10-16 Mayıs Engelliler Haftanız Kutlu Olsun

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul
10-16 Mayıs arası Engelliler Haftasıdır. Sakatlık insanlığın ortak sorunudur. Bu yüzden Sakatlar Haftası yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı zamanda değerlendirilir.

qohlpu.jpg



Sakatlar Haftası boyunca; sakatlık sorunu, sakatlığın önlenmesi ve Engellilerin eğitimi konusu üstünde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır. Okullarda her gün ayrı bir sakatlık konusu işlenir. Sakatları Koruma Millî Koordinasyonu Kurulu haftanın değerlendirilmesi için aşağıdaki programın uygulanmasını kararlaştırmıştır.


2jawy0.jpg


Sakatlar Derneği, 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası dolayısıyla 10 Mayıs, Çarşamba günü, saat 12.00’da Taksim’de bir yürüyüş düzenliyor.

Hira Ayşe Özsoy

Galatasaray Lisesi önünden başlayarak Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda bülten okunmasıyla bitecek olan yürüyüşe dileyen herkes katılabilecek. Sakatlar Derneği geleneksel yürüyüşü için, dernek şubeleri kendi il merkezlerinde aynı saatte aynı organizasyonları gerçekleştirecekler. Ayrıca 10 Mayıs, Çarşamba günü kamuda çalışan ancak yürüyüşe katılmak isteyenler için gerekli izinler dernek tarafından alınacak…

o9q1eh.jpg




İSÖM'den ENGELLİLER haftası etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü İSÖM, 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü İSÖM, 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. İşte İSÖM’ün 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği Sakatlar Haftası etkinlikleri programı:


10 Mayıs Pazar : Bakırköy Özgürlük Meydanı Zihinsel Özürlüler Gösterisi ve sergisi (13:00- 16:00)

Bakırköy Özgürlük Meydanında zihinsel özürlü çocuklar tarafından yapılan resim ve el sanatlarından oluşan eserler (resim-takı tasarım-ebru-makrome v.s) sergilenecek. İSÖM Zihinsel Özürlüler Gösteri Sanatları Topluluğu İstanbullulara mehteran, koro ve solo şarkılar, sıra gecesi ekibi, halkoyunları ve davul gösterisi yapacak.


11 Mayıs Pazartesi : Taksim İstiklal yürüyüşü ( 13:00 – 14:00 )


“Sakatlar Haftası” etkinlikleri kapsamında İSÖM öncülüğünde düzenlenen “Dünya Özürlüler Günü Yürüyüşü” Galatasaray Lisesi önünden saat: 12.30’da başlayacak. İSÖM’e bağlı Özürlü Merkezlerindeki ailelerin ve özürlü çocukların katılacağı yürüyüşe, Milli Eğitime Bağlı Özürlü Okulları, İstanbul Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Özürlü Dernekleri ile diğer sivil toplum kuruluşlarından da katılım sağlanacak.


Taksim Meydanı Atatürk Anıtı önünde son bulacak olan yürüyüşün ardından günün anlam ve önemini belirtmek amacıyla kısa bir tören düzenlenecek. Atatürk Anıtı önünde yapılacak kısa törende İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından basın bildirisi okunacak.


12 Mayıs Salı : Balık tutma şenliği (10:30 – 13:30)


İstanbullu Özürlü çocukların katılacağı “Balık Tutma Şenliği” Galata Köprüsü’nde düzenlenecek. Evlerinden servislerle Yeni Galata Köprüsü’ne getirilecek özürlüler, oltaları denize sallayarak hem balık tutmanın keyfini yaşayacak hem de stres atacak.


13 Mayıs Çarşamba : Tekerlekli Sandalye Basketbol Gösteri Maçı

Cemal Kamacı Spor Kompleksi 15.00-17.00

Türk basketbolun ünlü isimleri bu sefer özürlü ve özürlü aileleri için basket atacak. Tekerlekli sandalyeyi kullanarak basketbol maçı yapacak olan yıldız oyunculara maçtan sonra plaket verilecek.


14 Mayıs Perşembe : Taksim Zihinsel özürlüler sergi ve gösterisi ( 13:00 – 16:00 )
Taksim Meydanında zihinsel özürlü çocuklar tarafından yapılan resim ve el sanatlarından oluşan eserler (resim-takı tasarım-ebru-makrome v.s) sergilenecek. İSÖM Zihinsel Özürlüler Gösteri Sanatları Topluluğu mehteran, halkoyunları ve davul gösterisiyle yapılacak.


15 Mayıs Cuma : ‘Zihinsel Özürlü Sanat Gösterileri ( 15:00 – 17:00 )

İSÖM Zihinsel Özürlüler Gösteri Sanatları Topluluğu mehteran, semazen, sıra gecesi, modern dans halkoyunları ve davul gösterisi yapılacak.


16 Mayıs Cumartesi : Ampute futbol turnuvası finali ve Gösteri Maçı

Çiroz Halı saha tesisleri 13:00 – 15:00
İSÖM tarafında Florya Çiroz Halı Saha Tesislerinde düzenlenen Ampute Futbol Turnuvası Finali ve ünlü futbolcuların katılacağı gösteri maçı ile son bulacak. 9 takımın katıldığı Ampute Futbol Takımı ödülleri (plaket ve kupa) törenle sahiplerini bulacak.

55qc6e.jpg



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst