2 Yaşındaki Çocuğun Beslenme Menüsü

diyetuzmani

Yeni Üye
Katılım
18 Temmuz 2019
Mesajlar
2
Tepki
1
Puan
3
Yaş
27
Konum
istanbul
2-yasindaki-cocugun-beslenmesi-830x415.jpg


2 Yaş Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

24 ayını tamamlayan bebekler, büyüme yolunda hızlı adımlar atmışlardır. 2. yaş çocukluk dönemine geçiş aşaması olarak görülebilir. 2 yaşındaki çocuk yürüyebilir ve konuşabilir yani kendini daha rahat ifade edebilir. 2 yaşındaki çocuğun beslenmesi nasıl olmalıdır? 2 yaşına kadar anne sütü içen çocukların artık anne sütünü bırakma vakti gelmiştir.

2 yaşındaki çocuk, beslenme yeteneği geliştiği için kendi kendine yemek yiyebilecektir. 24 ayını tamamlayan çocuklar kaşığı rahatlıkla kullanabilir ve suyu bardaktan kolay bir şekilde içebilirler. 2 yaşındaki çocuk artık mama sandalyesine oturmuyorsa yemek masasında büyükler ile sohbet ederek yemeğini yiyebilir. 2 yaşına gelmiş olan çocuklar, bebeklik döneminden kurtulup bir birey haline dönüşmeye başlayacaklardır. Ancak 2 yaşındaki çocuğun beslenmesinin gelişim açısından çok önemli olduğu unutulmamalıdır. Peki 2 yaş bebek beslenmesi için anne babalara düşen görevler nedir? 2 yaşındaki çocuğun beslenmesi nasıl planlanmalıdır? Birlikte inceleyelim…

2 Yaşındaki Çocuğun Beslenme Menüsünde Bulunması Gerekenler
2 yaş bebek beslenmesi dahilinde besin gruplarının dengeli ve yeterli miktarlarda alınması gerekir. 2 yaşındaki çocuğun beslenme menüsü içinde süt ve süt ürünleri; et, yumurta ve baklagiller; sebze ve meyveler; tahıllar eksik edilmemelidir. 2 yaş bebek beslenmesi için kalsiyumun önemi de çok büyüktür. Süt, yoğurt, peynir, pekmez, fındık, kurubaklagiller kalsiyum yönünden zengin oldukları için 2 yaş bebek beslenmesi menüsünde mutlaka yer almalıdır.

2 yaşındaki çocuğun beslenmesi nasıl olmalıdır diye düşünen ebeveynlerin çocuklarına sağlıksız gıdaları vermemesi gerekir. Çocukların kızartma, şeker ve çikolata gibi gıdalarla geç tanışması, gelişimleri açısından yararlı olacaktır. 2 yaşındaki çocuğun beslenmesi düzenli hale getirildiğinde sağlıklı bir yeme-içme alışkanlığı kazandırmak kolaylaşacaktır. Gün içerisinde tüketilen ana öğünlerin yanına ara öğünler eklemek yetişkinlik döneminde bu alışkanlığı sürdürmesini sağlayacaktır. 2 yaş bebek beslenmesi için hazırlanacak olan birbirinden lezzetli tarifler de çocuğun yemek alışkanlığı kazanmasında etkili olabilir.

2 yaşındaki çocuğun beslenme menüsü için içerisinde yoğurt ve muz bulunan yulaflı pankek, domates soslu makarna, sebzeli köfte, un ve tarhana karışımına bulanan balık dilimleri hazırlanabilir. Bu lezzetli yemekler hem 2 yaş çocuğunun sağlıklı beslenmesini sağlar hem de onun yemek alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur. 2 yaş beslenme dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Örnek Menüleri Diyetisyen Desteği İle Oluşturun
2 yaşındaki çocuğun beslenmesi nasıl olmalıdır, 2 yaşındaki çocuğun beslenme menüsünde neler bulunmalıdır diye soran ebeveynler bir diyetisyene danışabilirler. 2 yaş bebek beslenmesi ileride düzenli bir yemek alışkanlığı kazanmak açısından önemlidir.

2 yaş beslenme hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız alanında uzman bir diyetisyenden randevu alabilirsiniz. Uzman diyetisyenler 2 yaşındaki çocuğa özel beslenme menüleri hazırlayarak sizi her gün ne yemek yapmanız gerektiği düşüncesinden kurtarırlar.

ALINTIDIR.
KAYNAK: diyetuzmani

 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst