2014 Erkek Bahar Modası.

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
attachment.php


Günümüzde erkek modası yükselişte ve hiç olmadığı kadar gündemde. Artık eşinin seçtiği kıyafetten başka bir şey giymeyi aklından bile geçirmeyen, kendine bir tarz oluşturmak için hiçbir çaba sarf etmeyen erkek profili çoktan tarihe karıştı.

Modayı hiç umursamaz sandığınız bir erkeğin gardırobunda bile sezonun en popüler parçalarından birkaçı çoktan yerini almış, giyilmeyi bekliyor. Yani günümüzde erkekler de en az kadınlar kadar nerede ne var, hangi tip ceketler, pantolonlar trend, en gösterişli takımlar nerede, en şık kravatları nerden alabilirim, çantam ayakkabım kıyafetimle uyumlumu gibi konulara ciddi şekilde kafa yoruyor. Giyimden aksesuara, cilt ve vücut bakım ürünlerinden parfümlere kadar birçok şey için ciddi para ve zaman ayırıyor.

Görünen o ki, erkeklerin içlerinde senelerce bastırdıkları alışveriş canavarı yavaş yavaş uyanıyor.

İşte bu uyanışı ve ilgiyi gören tasarımcılar da boş durmuyor. Daha önce denenmemiş kesimlerle, trendlerle erkeklere, renkli bir o kadar da dikkat çekici Moda Dünyasının kapılarını açmak için var güçleri ile çalıyorlar.Bu renkli dünyanın içinde yerini her gün biraz daha sağlamlaştıran günümüz erkeği geçtiğimiz yıllara göre daha farklı daha özgür. Artık belirli renkler ve kalıplar için sıkışıp kalmıyor. Kendi stilini oluşturabiliyor ve o stil içinde daha büyük bir özgüvene sahip oluyor. Her geçen sezon kısıtlamaları yıkarak, erkek giyimindeki sınırları zorluyor.

İş ortamlarında ki yoğun rekabet, görünüşleri ile etkili olmak çabası, karşı cinse hoş görünme arzusu da işin içine girince, en ilgisiz görünen erkekler bile kulak dolgunluğu yada göz aşinalığı ile de olsa renkli Moda Dünyasını ve trendlerini ucundan bucağından takip etmeye çalışıyor.


Kim Demiş Erkekler Çiçek Deseni Giymez Diye?

attachment.php


Baharla birlikte, Hollywood’un meşhur Hawaii filmlerinden fırlamış gibi görünen, palmiye desenli gömlekli, ceketli, hatta pantolonlu erkeklerle karşılaşırsanız şaşırmayın. Çünkü 2014 bahar koleksiyonları ile çiçekler erkeklerin sadece yakaya taktıkları bir şey olmaktan çıkıyor. Bir kaç sezondur gömleklerin yaka altı detayları, ceket astarları, kravat desenleri ile yavaş yavaş gelişini hissettiren çiçek desenleri, devrim yaratacak ölçüde mükemmel bir geçişle ve modern tasarımlarla, erkeklerin tüm tabularını yıkarak sezonda erkek modasının vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarıyor.

Kimlerde Gördük : Prada, Gucci, Dries van Noten, Diesel, Ann Demeulemeester, Junya Watanabe, Marc Jacobs, Meadham Kirchhoff, 3.1 Phillip Lim.

Patchwork

attachment.php


Annelerimizin ya da anneannelerimizin masa ve yatak örtüsü olarak kullandıkları “Patchwork” yamaları kotlarda, atkılarda kadın ve çocuk giyiminde sıkça görmeye alışsak ta, bu sene erkek podyumlarında çok farklı kullanımlarla karşımıza çıkan bu trende alışmak kolay olacak mı emin değilim. Hele de Thom Browne koleksiyonlarında rastladığımız oyuncak asker üniformalarını andıran kırmızı lacivert ve beyaz yamalardan oluşan bir kıyafetle günlük hayatta birini görmeye henüz kimse hazır mı, açıkçası ondan da emin değilim. Peki Patchwork trendinde rastladığımız tüm parçaların hepsi mi böyle, tabi ki hayır, Dior Homme ve Diesel koleksiyonlarında şık parçalar olduğu gibi özellikle 3.1 Phillip Lim tasarımı ****lik renklerin birleşimi ile oluşturulmuş monta bayıldığımı söylemezsem bu trende haksızlık etmiş olurum.

Kimlerde Gördük : Opening Ceremony, Thom Browne, John Galliano, 3.1 Phillip Lim, Maison Martin Margiela, Dior Homme, Diesel

Baskı

attachment.php


Belli belirsiz çizgiler, kazayağı ve uçuk dama desenleri yanında ekoselerle başlayan erkekte desen modası, bir kaç sezondur tavan yapmış durumda, soyut sanat eserlerinden uyarlamalar, çiçek desenleri, cesur baskılar, tuhaf motifler, kamuflaj, hayvan derisi, kâğıt, kartpostal ve grafik baskılar, puantiyeler, enerjik fırça darbeleri, deniz canlıları hatta dini figürler dahil her türlü baskıya yer verilmiş erkekler için tasarlamış bahar koleksiyonlarında. Diyebiliriz ki, erkek modası belki de ilk defa bu kadar renkli bu kadar eğlenceli. Özellikle Givenchy’nin tekno baskıları, Calvin Klein'in gerçeküstü manzaraları, Issey Miyake’nin Mondrian’dan ilham alinmiş takım elbiseleri ve Keith Haring esintili gömlekleri ve Kenzo’nun Cy Twombly baskılı sweatshirtlari ile 2014 baharı erkek giyiminde sanatsal baskıların yeri göğü istila ettiği bir sezon olacak.

Kimlerde Gördük : Christopher Shannon, Issey Miyake, Kenzo , Paul Smith, Walter van Beirendonck , Jil Sander , Calvin Klein, Prada, Moschino, Lou Dalton, Issey Miyake, Givenchy


Takım Elbise

attachment.php


Erkek takımların da daha cesur bir stilin oluştuğunu, kullanılan renk skalasının geliştiğini, farklı dokuların bir arada kullanıldığı görüyoruz. Özellikle yüksek teknolojili kumaşlar ve yenilikçi ürünler ve kesinlikle daha fit kalıplar koleksiyonlarda tercih ediliyor. İşte sezonda bu dar kesimli slim-fit takım elbiseleri rahatlıkla giyebilmek istiyorsanız spor yapıp göbekleri eritmeye ihtiyacınız olacak, onun için spor salonlarına üyeliklerinizi şimdiden yenileyin derim.

İlaveten; erkek modasında son dönemde yükselen hafiflik trendi, havaların ısınması ile takım elbiselerde iyiden yüzünü gösteriyor, erkek bedenini sıcaklık, nem, gibi dış etkenlerden koruyan teknolojik kumaşlarla hazırlanan, spor takım elbiseler, hem şıklıklarıyla hem de rahatlıklarıyla, siz iş adamlarının bahar aylarında hayatlarınızı kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Kimlerde Gördük : Valentino, Calvin Klein, Versace, Prada, Z Zenga, Lanvin, Hermes, Dolce & Gabbana, Dior, Saint Laurent, K. Van Assche.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    50,8 KB · Görüntüleme: 3
  • 2.jpg
    2.jpg
    70,8 KB · Görüntüleme: 3
  • 3.jpg
    3.jpg
    58,2 KB · Görüntüleme: 3
  • 4.jpg
    4.jpg
    74,4 KB · Görüntüleme: 3
  • 5.jpg
    5.jpg
    51,9 KB · Görüntüleme: 3

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst