30 mavi kapağa "tost ayran"

KraLiçe

Daimi Üye
Katılım
30 Eylül 2011
Mesajlar
2.625
Tepki
3.576
Puan
113
Konum
Saray'dan Tatlım
fft2mm794821.jpg


Denizli’de, mavi kapak toplayarak engelliler için tekerlekli sandalye temin etmek isteyen bir okul kantini işletkmecisi, öğrencileri bu yönde teşvik etmek için "30 mavi kapağa tost ayran, 50 mavi kapağa döner ayran" kampanyası başlattı.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Okulu kantin işletmecisi Mustafa Erbek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Engelliler Merkezi öncülüğünde başlatılan ve tüm Türkiye’ye yayılan "mavi kapak toplama" kampanyası ile engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılandığı duyduktan sonra bireysel olarak "mavi kapak" biriktirmeye başladığını belirtti.

Bu çabasında yeterince kapak toplayamadığını görünce her gün iç içe olduğu öğrencileri de bu yönde teşvik ederek, kampanyaya katmaya karar verdiğini ifade eden Erbek, şunları söyledi:

"İnsan olarak hepimizin sosyal görevleri var. Bence yardımseverlik ve destek olmak her insanın görevi. Ben de mavi kapak projesini duyduğumda bir şeyler yapmam gerektiğini hissederek bir proje geliştirdim. Kantin işlettiğim okulumda öğrencilerin de katkısıyla bir uygulama başlattım. 30 kapak getiren öğrenciye tost ayran, 50 mavi kapak getiren öğrenciye de döner ayran verme taahhüdünde bulundum. Kampanyayı da kantinin camlarına astığım ilanlarla duyurdum. Öğrenciler de sağ olsun yoğun ilgi gösteriyor. Amacımız burada sosyal yardımlaşmayı sağlayarak engelli bir kardeşimize yardımda bulunmak ve yardımseverlik bilincini öğrencilerimize aşılamak. Bunu diğer okullar da hayata geçirebilir. Bu kampanya ile tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan engelli vatandaşlarıma daha çabuk ulaşabileceğimizi düşünüyorum."

Erbek, kampanyaya öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve sadece ilk gün bin kapak topladıklarını bildirdi.
 

htc_

Daimi Üye
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
897
Tepki
986
Puan
93
Yaş
31
Konum
Ankara
böyle bir kampanya mı var?
haberimiz yok bizim :uzgun:

böyle bi kampanya var 10bin mavi kapağa bi tane tekerlekli sandalye.Ben çok biriktirdim halada biriktiriyorum. Sizde destek olun Eminim çok mutlu olucaksınız. NE zaman ne olcağımızı allahtan başka kimse bilemez, kim bilir 'Yinede allah korusun amaa belki birgün bizde tekerlekli sandalyeye mahkum oluruz da biride bizim için toplar mavi Kapak.'
 

PoRTaKaL

Daimi Üye
Katılım
15 Kasım 2011
Mesajlar
547
Tepki
498
Puan
63
Konum
İstanbul
Kesinlikle çok zekice bi uygulama olmuş umarım devamı gelir ve engelli kardeşlerimiz bir an önce tekerlekli sandalyelerine kavuşurlar. Rabbim hepsinin yardımcısı olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst