı sosdan 1 er yemek kaşığı sürün. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Yağlı kağıt kullanmıyorsanız tepsinizi margarinle yağlayın. 10 dk kadar da tepside mayalandırın. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Alıntıdır