Açıköğretim kayıtları HEM ve MEM'lerde yapılacak

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
510152784549.jpg

Açıköğretim kayıtları HEM ve MEM'lerde yapılacak

Açıköğretim ortaokul ve lisesilerine kayıt-kabul, veri girişi ve diğer iş ve işlemleri halk eğitimi merkezi (HEM) ile mesleki eğitim merkezi (MEM) müdürlüklerince yürütülecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ''Açıköğretim Okullarının İş ve İşlemleri Genelgesi''ni yayımladı.

Genelgede, 25 Ağustos 2011 tarihli ve 652 sayılı ''Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'' ile yeniden yapılandığı ve bakanlık birimlerinin görevlerinin yeniden belirlendiği hatırlatıldı.

Açıköğretimle ilgili iş ve işlemlerin de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğuna verildiği ifade edilen genelgede, bu kapsamda açıköğretim hizmetlerinin yaygınlaştırılması, hızlandırılması, vatandaşın erişimlerinin kolaylaştırılması, kaynakların verimli kullanılması, hizmetin daha etkin ve nitelikli bir şekilde sunulması amacıyla bazı tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Genelgeye göre, açıköğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi kayıt-kabul, veri girişi ve diğer iş ve işlemleri halk eğitimi merkezi ile mesleki eğitim merkezi müdürlükleri tarafından yürütülecek. Halk eğitimi merkezi ve mesleki eğitim merkezi müdürlüklerince ihtiyacın karşılanamadığı durumlarda il-ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak.

Mesleki açıköğretim lisesinin yüz yüze eğitimleri, ilgili örgün eğitim kurumlarında yapılması nedeniyle kayıt-kabul, veri girişi ve diğer iş ve işlemleri de meslek liseleri ve imam hatip liselerince yapılacak. Ayrıca yüz yüze eğitim vermeye uygun halk eğitimi merkezi ve mesleki eğitim merkezi müdürlükleri de bu işlemleri yürütecek.

Örgün eğitim kurumlarında halen tutulan kayıt-kabul evrakı ve diğer dokümanlar, il-ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordinesinde iş ve işlemleri yürütecek olan ilgili kurum müdürlüklerine devredilecek.

Diploma hariç yeni kayıt, kayıt yenileme ve her türlü belge düzenlemesine ilişkin iş ve işlemler kaydın yapıldığı okul kurum müdürlükleri tarafından yürütülecek ve ilgili evrak, kayıt yapılan müdürlükler tarafından saklanacak.

Elektronik ortamda gerçekleştirilecek işlemlerle ilgili okul ve kurum müdürlüklerinin görev ve sorumluluklarına ilişkin açıklamalar, açıköğretim okullarının internet sayfasından ilan edilecek.
Sabah

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst