9 Canından 7'sini Kaybetti"

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
9 Canından 7'sini Kaybetti"
Güney Afrika'da çamaşır makinesinde yaklaşık 2 saat yıkanan kedi hayatta kalmayı başardı.
The Star Gazetesi, 63 yaşındaki Karin Bennett'in çamaşır makinesini çalıştırdıktan sonra kedisi Tabitha'nın etrafta olmadığını fark ettiğini yazdı.

Evini arayan ve komşusuna kedisini soran Bennett, evine döndükten sonra miyavlamalar duydu.

Bennett, makinenin lombozundan 1 saat 45 dakikadır "dönen" kedisini gördü.

Kedisini kurtaran Bennett, Tabitha'yı veterinere götürdü.

"Yıkanan ve çalkalanan" Tabitha'da hipotermi olduğu ve ciğerlerinde su bulunduğu anlaşıldı. Ancak durumu ağır olmayan Tabitha 5 saat sonra evine gönderildi.

"Veteriner bana kedimin 9 canından 7'sini kaybettiğini söyledi" diyen Bennett, Tabitha'nın tasarruf yapmak için soğuk suyla çamaşırları yıkamaya karar vermesi sayesinde hayatta kalabildiğini ifade etti.

Bennett, Tabitha'nın yaptığı "yaramazlığı" kısa sürede unuttuğunu ve
"tehlikeli" yerlere saklanma alışkanlığını sürdürdüğünü belirtti.

KEDİLERE NEDEN YEDİ CANLI DENİYOR?

Bu söylentinin kaynağı Tanrıça Bastet'e benzetildikleri için kedilerin kutsal sayıldıkları Antik Mısır dönemine uzanıyor. Mısırlılar kedilerin hemen hemen her zaman dört ayak üzerine düştüklerini fark etmişlerdi. Bu da onların pek çok canı olduğu inanışının ortaya çıkmasına neden olmuştu.

Ancak o çağda genelde kedilere dokuz can atfediliyordu çünkü dokuz uğurlu bir rakamdı. Nitekim bu dokuz can miti uzun süre geçerliliğini korudu; Shakespeare'in Romeo ve Juliette'inde bundan söz edilir.

Günümüzde ise genellikle yedi canlı olduğu söyleniyor. Bu yedi rakamı da Dünyanın Yedi Harikası, göğün yedinci katı gibi popüler deyişlerden kaynaklanıyor.

7 RAKAMININ ÖNEMİ

Babilliler 7 günlük haftayı zaman birimi olarak kullanıyorlardı. İlk çağlarda bilinen beş gezegen ile güneş ve ayın sayısı nın 7 oluşu bu sayıyı gizemli ve uğurlu kılıyordu.

Daha sonra dinlerde göğün 7 kat oluşu ve doğadaki ana renk sayısının 7 oluşu, müzik notalarının 7 oluşu sayının önemini daha çok belirtti.

Öyle ki Fransa takvim yapısını değiştirerek hafta sayısını 10 yaptı ama kabul görmedi. Rusya 5 günlük hafta uygulamasına geçti, o da tutulmadı. Sonunda yine hafta 7 gün olarak kaldı.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Sabah Erken Baskı programını izliyordum orada verdi bu haberi nasıl kalmış 2 saat onun içinde yahu...
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Değilmi en basitinden sürekli çalkalanıyor içerde çarpıp duruyor ay yazık nasıl korkmuştur :iyyyy: bir ara bir bebekte girmişti makineye öyle bir haberde hatırlıyorum sanki çalıştırmadan önce bir bakmak lazım demek :durbun:
 
OP
_emos_

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Allah korusun :iyyyy:evet oda vardı:(bende bakıcam bundan sonra elimle yoklıycam bizimkide sessiz sakin yerler arıyo keyifsiz olduğu vakitlerde zilloş:durbun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst