3 renkli far nasıl uygulanır?

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
3 renkli far paletinizden sadece tek rengi kullanmayı bırakıp 3’ünü birden kullanabilir günlük makyaj rutininize renk katabilirsiniz. Nasıl mı?





Öncelikle 3 renk far kullanacağınız için renklerin birbirine geçişinin kolay olması ve göz makyajınızın gün boyu uçmaması için bir göz makyajı bazı ile başlamakta yarar var. Şeffaf bazı (bir çok markada eye primer olarak satılıyor) kaş altından kirpik dibinize kadar tüm gözünüze eşit şekilde uygulayın. Açık, orta, ve koyu renkleri birarada olan paletiniziden açık renkle başlayın. Göz kapağınızın üstüne açık rengi farınızı far fırçanız ile sürün (örn: MAC 213 far fırçası) ve göz pınarınıza kadar eşit şekilde iyice dağıtın.





Daha sonra orta tondaki farınızı göz kapağınızın yukarısına kaş altıyla birleştiği kıvrıma blending fırçanız( örn MAC 219 nolu fırçası) ile uygulayın. Böylelikle bakışlarınızı derinleştirmiş ve göz şeklinizi belirginleştirebilirsiniz.





Koyu tonu ise göz şeklinize göre eyeliner sürer gibi flat fırçanız ile (Örn: MAC 266 nolu fırça) kirpik dibinize sürebilir veya göz bitiminden kaş bitimine doğru blending fırçanızla gölgelendirme yapabilirsiniz. Özellikle çukur gözlere sahipseniz koyu tonu gözünüzün dış kenarına uygulamakta yarar var. Son olarak tekrar açık renk farınızı kaşlarınızı belirginleştirmek için kaşınızın hemen altına ince bir çizgi şeklinde uygulayıp fırçanızla hafif dokunuşlarla dağıtabilirsiniz.





Yazıda bahsettiğim MAC fırçalarla ilgili ayrıntılar;

219# Fırça: Kalem kullanmak yerine fırçanın üzerine istediğiniz renkte biraz far alın ve kirpik diplerinize uygulayın. Kalemle kullandığınızda ise net çizgilerin hafifçe dağıldığını ve daha buğulu bir görüntü yarattığını göreceksiniz.
Fiyat: 54 TL

266# Fırça: Çok amaçlı bir fırça. Kalem kullanmak istemediğiniz ama yine de kirpik diplerinizi renklendirmek istediğiniz durumlarda bu fırçanın üzerine biraz far alın ve üst ve alt kirpik diplerinize uyglayın. Likit eyeliner kullanmakta zorlananlar için krem eyeliner ile birlikte özel şekli sayesinde gözkapağınıza oturuyor ve ilk kez eyeliner deneyenler için bile kolay bir uygulama sağlıyor. Kaş içindeki boşlukları doldurmak ve kaşı şekillendirmek içinde uygun kıl yapısına sahiptir.
Fiyat: 45 TL

213# Fırça: Kıl yapısı yeterli derece ürün almak için ideal yumuşaklıkta bir fırça. Bu fırçayı hem farı gözkapağınıza oturtmak hem de dağıtarak renk geçişlerini yumuşatmak için kullanabilirsiniz.
Fiyat: 45 TL


Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ben nette öğrendiğim kadarıyla yapmaya çalışıyorum. Özellikle açık renklerde becerebiliyorum; ama koyu renklerde kendimi geliştiremedim:D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst