7 Anti-aging Önerisi

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Herkes sonsuz gençliğin peşinde! Peki, ya siz? İlerde, mutlu, sağlıklı ve genç görünen bir yaşlı olmayı istemez misiniz?

anti_mkle.jpg


İnsanoğullunun en büyük hayali her zaman "yaşlanmadan" yaşamaktır. Yılların nasıl geçtiğini kabus gibi gösteren belirtileri yok eden yöntemler, neredeyse artık herkesin ilgi odağı oldu. Genç göstermek adına bu kadar çaba harcayan insanların yanı sıra, sanki hayatın torpil geçtiği hiçbir zaman yaşlanmayan insanlar da var. Yüzlerinde neredeyse yok denebilecek kadar az kırışıklıkla, her zaman mutlu ve dinç görünüyorlar. Aslında onlar hayatlarında bazı şeyleri diğer insanlardan farklı yapıyorlar.


Gençlik dönemi bitmesin

1) "Güzellik uykusu" dedikleri gerçek!
Uykunuzu çalan her şeyi hayatınızdan uzaklaştırın. Bilgisayar, müzik seti, televizyon veya cep telefonu gibi ışın saçan bütün cihazları uyuduğunuz odadan kaldırın.


2) Kanser riskini azaltın
Uzmanlara göre günde en az bir fincan içilen yeşil çay, mide kanserine yakalanma riskini %40 oranında düşürüyor. Ayrıca bol bol tüketilen C vitamini de kansere yol açabilecek maddelerin yok edilmesini sağlıyor.


3) Kalbinizle dostluk anlaşması
En son ne zaman bisiklete bindiniz? Çok mu oldu? O zaman yeniden eski günlere dönme zamanı, tıpkı çocukluğunuzdaki gibi. Çünkü haftada üç gün, 20 dakika boyunca bisiklete binmek kalbe ve kan dolaşımına çok iyi geliyor. Kalbinize dost bir başka öneri ise her gün bir tane elma yemek.


4) Daha güçlü eklemler
Rahatlıkla çocuğunuzun jelibonlarından yemeğe başlayabilirsiniz! Çünkü renkli şekerlemelerin içinde hayati önem taşıyan 15 amino asit ve jelatin bulunur. Bunlar da eklemleriniz için çok faydalıdır.


5) Stresi hayatınızdan çıkarıp atın!
Sürekli stres altında bulunmak sizi çok çabuk yaşlandırır. Stres adrenalin ve kortisol gibi hormonların çok fazla salgılanmasına yol açar. Bu da yüksek tansiyon ve bağışıklık sisteminde olumsuz değişikliklere yol açar.


6) Mikroplara karşı barikat
Siyah çay yerine kuşburnu, ıhlamur ve özellikle yeşil çay gibi çeşitli bitki çaylarını tercih edin. Bu bitki çayları doğal C vitamini içerirler ve soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirirler. Anti oksidan özellikleri bulunur.


7) Hücre yenilenmesini hızlandırın
"Trafik lambası formülü"ne göre beslenmeyi deneyin. Yani her gün birer tane kırmızı, sarı ve yeşil sebze yiyin. İçlerinde bulunan anti oksidanlar, hücreleri korur ve kanser riskini azaltırlar.



ALINTIDIR!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst