456 yıl sonra ilk kez...

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
file.ashx


Ay kıpkırmızı olacak

Amerika kıtası, 21 Aralık gündönümünün 456 yıl sonra Ay tutulmasıyla aynı güne denk gelişine şahit olacak. Ay, bu "tarihi tesadüf" boyunca bakır kırmızısı rengini alacak.

Ay tutulması ve gündönümü 456 yıl sonra ilk kez aynı gün gerçekleşecek.

NASA, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'nın bir kısmında tam olarak görülebilecek olan tutulmanın en son 1554 yılında gündönümüne denk geldiğini bildirdi. Bilim adamları, Ay tutulmasının göze zarar vermeyecek dürbün ya da teleskoplarla izlenmesini tavsiye ediyor.

Tutulma, yarın TSİ 09.41'de başlayacak ve bir saat kadar sürecek.

NASA'ya bağlı Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden Fred Espenak, bütün Kuzey Amerika'nın bu tarihi buluşmayı izleyebileceğini kaydetti.

Dünyanın dört bir yanında bu yıl meydana gelen volkanik faaliyetler nedeniyle atmosferde çok yoğun miktarda toz bulunduğu, bu sebeple Ay'ın tutulma boyunca normalden biraz daha koyu renkli görüneceği belirtiliyor.

2011 yılı içerisinde Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere iki Ay tutulması daha olacak.

CNNTÜRK
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
EN UZUN GECEYİ YAŞAYACAĞIZ...

Dünya, 21 Aralık gündönümünün 456 yıl sonra Ay tutulmasıyla aynı güne denk gelişine şahit oluyor. Ay, bu "tarihi tesadüf" boyunca bakır kırmızısı rengini alacak. Tutulma, TSİ 09.41'de başladı ve bir saat kadar sürecek.

NASA, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'nın bir kısmında tam olarak görülen tutulmanın en son 1554 yılında gündönümüne denk geldiğini bildirmişti.

Ottawa Carleton Üniversitesi Astronomi uzmanlarından Prof. Robert Dick ise, gece bile olsa ay tutulmasının göze zarar vermeyecek dürbün ya da teleskoplarla izlenmesini salık vermişti. NASA'ya bağlı Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden Fred Espenak, bütün Kuzey Amerika'nın bu tarihi buluşmayı izleyebileceğini kaydetti.

Dünyanın dört bir yanında bu yıl meydana gelen volkanik faaliyetler nedeniyle atmosferde çok yoğun miktarda toz bulunduğu, bu sebeple Ay'ın tutulma boyunca normalden biraz daha koyu renkli görüneceği belirtilmişti.

2011 yılı içerisinde Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere iki Ay tutulması daha olacak.

EN UZUN GECEYİ YAŞAYACAĞIZ...

Her gün birbirinden farklı olsa da bugünü diğerlerinden farklı kılan çok önemli bir özellik daha var. 21 Aralık, Kuzey Yarımküre için en uzun gecenin yaşandığı gün. Bugün güneş ışınları Kuzey Yarımküre'ye en eğik açılarla gelecek.

Kış mevsiminin başlangıcı olarak kabul edilen 21 Aralık'ta gündüz süresinin uzunluğu güneye gidildikçe artar. Bu nedenle 21 Aralık'ta ülkemizde en uzun gündüz Hatay'da yaşanır. Bu tarihten itibaren gündüzler uzamaya, geceler kısalmaya başlar.

21 Aralık'ta güneş ışınlarının Oğlak Dönencesi'ne dik gelmesiyle şu olaylar gerçekleşir:

Güneş ışınları Güney Yarımküre'ye gelebileceği en dik, Kuzey Yarımküre'ye en eğik açılarla gelir.

Üzerinden Oğlak Dönencesi'nin geçtiği karaların iç kısımları, Dünya'nın en sıcak yerleridir.

Güneş ışınlarının atmosferde katettiği yolun en kısa olduğu yer Oğlak Dönencesi'dir.

Öğlen saat 12.00'de Oğlak Dönencesi'nde yataya dik duran cisimlerin gölgesi oluşmaz.

Aydınlanma çizgisinin sınırları Kutup dairelerinden geçer. Güney Kutup Kuşağı aydınlanma çemberi içinde iken, Kuzey Kutup Kuşağı karanlık çember içindedir.

Kuzey Kutup Dairesi'nde sadece bu gün 24 saat süreyle gece, Güney Kutup Dairesi'nde ise 24 saat süreyle gündüz yaşanır.

AY BU GECE KIPKIRMIZI OLACAK
Ay tutulması da 456 yıl sonra ilk kez gündönümüyle birlikte gerçekleşecek. Bu gece Ay kıpkırmızı olacak. Bugünden itibaren de geceler kısalmaya başlayacak ve günler uzayacak.

Sabah
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Çocuklarımı negünde doğurmuşum vaybeeee ama içimi garip bir hisde kaplamıyor değil acaba çocuklarım bugünden olumsuz etkilenebilirmi gerçi dün kızım olumsuzlukla karşılaştı inşallah daha büyük birşey olmaz ben çok etkilenirim astrolojiden yaaaa:sim3:
 
G

guzelcem

Misafir
Aynen katılıyorum sana bende çok etkilenirim:( ALLAHIM ay tutulmasını hayırlara getirsin felaketle karşılaştırmasın :mendil:çok dua edelim canlarım bugün iranda deprem olmuş:mendil:ALLAH YARDIMCILARI OLSUN...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Evrene kötü mesaj göndermeyin gelip sizi bulmasın derler iyi düşünün iyilik olsun :)
 

gül gazeli

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2010
Mesajlar
1.049
Tepki
1.321
Puan
113
Konum
türkiye
yrın gece 1 30 dan sonra hayatınızda kötü ne varsa unutmayı temkinleyin kendinize ve ne istiyorsanız hayat adına herşeyi düşünün hayal edin ...
 
G

guzelcem

Misafir
Evren -kenan evren güzel resim yapda ay ve güneş'i kutlayalım:kptmya::kayris::kptmya::kayris:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst