A la franga mutfaktan seçmeler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
A la franga mutfaktan seçmeler

s6r7fwy4.jpg


Zargana Balığı

Akdeniz sebzeleri ile (2 kişilik)

2 adet zargana balığı

Yarım limon suyu

1 demet deniz börülcesi

Renkli biberler (yarım sarı, yarım kırmızı biber)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kıyılmış soğan

1 diş kıyılmış sarımsak

Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Balık temizlenir. Kemiği çıkartılır fakat kafası ve kuyruğu bırakılır. Tuz, biber ve limon suyu ile marine edilir. Rulo yapılır. 80 derece buharda, 10 dakika pişirilir. Deniz börülcesi kaynar su içinde haşlanır ve kabuğunun soyulması için buzlu su içine alınır. Soğan, sarımsak ve ince doğranmış renkli biberler zeytinyağında sotelenir ve temizlenmiş deniz börülcesi ilave edilir, daha sonra tuz ve biber eklenir. Tabağa deniz börülcesi konur ve üzerine buharda pişirilen zargana balığı yerleştirilir.

iscv3bse.jpg


Ballı Karamel Mus

Altın kaplı bademli beyaz çikolata truffle ile (2 kişilik)

Mus için:
50 gr toz şeker

25 gr su

50 gr krema

1/8 adet çubuk vanilya

1 adet yumurta sarısı

12 gr bal

2,5 gr yaprak jelatin

75 gr çırpılmış sekersiz bitkisel krema

Truffle için:

15 gr krema

40 gr beyaz çikolata

15 gr kavrulmuş file badem

2 adet yenilebilir altın yaprağı

Mus yapılışı: Toz şeker, su ile ıslatılıp ocak üzerinde karamelize edilir. Ayrı bir yerde krema ve vanilya çubuğu ısıtılır ve yavaş yavaş, renk almış sekerin içerisine karıştırılır. İki dakika kaynatıldıktan sonra kenara alınır ve soğumaya bırakılır. Başka bir kapta yumurta sarısı ve bal çırpılarak kabartılır ve soğuyan karamelin içerisine eklenir; önceden soğuk su ile ıslatılmış jelatin eritilir ve karışımdan bir miktar ilave edilir, karıştırılıp geri dökülür. Son olarak çırpılmış bitkisel krema eklenir ve iyice karıştırılır. Kalıplara doldurulup buzdolabında sertleşmeye bırakılır.

Truffle yapılışı: Krema kaynatılır ve kenara alınır. İçerisine beyaz çikolata parçalanıp ilave edilir. Badem ilave edilip çikolata eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Tamamen soğuduktan sonra el ile yuvarlanıp, altın yaprağı ile kaplanır.Buzdolabından ve kalıptan çıkartılan musun üzerine truffle konulur ve servis edilir. Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ballı Karamel Mus

Altın kaplı bademli beyaz çikolata truffle ile harika birşey bu :panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst