40'ında 40 Kadın

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
40'ında 40 Kadın

40inda_40_kadin_429242254149.jpg


"Tuluhan Tekelioğlu'nun kitabında, kırk yaşındaki kadınların hikâyelerinden kesitler bulacaksınız. İlk bakışta bambaşka hayatlar yaşayan, farklı farklı kesimlerden gelen ama sanılanın aksine, ne çok ortak noktası olan kadınlar bunlar. Hayatı bir yolculuk gibi yaşayan, aramaktan vazgeçmeyen, her sabahı taze bir dem, yeni bir ilham bilen kadınlar bunlar. Cesur ve tanıdık, mütevazı ve iddialılar... Bize yalnız olmadığımızı gösteriyor, sözleri ve samimiyetleriyle yüreğimizi ısıtıyorlar... Zira Kırk yaş kadınlar için keskin bir dönemeç, önemli bir viraj. Fiziksel olarak değil, daha ziyade ruhsal olarak. Bu öyle bir dönüşüm ki, etkisi dışarıda değil, içeride, ta derinde hissediliyor..."

Elif Şafak

"Ama 40 yaş öyle bir eşiktir, basmaktan kaçınamazsın!
Peki, sonra ne olur? Tuluhan işte bu gerçeği irdeliyor. Çok farklı kesimler, semtler ve kültürlerden 40 kadınla buluştu. Ortaya bir film, sergi ve kitap çıktı. Tuluhan daha önce de "Ayaküstü Cevaplar" başlıklı muhteşem bir video yerleştirme sergisi açmıştı. 40'ında 40 Kadın da aynı etkileyicilikte! Çünkü yaptığı işler sadece anlatıma dayanmıyor, sözün gerçeği sakladığı yerde hikâyeler, mimikler ve jestler çok şey anlatıyor."

Haşmet Babaoğlu



Tuluhan Tekelioğlu hakkında:

Fransa'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Gazeteciliğe Paris Sipa Press'te başladı. Gerçekleştirdiği foto röportajlar Aktüel dergisinde yayımlandı. Türkiye'ye döndükten sonra, 1994-2001 yılları arasında Hürriyet gazetesinde muhabir olarak çalıştı. Bu dönemde bir ay boyunca Kenya Kakuma Mülteci Kampı'nda BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) için gönüllü olarak çalıştı. İzlenimleri, Hürriyet gazetesinde yazı dizisi olarak yayımlandı. 2001 yılında televizyon programcılığına adım attı. Cine5'te yayımlanan Başka Yerde Yok programıyla Radyo TV Gazetecileri Derneği "En İyi Talk Show" ödülünü aldı. 2001-2003 yılları arasında Habertürk televizyon kanalında Tatlı Sert programını ve ardından da TGRT kanalında Tuluhan'la Her Sabah adlı programı hazırlayıp sundu. Bu program 3 yıl sürecek sergi projesi Ayaküstü Cevaplar video yerleştirmesinin ilk adımı oldu. Ayaküstü Cevaplar, ilk olarak Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde sergilendi ve proje kitaplaştırıldı. 2005-2006 yılları arasında Kanal D sabah haberlerini hazırladı ve sundu. Kanal 1 televizyonu için Güzel 1 Gün adlı sabah haber kuşağını sundu. Bu programda yürüttüğü kampanya ile Doğu'daki ilköğretim okullarında kütüphaneler açılmasını sağladı. 2009 yılında TRT2 için Boğaziçi'nden adlı kültür sanat programını sundu. Sabah gazetesinde 2007 yılında başladığı Her Şeye Rağmen İkimiz adlı röportajlarına halen devam etmektedir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst