5 farklı kakül modeli

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Kakül hataları

muhte%C5%9Femkak%C3%BCller_200.jpg


Yanlış: Kaküllerinizi çok düz ya da çok kıvrımlı kurutmayın. "Bu çoğu yüz tipinde hoş görünmez," diyor Jimmy Paul.

Doğru: Yuvarlak bir fırça yardımıyla, kakülün uçlarını içe doğru kıvırmak yerine, düz bir şekilde kurutun. Fırça fazla bombeli olmayan hafif bir kıvrım katacaktır. Eğer düzleştirici kullanıyorsanız, kakülleri dümdüz yerine kökten uca doğru hafif bir açıyla şekillendirin.

Yanlış: Düzeltme zamanınızı geçirmeyin. "Kakülünüz ne kadar kütse, o kadar sık düzelttirmeniz gerekir," diyor saç stilisti Kevin Mancuso.

Doğru: Her iki ila dört haftada bir kakülünüzü düzelttirmek için kuaföre gitmeyi hesaba katın.

Yanlış: Geçici bir heves için kakül kestirmeyin. "Eğer saçlarınız düz değilse, her sabah onlara şekil vermeniz gerekecek," diyor Mancuso.

Doğru: Kesimden önce kuaförünüze danışın. "Yüz tipinize ve yaşam şeklinize en çok neyin yakışacağına karar verin," diyor Tovvnsend.

Kaküller uzarken...

Kakül kestirmek kolay, peki ya onlardan kurtulmak? Bu uzun ve sancılı dönemi rahatlıkla atlatabilmek için kuaförünüzden kakülün orta kısmını yanlara göre daha kısa kesmesini isteyin, böylece uzadıkça saçın geri kalanına rahatça karışırlar," diyor Lecompte. Acil bir çözüm istiyorsanız, kısa tutamları yanlardan toka ile tutturabilir ya da kakülü geriye tarayıp saç bandı takabilirsiniz.

Kaynak: Instyle saç
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..


Açık kaküller

Nedir? Kaşlardan burnun ortasına kadar uzanan uzun kaküller.

Uzman önerisi: Saç stilisti Jimmy Paul, "Bu model yeni başlayanlar için ideal çünkü hem fazla uğraştırmadan şekle giriyor hem de her yüz tipine yakışıyor," deyip ekliyor: "Kuaförünüzden kesimi yaparken, burnunuzdan kulaklarınıza doğru açılı bir şekilde kesmesini isteyin". Bu modelde kesilen kaküller, saç çizgisinin üç parmak gerisinden başlamalı.



Bebek kakülleri

Nedir? Düzensiz ve kısa kaküller

Uzman önerisi: "Yüzü dahi ince gösterdiği için mini kakülle oval ya da yuvarlak yüzlere çok yakışır," diyor saç stilisti Mark Townsend. Saç çizgisinden üç parmak geride başlamalı ve bir yandan bir yana düz bir şekilde kesilmeli. Düzgün kesilmeyen uçlar daha asi bir görünüm verebilir. Unutmayın, bu tip kaküller dikkatleri gözlere topladığı için kaşlarınız da çok düzgün alınmış olmalı.



Bohem kaküller

Nedir? Kaş hizasından yanaklara doğru kademeli olarak kesilmiş kaküller

Uzman önerisi: Nicole Richie' nin kaküllerini kesen Andy Leompte. "Bu kaküller, göz hizasında başlayıp kulaklara kadar incelerek devam eder," diyor. Yüzün çevresini yumuşatmak için hafif içe doğru kıvrılmalı. Çok da kalın görünmemeleri gerektiğinden bu kesimi yaptırırken, kuaförünüzden saç çizgisinden iki parmak geriden başlamasını isteyin.



Klasik kaküller

Nedir? Hafif katlı kaş hizasında kaküller

Uzman önerisi: Kasıtlı olarak bozuk kesilen bu kaküller tam kaş hizasındadır ve saç çizgisinin en fazla dört parmak gerisinden başlar. Yoksa çok ağır görünebilirler. 'Bu kesimi yaparken hafif katlar yaratmak için makası dikey tutarak uçları da biraz kesiyorum" diyor Jimmy Paul. Böylece uçlar dümdüz değil de uzunlu kısalı görünürler.



Moda kaküller

Nedir? Küt ve kaşların biraz altında kaküller

Uzman önerisi: Geniş bir alını kapatmak için ideal olan bu kaküller, saç çizgisinin dört parmak gerisinden başlar. Süper modellerin bu kakülü bu kadar çok sevmelerinin nedeni bu modelin kusursuz yüzler için tasarlanmış olması. "Eğer yüz hatlarınız çok dengeliyse bu uzun ve küt kaküller size yakışacaktır, aksi halde yüzünüz çok basık görünebilir,"diyor Mancuso.



Alıntıdır!
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
benimki açık kakül
diğerleride güzel ama kurtulurken yani uzatırken sorun olur
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Senelerdir açık kakül kullanıyorum ve de çok yakıştırıyorum -ciko
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
kakülü bende cok seviyorum ama kivircik sacli oldugum icin olmuyor. ama yakisana cok yakisiyor.
 
P

pure life

Misafir
bende senelerdr açık kakül kullanyrm ve çok da memnunum
emeğne sağlk cnm paylşm için...
 

RanaLal

Aktif Üye
Katılım
25 Şubat 2011
Mesajlar
243
Tepki
119
Puan
43
Konum
antalya
şuan açık kakül kullanıyorum en rahatı bana göre. bundan önce önleri kısa yanları uzun kakülüm vardı. uzaması baya sürdü zor kurtuldum
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.199
Tepki
1.901
Puan
113
Konum
İZMİR
uzun zaman kahkül kullandım ancak son bir yıldır kullanmıyorum,saçlarım öyle duruyor ne yapsam kararsızım :ayk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst