0-3 Ay Bebek Oyuncak Önerileri.

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
440AC9FC-3E79-4E8D-ADF6-5D6538B75FCE.jpeg


3 aylık bebekler için, keşfe başlayan minik bir maceracı diyebiliriz. Hayatının 3. ayına giren bir bebek, yeni keşifler yapacağı bir döneme başlar. Eğer sizin de miniğiniz 3. ayındaysa daha hareketli ve bir o kadar da meraklı hallerine hazırlıklı olun. Bu dönemde bebeğinizin çevresine olan ilgisi ve tepkisi giderek artacak. Karşılaştığı her yeniliği dokunarak, gözlemleyerek, eline alıp inceleyerek keşfedecek. Bu keşiflerinde ona nasıl destek veririm diye düşünüyorsanız, bebeğinizi 3 aylık bebek oyuncaklarıyla tanıştırmakla başlayabilirsiniz.

3 Aylık Bebek Neler Yapar?
3. ayına gelen bir bebek kendini ve çevresini keşfetmek için hareket etmeye başlar. Kaslarının güçlenmiş olması, bu keşif için ona imkan ve yeni görüş açıları sağlar. Daha amaca yönelik hareketler yapan bu dönemdeki bebekler, eline geçirdiği nesneleri dikkatlice inceler, sıkar ve ağzına götürür. 3. ayını tamamlayan bebekler bakın daha neler yapabilir?

*Görme duyusu gelişir. Yüzüne 15 cm uzaklıktaki bir cismi rahatlıkla takip edebilir.

*Kasları daha güçlü hale gelir ve artık kafasını dik tutmaya başlayabilir.

*El göz koordinasyonu gelişmeye başlar. Oyuncaklara uzanır ve eline alır.

*Karnının üzerindeyken kafasını 45 ile 90 derece arasında yukarı kaldırabilir.

*Etrafını dinlemeyi sever, sesin geldiği yeri fark edip o yöne dönebilir.

3 Aylık Bebek Oyuncakları Nelerdir?
Bebişinizin keşif döneminde olduğu bu süreçte, oyun oynayarak zaman geçirmeniz ve seçtiğiniz oyuncaklar çok önemli. Bebeğinizi farklı kavramlar, şekiller, dokular ile tanıştırmanızın, zeka gelişimini olumlu yönde etkileyeceğini unutmayın. Böylece daha fazla uyaranla karşılaşan miniğinizin beyin gelişimi artacaktır. Peki bebişinizin bu gelişimini destekleyecek 3 aylık bebek oyuncakları neler olabilir? Bu merakınızı yazımızdaki 3 aylık bebek oyuncağı önerileri ile giderebilirsiniz. Haydi o zaman 3 aylık bebek oyuncakları arasında nelerin olabileceğine göz atalım.

9A6A0D53-1417-47B9-868E-BCAD6ED6B9A9.jpeg


Dönenceler: 3 aylık bebeğinizin ilgisini çekecek oyuncakların başında dönence gelir. Bu aylarda üstten sarkan hareketli ve müzikli dönenceler, onları eğlendirirken işitsel ve görsel olarak uyarılmalarını sağlar. Dönenceyi bebeğinizin gözünden en az 15-20 cm uzağa takmaya özen gösterin.
963B003E-37CF-4409-AB8C-E27812C68EA3.jpeg

Çıngırak: 3 aylık bebek oyuncaklarının vazgeçilmezlerinden biri, çıngıraklar. Bebişinizin eline, sallandığında ses çıkaran renkli bir çıngırak verirseniz, bebeğinizin dokunma, duyma, el-göz koordinasyonu ve kavrama gibi becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz. Her şeyi ağzına götürüp tadına bakmak isteyecek olan bebişiniz için dişlikli çıngıraklar oldukça uygun olabilir. Ancak alacağınız çıngırağın keskin kenarları olmayan rahat bir tutamağı bulunmasına dikkat edebilirsiniz.
817E7AA1-AE31-469F-B8C9-4E4635A7B8A0.jpeg

Parmak Kuklaları: Parmak kuklalarını konuşturup şarkılar söyleyerek bebeğinizle keyifli zaman geçirmeye ne dersiniz? Böylece sizi dinleyen bebişinizin, daha çok ve farklı sesler çıkarmasına destek olabilirsiniz. 3 aylık bebeğiniz için zilli, çıngıraklı eldiven ve çoraplar da oldukça uygun. Hareket ettikçe ses çıkararak, onu eğlendirecek olan bu çıngıraklı patik ve eldivenler, bebeğinizin duyularını keşfetmesini ve geliştirmesini sağlar. Bu özelliğiyle 3 aylık bebek zeka geliştirici oyuncakları arasında tercih edilebilir.
920415FF-61F9-4DB5-995C-08AC04E0DEF4.jpeg

Oyun halısı: Bebeğiniz 1-2 aylık iken elleri ile çeşitli cisimleri yakalamaya çalışır. 3. aya geldiğinde ise bu cisimleri tutmaya başlar. Oyun halısındaki asılı oyuncakları tutmak bebişinize, oldukça cazip gelebilir. 3 aylık bebek oyuncakları arasında tercih edilen oyun halısına oyuncaklar asıp bebeğinizin bu gelişimini teşvik edebilir, keyfine keyif katabilirsiniz.
ABBF55E3-30BC-43C0-B4DF-E98762F3DF30.jpeg

Bez aktivite kitabı: 3 aylık bebek eğitici oyuncaklarından olan bez aktivite kitaplarıyla, bebişiniz hayvanları ve farklı dokuları tanımaya başlayabilir. Ayrıca kitapta miniğinizin ellerini ve parmaklarını kullanmasını destekleyen basit aktiviteler, hışırdayan sayfalar, diş kaşıyıcısı ve küçük bir ayna da bebğiğinizin yeni şeylr öğrenmesine yardımcı olur. Bebişinizin çok seveceği bu 3 aylık bebek oyuncağını, halkası yardımıyla puset, araba koltuğuna asarak yanınızda istediğiniz yere götürebilirsiniz. Bu oyuncağı bebeğinizle birlikte oynayarak gelişmesine yardımcı olabilir, birlikte keyifli zaman geçirebilirsiniz.

61176C52-4987-4E6F-8B44-4E01EAF4B6BA.jpeg

Zeka Kartları; Sağ beyin lobunu geliştiren zeka kartları ile bebekler gördükleri nesneleri zihinlerinin bir köşesine kaydederler. Böylelikle günlük hayatta görebilecekleri nesne ve kavramlara karşı aşinalık kazanırlar.


Yumuşak blok seti: Farklı görsellerin ve içinde çıngırakların olması nedeniyle en ilgi çekici 3 aylık bebek oyuncaklarından biri de yumuşak bloklardır. Kumaşla kaplı küp içerisinde bebeklerin farklı dokularla tanışabileceği, sallandığında farklı sesler çıkaran çıngıraklar bulunuyor. Hem görsel hem duyusal gelişimini destekleyecek olan bu oyuncağı bebişiniz çok sevecek. Ayrıca elinde sıkınca çeşitli sesler çıkaran yumuşak oyuncakları da bebeğinize bu dönemde almanızı tavsiye edebiliriz.
alıntıdır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst