Abur cubura müptela balığın tadını bilmiyor

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
1009227_detay.jpg


Abur cubura müptela balığın tadını bilmiyor

Sağlık Bakanlığı araştırdı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de ilk kez çocukların ve gençlerin yeme-içme alışkanlıklarını araştırdı. “Sağlığın İstatistikleri” başlıklı rapora göre 7-8 yaş grubu çocukların en sevdiği gıda peynir. Çocukların yüzde 20’si hayatında hiç balık, yüzde 5’i ise hiç kırmızı ya da beyaz et yememiş. Ancak yarısından fazlası haftada en az 2-3 kez gazlı içecek, cips, patlamış mısır gibi abur cuburları tüketiyor. Alkolle ilk tanışma yaşı ise 10’a kadar düşmüş durumda.


HAMBURGER: En zararlı yağ türü olan trans yağlar kullanıldığı için hamburger, çocuklarda obeziteye zemin hazırlıyor ve kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalık riskini ciddi oranda arttırıyor.
430c7246d2c1ef6f8d2e53e11c756aa9_k.jpg


ÇİKOLATA: Yüksek orandaki kakao, şeker ve katkı maddeleri içeren çikolata kandaki kolesterol miktarını yükseltiyor. Tüketilen miktara dikkat etmek gerekiyor.
a95accda5c80d51356ffa6e34296a10c_k.jpg


PATATES KIZARTMASI: İçinde yüksek oranda bulunan akrilamid maddesi nedeniyle uzun süre tüketilirse damar sertliğine, şişmanlığa ve kansere neden olabiliyor.
16f8d5d86b9cf98cd91e8af8e4e73ed2_k.jpg


CİPS: Uzmanlar cipsin, kanserden obeziteye, diyabetten Alzheimere kadar birçok hastalığa neden olduğunu söylüyor.
a40f54e4e7350a9078af655c13be1c60_k.jpg


MAKARNA: Hamurdan yapılan makarnanın fazla tüketilmesi hem şişmanlatıyor hem de mide hastalıklarına zemin hazırlıyor.
7a0c67abef8aed84b549470823b867a5_k.jpg


DONDURMA: İçindeki maddelerin kolay bozulabilmesi nedeniyle bağırsak hastalıklarına yol açıyor. Ancak kalsiyum açısından zengin olduğu için kontrollü tüketilmesi öneriliyor.

HT Magazin

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
d72b1da7c51584dbaf1ba62e000f699b_k.jpg

,
BOYALI ŞEKER: İçinde boya yapıcı kimyasalları barındıran şekerler diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor.
44bff8659bd7798ed2928e61dda4d4c9_k.jpg


PATLAMIŞ MISIR: Araştırmalar yüksek kalori içeren patlamış mısırın yüksek oranda doymuş yağ içerdiğini gösteriyor.
777e38098d03da48564ba5b7e974758e_k.jpg

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
FISTIK: Görülme oranı yüzde bir olan ve ölümle sonuçlanan fıstık alerjisi nedeniyle çocuklara fıstık verilmesi sakınca yaratıyor.
755597f0c146a54e91c29e3a9c685a79_k.jpg


PASTA: Fazla tüketilmesi obeziteye giden yolda önemli etki yapan pastaların içinde çok miktarda bulunan şeker, yağ, un gibi maddeler aynı zamanda mide hastalıklarına da neden oluyor.
9271eccf2de1d97877022a8de084deb2_k.jpg


YEŞİLLİK: Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşillikler iyi yıkanmadığında bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor. Bu nedenle bu besinlerin çocuklara verilmeden önce çok iyi yıkanması gerekiyor
70d41a142a92afce15aff68a0c2a3e6e_k.jpg


ASİTLİ İÇECEK: Asitli içecekler mide ve bağırsak hastalıklarına neden oluyor.
76137c764846a523fa635e57368f2cf4_k.jpg


MANTAR: Bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere, halüsinasyonlara hatta ölüme neden oluyor.
88dd35f6968c02cb7ba5c85f19b56761_k.jpg


 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
TON BALIĞI: Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen, ton balığının çok fazla tüketilmesi sinir sisteminde harabiyete ve kalp hastalıkları riskinde artışa yol açıyor.
9d852215ea6f00e3adfe3773e8621818_k.jpg


SOSİS: Amerikan Pediatri Akademisi, 10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17'sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiğini söylüyor.
c452b83bad4fc0f65d1096fa07111b66_k.jpg


SALAM: İçinde sodyum nitrit bulunan salam ve sosisin tüketilmesi kansere neden oluyor.
d55cdf761d7114f06a727910c37cdf7a_k.jpg


HAZIR ÇORBALAR: Toz haline getirilmiş, defalarca işlem görmüş, içinde çok fazla katkı madde bulunan hazır çorbalar kansere neden oluyor.
f9ce2a5bf29f489b5f9fa04b2017b611_k.jpg

ÇİĞ YUMURTA: İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara ve zehirlenmeye yol açıyor.
885bbf85de97e4132ea0a04fdd6f0ae2_k.jpg


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst