30'lu yaşların güzellik sırları!

niha55

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
1.307
Tepki
1.156
Puan
113
Yaş
51
Konum
samsun
30'lu yaşların güzellik sırları!

Cildiniz daha da hassaslaşıyor mu? Nem dengesini korumak için önerilerimizi mutlaka okuyun!

30′lu yaşlardan itibaren kadınlar kendilerini zorlu bir hayat maratonunun içinde buluyorlar.

İş ve ev arasında gidip gelirken daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyorlar. Yine de cilt
henüz gergin, göğüsler ve kalçalar sıkıdır. Sadece göz ve dudak kenarlarında ilk kırışıklıklar görülmeye başlar. Ve saçlarda bir iki tel beyaza rastlamak olasıdır. Ancak doğru bir stratejiyle bu yaşlarda da biyolojik saati en azından yavaşlatmanın mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

30′la birlikte artık hücreler eskisinden daha yavaş çalışmaya başlıyorlar.
Cilt eski tazeliğini yitiriyor. İlk belirtiler ise özellikle göz altlarında ortaya çıkan ve çoğu zaman kırışıklıkların neden olduğu kırışıklıklarla başlıyor. Dokular eski esnekliğini kaybediyor, ciltteki nem oranı düşüyor ve ciltteki yağ üretimi eskisinden yüzde 30 oranında azalıyor. Bu yüzden 30′ların ortasından itiba*ren cilt, kendini yenilemek için 28 gün yerine 40 güne gereksinim duyuyor. Bu olumsuzluk kendini önce ciltteki kirliliğin azalmasıyla gösteriyor. Sonuçta artık nem ihtiyacını karşılayamadiği için elastikiye de azalmaya başlıyor

İlk mimik kırışıklıkları göz çevresi ve ağız kenarında kendini göstermeye başlıyor.
Şimdi uygulanmaya başlanan güzellik
planı gündüz UV koru*malı bir nemlendiriciyle kırışıklıkları önlemek ve vitaminlerle enerji depolamak olmalı.

A vitamini hücre yenileyici özelliğiyle öne çıkıyor, C ve E vitaminleri ise serbest radikallerle savaşırken aynı zamanda bağ dokusunu sıkılaştırıyorlar. Geceleri ise enzim bileşenli yenileyici bir gece kreminin yanı sıra yeterli uyku öne*riliyor. Bu sayede hücrelerin yenileyici mekanizması en yüksek düzeyde olabiliyor. Küçük gülümsemeler, göz kırpmalar ve yü*zü buruşturmalar henüz derin kırışıklıklar yaratmıyor. Ancak bu yaşlarda göz bakımı önem kazanıyor. Çünkü düzenli olarak kullanmaya başlamanın tam sırası.

Göz etrafındaki hassas cildi tahriş etmemek için
kremi gözün çevresine sürün ve işaret ve orta parmaklarınızla hafif masajlar yaparak yayın. Kalan kremi dudağınızın çevresine sürün. İnce kırışıklıklarınıza ekstra bakım için gözlerinizi haftada iki kez 15 dakika boyunca bakım ürünü sürdüğünüz göz pedleriyle dinlendirebilirsiniz.

Doğru bir bakımla yaşlılığın ilk belirtilerini geciktirmek mümkün.
30′larda üzerinde önemle durulması gereken ilk konu da derinlemesine temizlik.
Sabahları yüzü sadece soğuk suyla yıkamak yeterli olsa da akşamları yüzdeki makyaj artıklarını temizlenmesi şart.
Sabahları yüzünüzü yıkadığınız soğuk su uykuyu açarken hem de kan dolaşımını harekete geçiriyor.

Solgun ciltler soğuk-sıcak kompresleriyle renk kazanıyor.
Akşamları cildinizi temizlerken normal sabunlardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz çünkü normal sabun cildin çok fazla kurumasına yol açıyor. Bileşiminde aynı zamanda bakım yapan avokado, jojoba ve hindistancevizi yağı içeren temizlik ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Işığı yansıtan pigmentler içeren bir fondöten, cilde kazandırdığı pürüzsüz bir görünümle ince kırışıklıkları bile görünmez yapabiliyor.
30′lu yaşlarını süren kadınların makyaj çantalarında mutlaka bulundurmaları gereken ürünlerden biri de göz çevresindeki halkalar için kapatıcı.
Ve 30′ların sonlarına yaklaşanlar için parıltılı farlar artık “tehlikeli” ürünler kategorisine giriyor.
Bu tarz parlak göz kapaklarını düşük gösteriyor.
Bu durumda gün içinde mat farları tercih edip, parıltı için geceyi beklemeniz gerekiyor.
 
G

guzelcem

Misafir
Ben 30 geçdim bile :lilav:halen cıvıl cıvıl ve renkli kadınım zeytinyağıma ve sarımsağıma borçluyum enerjimi:)emeğinize sağlık canısı.
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
otuz iyidir; çünkü...


çünkü, yirmiler bitmiştir. ne yapacağını bilememenin, rüzgarlara kapılıp kendini tanımadığın kıyılarda bulmanın, o kıyılardan tekrar kendine dönmeye çalışmanın yaşları yirmiler, nihayete ermiştir.
başka başka adamların ve kadınların peşinden kendinden epey uzaklara gidip, sonra o tanımadığın yerlerden kendine dönmeye çalışmadın mı?

çünkü, artık çocuk değilsin. çocuk kalmak üzerine yapılan edebiyatları koy bir kenara, hepsi saçmadır aslında. büyümek iyidir. çocuklar insana yakışmayacak kadar acımasız olabilirler. çocuklar insanlara hak etmedikleri merhametleri gösterebilirler. çocuklukla ilgili bir tek "şaşırmak yeteneğini" alabilirsin yanına. almalısın, becerebilirsen mutlaka!
çocuk sanıp seni aslında hiç de çocukça olmayan cümlelerini gürültüye getirmediler mi? şimdi sen de "büyüklerin" arasındasın, sözlerinle onların ağırlığındasın.

çünkü gövdenin bir rahiyası var artık; yaşadıklarından dolayı ağır ağır birikmiş. uçuşamayacak kadar ağırsın şimdi. kendini kaldırıp oradan oraya koymak istediğinde bunu nasıl yapacağını öğrenmiş olduğun için hafif.
çakılıp kaldığın zamanlarda nereye, nasıl gidileceğini, varılacağını bilmediğin için donup kalmadın mı kendinin karanlıklarında? şimdi sen kendine alışıksın. dibe vuran hallerine, sonra nasıl çıktığına alışıksın. şimdi artık sen kendinin düşmüş ve kalkmış hallerine tanıksın.

ömrün en güzel yerindesin. gençliğin tatlılığıyla ihtiyarlamanın bilgeliği arasındaki en tepedeki noktada duruyorsun. ister yine uçuşur ister beğendiğin yerde durursun.
şimdi sen büyük yolculuklara hiç korkmadan çıkabilirsin. şimdi sen tam kendine göresin.

artık başkalarının senin hakkında düşündükleri de önemli değil. sen artık bir kayalıksın, hayat eteklerine dalga dalga vuruyor. sözler, kötülükler, su kabarcıkları gibi sönüveriyor. sen yine orada duruyorsun. rüzgar uğulduyor tepelerinde; sanki gülüyorsun.
tin tin tini mini hanım gibisin. peşinde bir rüzgarla yürüyorsun sanki. sen yürüdükçe rüzgar estiriyorsun. böyle hissetmek iyi geliyor ya da. ama kendini sevme işini abartmayacak kadar da kendini biliyorsun. efendisin, iyisin. canın fena sıkılsa da ara sıra artık kendini tedavi etmeyi biliyorsun.

otuz iyidir. çünkü sen otuzsun. bu kadar. kendinin tadına bakıyorsun. dünyaya gelmiş ve yürümekte olan birisin. bir gün gideceksin. sen bu halin tadına bakıyorsun, bu gövdenin içinde olmayı, böyle bir beyin ve böyle bir kalp taşıyor olmayı elinden geldiğince deniyorsun. şimdi sen artık abartmıyorsun. abartmadığın için zaman daha az sürtünüyor sana. sen artık daha ziyade tıngır mıngır cümleleri seviyorsun. tıngır mıngır... tıngır mıngır... ellerini başının arkasına koyup, ayaklarını şöylemesine uzatıp dünyanın hallerine bakıyorsun. dünya da senin hallerine... otuz iyidir. çünkü sen şimdi otuzsun!"
 
G

guzelcem

Misafir
30'u bitirdim 40 yaşıma geliyorum:) 40'lı yaşların güzellik sırları lazım bana :) emeğine sağlık canısı:panter::nanik::cokkomik:
 

ebru

Aktif Üye
Katılım
21 Ekim 2008
Mesajlar
160
Tepki
148
Puan
43
Yaş
45
Konum
istanbul
32 yaşındayım maşallahım var cildimdede çok şükür daha bir sorun yok
 
G

guzelcem

Misafir
kırka merdiven dayadım, cildim de vücudum da taş gibi daha gözlerimin kenarlarında kırışıklık yok:) saçlarımda bile beyaz saç yok MAŞAALLAH diyeyim kendime:zuzu: bitkisel yağlarım sağolsun...-ciko:zuzu:
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
kırka merdiven dayadım, cildim de vücudum da taş gibi daha gözlerimin kenarlarında kırışıklık yok:) saçlarımda bile beyaz saç yok MAŞAALLAH diyeyim kendime:zuzu: bitkisel yağlarım sağolsun...-ciko:zuzu:

ne güzel canım inşallah bende senin gibi şanslı olurum neler yapıyosun cildine hangi yağları sürüyosun
 
G

guzelcem

Misafir
Canısı cildimi temiz tutarım sık sık soğuk suyla yada maden suyuyla yıkarım geceleri buz sürerim,daha sonra güne kayısı-buğday-avokado-saf zeytinyağı karışımından sürerim cildime masaj yaparak en az bir saat cildime uygularım buhara tutarım inanın cildim tertemiz ışıl ışıl parlar burda herkes cildime hayran MAŞAALLAH diyeyim kendime daha neler neler yaparım:2:
 

perfect

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2011
Mesajlar
13
Tepki
4
Puan
3
Yaş
37
Konum
Çanakkale
Göz çevresindeki halkalar için ayrı bir kapatıcı mı var ? varsa markasını söyleyebilir misinz? Normal kapatıcılar da aynı görevi görmüyor mu?
 

bayankaçık

Yeni Üye
Katılım
25 Mart 2013
Mesajlar
11
Tepki
9
Puan
3
Yaş
43
Konum
İstanbul
insan kendine bakınca 30 unda da 40 ında da güzel bilr cilde sahip olabilir -ciko sigara ve alkolden mümkün olduğunca uzak durmak lazım
 

possessionss

Yeni Üye
Katılım
31 Mayıs 2013
Mesajlar
14
Tepki
1
Puan
3
Konum
İstanbul
Ben 30 geçdim bile :lilav:halen cıvıl cıvıl ve renkli kadınım zeytinyağıma ve sarımsağıma borçluyum enerjimi:)emeğinize sağlık canısı.

Kesinlikle zeytinyağı ve sarımsak işe yarıyor :) madem güzellik sırları doğal yöntemleri söyleyelim kızlar :) eğer ciddi değişiklikler istiyorsanız yeni nesil lpg seanslarını öneririm çok faydasını göreceksiniz. çok güzel ilgileniyorlar ilgilerine hayranım. :) zeytinyağını her şeyde kullanın derim. :huhuu:
 

nilaysss

Yeni Üye
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
13
Tepki
2
Puan
3
Konum
istanbul
ben yeni nesil lpg diye bişeye başlıcam randevumu aldım ama şunu biliyorum en yakın arkadaşım bu uygulama ile bambaşka biri oldu canlı tanığıyım :findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst