Abant Kebabı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
472a848539432851662.jpg

Abant Kebabı Nasıl Yapılır?

Malzemeler
4 tane bostan patlıcan
300 gram kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
1 paket mantar
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Defne yaprağı
Tane karabiber
Tuz

Üzeri İçin
Kaşar peyniri

Hazırlanışı
Bostan patlıcanları ortadan ikiye ayırıp içini boşaltıyoruz. Patlıcanların kabuk bölümlerini kızgın yağda hafif bir şekilde kızartıyoruz. Yağını süzdürüp fırın tepsisine diziyoruz. Boşalttığımız iç kısmıda küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıp yağını süzüyoruz. Kuşbaşı eti biraz sıvıyağ ile birlikte pişiriyoruz. Soğanı ve mantarları doğruyoruz. Önce soğan ardından mantarları ete ekleyip kavuruyoruz. Defne yaprağı, tuz ve karabiber katıp kavurmaya devam ediyoruz. Etin altını kapattıktan sonra kızarmış patlıcan içleri ile karıştırıp patlıcanların içine dolduduruyoruz. Rendelenmiş kaşarıüzerine koyup önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşar kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun..
Oktayustam
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst