2013 yaz makyaj modası

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
2013 yaz makyaj modası

Yeni sezon makyajı doğallıktan yana.

attachment.php


İlkbahar/yaz sezonu, modada olduğu gibi kozmetikte de kendi trendleriyle birlikte geldi. Kozmetik markası Sephora'nın ödüllü makyaj uzmanı Özlem Gürdağlı, yeni sezon makyaj trendlerini anlattı:


* 2013 yazında ten doğal ve sağlıklı bir görünüme sahip olacak. Uygulaması çok kolay, aynı anda birden fazla cilt ihtiyacını karşılayan BB ve CC kremlerin kullanımı, pratikliği sebebiyle daha da artacak. Doğal bronzlukla beraber, yanaklarla en çok krem allıklar buluşacak. Allık renklerinde doğal pembeler ve şeftaliler çoğunlukla karşımıza çıkacak. Stick allıkla, bu görüntüyü kolaylıkla elde etmek mümkün. Uygulama sonrasında hem doğal, hem de nemli bir görünüm sağlanıyor.

GÖZLER ÖN PLANDA

Bu senenin en trendy göz makyajında ise; ****lik ya da mat yapıda neon tonlar, mavi, yeşil, turuncu ve en çok da sarılar göz alacak. Far, göz kalemi ya da eyeliner ile yoğun makyajlar ya da gözde renkli düz çizgili hatlar oluşturarak; sezonun moda makyajını kolaylıkla yakalamak mümkün.


* Makyajın olmazsa olmazı dudaklar ise renkli nemlendirici yapıya sahip transparan rujlar ve ince yapılı lip gloss'larla doğal ama bir o kadar da göz alıcı olacak. Göz makyajında cesur davranamayanlar; sezonun modası fuşya, mercan ve şeftali tonlarını dudaklarına taşıyarak çarpıcı bir görünüm elde edebilir. Burada en önemli nokta; çarpıcı bir göz makyajı yapıldığında dudakları daha doğal bırakmak, dudak makyajındaki renkler çarpıcı olduğunda ise göz makyajını daha sade yapmak. Bronz teni ön plana çıkartarak bütünüyle büyüleyici bir makyaj uygulaması yapılabilir.


* Moda haftalarında da gördüğümüz gibi bu sene artık tırnaklarda alışılagelmiş görüntünün ve renklerin dışına çıkma zamanı. Sezonun olmazsa olmazı; ojelerde neon renkler... Kurukafalar, geometrik şekiller ve desenler... Özellikle açık sandaletler ve bronz bir tenin bu yaz olmazsa olmazı neonlar. Alışkanlıklarından yani klasik oje uygulamasından vazgeçemeyenler ise oje üzerine farklı efektlere sahip topcoat'lar uygulayabilir. Böylelikle sıradan tırnaklara veda edebilirsiniz.

MAKYAJ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

* Dudaklar ince ise; dudakların bitimine kemik rengi bir kalemle çerçeve çizilir ve parmak uçlarıyla iyice dağıtılarak hattın keskinliği yumuşatılır. Daha sonra dudak kalemi ile dudak çizilir ve uygun renk ruj uygulanır. Açık renkli ve parlak rujlar; dudakları daha dolgun göstereceği için ince yapılı dudaklar için tercih edilmeli, kalın yapılı dudaklara ise koyu renk rujlar sürülmelidir.

YORGUNLUK İZLERİNİ SİLİN

* Göz çevresinde yorgunluk izleri veya koyu halkalanma varsa; mutlaka sarı tonlarda ve ten renginizden çok açık renkte olmayan göz altı kapatıcı ürünleri tercih etmelisiniz. Böylelikle yorgunluk izlerinizi kamufle edebilirsiniz. Ancak çok açık renklerde göz altı kapatıcısı kullanırsanız, göz çevrenizde olan yorgunluk izlerini gizlemek yerine daha belirgin hale getirirsiniz; bu da yanlış bir uygulama olur.

kadin&kadin
 

Ekli dosyalar

  • 2013_yaz_makyaj_modasi_1.jpg
    2013_yaz_makyaj_modasi_1.jpg
    24,2 KB · Görüntüleme: 45

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst