Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Abur cubura müptela balığın tadını bilmiyor

Konu, 'Beslenme Ve Sorunları' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    [​IMG]

    Abur cubura müptela balığın tadını bilmiyor

    Sağlık Bakanlığı araştırdı

    Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de ilk kez çocukların ve gençlerin yeme-içme alışkanlıklarını araştırdı. “Sağlığın İstatistikleri” başlıklı rapora göre 7-8 yaş grubu çocukların en sevdiği gıda peynir. Çocukların yüzde 20’si hayatında hiç balık, yüzde 5’i ise hiç kırmızı ya da beyaz et yememiş. Ancak yarısından fazlası haftada en az 2-3 kez gazlı içecek, cips, patlamış mısır gibi abur cuburları tüketiyor. Alkolle ilk tanışma yaşı ise 10’a kadar düşmüş durumda.


    HAMBURGER: En zararlı yağ türü olan trans yağlar kullanıldığı için hamburger, çocuklarda obeziteye zemin hazırlıyor ve kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalık riskini ciddi oranda arttırıyor.
    [​IMG]

    ÇİKOLATA: Yüksek orandaki kakao, şeker ve katkı maddeleri içeren çikolata kandaki kolesterol miktarını yükseltiyor. Tüketilen miktara dikkat etmek gerekiyor.
    [​IMG]

    PATATES KIZARTMASI: İçinde yüksek oranda bulunan akrilamid maddesi nedeniyle uzun süre tüketilirse damar sertliğine, şişmanlığa ve kansere neden olabiliyor.
    [​IMG]

    CİPS: Uzmanlar cipsin, kanserden obeziteye, diyabetten Alzheimere kadar birçok hastalığa neden olduğunu söylüyor.
    [​IMG]

    MAKARNA: Hamurdan yapılan makarnanın fazla tüketilmesi hem şişmanlatıyor hem de mide hastalıklarına zemin hazırlıyor.
    [​IMG]

    DONDURMA: İçindeki maddelerin kolay bozulabilmesi nedeniyle bağırsak hastalıklarına yol açıyor. Ancak kalsiyum açısından zengin olduğu için kontrollü tüketilmesi öneriliyor.

    HT Magazin

     
  2. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    [​IMG]
    ,
    BOYALI ŞEKER: İçinde boya yapıcı kimyasalları barındıran şekerler diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor.
    [​IMG]

    PATLAMIŞ MISIR: Araştırmalar yüksek kalori içeren patlamış mısırın yüksek oranda doymuş yağ içerdiğini gösteriyor.
    [​IMG]
     
  3. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    FISTIK: Görülme oranı yüzde bir olan ve ölümle sonuçlanan fıstık alerjisi nedeniyle çocuklara fıstık verilmesi sakınca yaratıyor.
    [​IMG]

    PASTA: Fazla tüketilmesi obeziteye giden yolda önemli etki yapan pastaların içinde çok miktarda bulunan şeker, yağ, un gibi maddeler aynı zamanda mide hastalıklarına da neden oluyor.
    [​IMG]

    YEŞİLLİK: Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşillikler iyi yıkanmadığında bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor. Bu nedenle bu besinlerin çocuklara verilmeden önce çok iyi yıkanması gerekiyor
    [​IMG]

    ASİTLİ İÇECEK: Asitli içecekler mide ve bağırsak hastalıklarına neden oluyor.
    [​IMG]

    MANTAR: Bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere, halüsinasyonlara hatta ölüme neden oluyor.
    [​IMG]

     
  4. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    TON BALIĞI: Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen, ton balığının çok fazla tüketilmesi sinir sisteminde harabiyete ve kalp hastalıkları riskinde artışa yol açıyor.
    [​IMG]

    SOSİS: Amerikan Pediatri Akademisi, 10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17'sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiğini söylüyor.
    [​IMG]

    SALAM: İçinde sodyum nitrit bulunan salam ve sosisin tüketilmesi kansere neden oluyor.
    [​IMG]

    HAZIR ÇORBALAR: Toz haline getirilmiş, defalarca işlem görmüş, içinde çok fazla katkı madde bulunan hazır çorbalar kansere neden oluyor.
    [​IMG]
    ÇİĞ YUMURTA: İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara ve zehirlenmeye yol açıyor.
    [​IMG]