2.5 - 12 Yaş Oyuncak Seçimi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
2.5 yaş:
coc-os8.jpg
Bütünü parçalarına ayırmak, dolu olanı boşaltmak, kapalı olanı açmak, kuleler yapmak, nesneleri sıraya dizmek sevdikleri şeylerdir.
Köpük üfleyebilir, 6-8 parçalık boz-yaplarla oynayabilir, boya yapabilir.Üç tekerlekli bisiklete binebilir. Kendine ait oyun masası olabilir. Bebek arabasıyla bebeğini gezdirebilir.
Bu yaşlarda hayvanat bahçesine götürülmesi faydalıdır.
3 yaş:
coc-os9.jpg
Yeni oyunlar bulma ve hayal gücü gelişmiştir.
Kum, oyun hamuru gibi şekil verebileceği oyuncakları sever.
3-5 yaş arası:
coc-os11.jpg
Hayal kurmaya, yaratmaya ve keşfetmeye yönelik (evcilik, okul oyunları ile bebekler, mutfak ve doktor muayene aletleri, boyama kitapları); dil gelişimine yardımcı (renkli tuşları olan piyano, müzik ve öykü kasetleri, masal kitapları, kuklalar); matematiğe hazırlayıcı (resim ve sayı eşleme oyunları, domino, kızma birader ve sayı kartları) oyuncaklar önerilir.
6-8 yaş:
coc-os12.jpg
Toplumsal gelişim ve işbirliği ile ilgili (top, seksek, dama, minyatür arabalar); algılama becerilerini sağlayan (maketler, boz-yaplar); zeka geliştirici anlatım oyuncakları (parmak boyası, hamur, değişik boyalarla resimler, sessiz sinema gibi oyunlar) sever.
9-11 yaş:
coc-os13.jpg
Sorun çözme yetenekleri (karmaşık masa üstü oyunları ve video oyunları); ince-ayrıntılı hareket becerileri (küçük parçalı, karışık boz-yaplar, model uçaklar, uzaktan kumandalı araçlar, kumaş boyama, ağaç işleme, akvaryum bakımı); stratejik yeteneklere yönelik oyun ve oyuncaklar (sözcük türetme, tenis, ping-pong, atari) ilgisini çeker.
12 yaş üzeri:
Soyut düşünme ve akıl yürütmeye yönelik oyun ve oyuncaklar (basit mikroskop, teleskop, kimya veya elektronik setleri); bağımsız yaşam becerilerini kazanmaya yönelik faaliyetler (yürüyüş, bisiklete binme, kamplar) önerilmektedir.
 

kSo

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
8.266
Tepki
5.908
Puan
113
Konum
İsTaNBUL
kızım 28 aylık ve geçen h.sonu darıcadaki hayvanatbahçesine götürdüm bayıldı çok mutlu oldu-rgulu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst