0 - 2 Yaş Oyuncak Seçimi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
0-6 ay arası:
coc-os1.jpg
Ses, şekil ve renklere karşı duyarlıdır. Parlak renkli ve ses çıkaran oyuncaklar ilgisini çeker ve onu neşelendirir. Yatağın üstüne asılabilen, ses çıkaran renkli objeler ve çıngırak bu dönemin vazgeçilmez oyuncaklarıdır.
6-8 ay arası:
coc-os2.jpg
Oturmaya, uzanıp yakalamaya ve yakaladığı şeyleri ağzına götürmeye başlar.
En çok hoşlandıkları bir elinden diğerine geçirebileceği renkli halkalar, avuçlayabileceği plastik küpler, kemirebildiği kauçuk cisimler, yırtılmayan ve yıkanabilen bebek ve hayvanlardır.
9-12 ay arası:
coc-os3.jpg
Tutunarak da olsa ayağa kalkabildiğinde eline geçen cisimleri yere atmaktan hoşlanır.
Zıplayan, yere düşünce ses çıkaran oyuncakları, değişik büyüklükteki renkli topları, iç içe geçebilen kutuları sever. Tef, zil, davul, telefon, kapaklı kutular ilgisini çeker.
12-15 arası:
coc-os4.jpg
Sonucu görmek için davranışlarda bulunur, deneyleriyle etrafındaki olayları ve cisimleri tanımaya çalışır.
Oynamak isteyen yetişkinlere kolayca yaklaşır.
Toplar, itilen veya ip ile çekilebilen tekerlekli oyuncaklar, tahta ve mukavva kutular, doldurulup boşaltılabilen ve sıralanabilen oyuncaklar, kurmalı ve hareketli cisimler ilgisini çeker.
Yürümeye başladığında üstüne binip oturabileceği büyük hayvan türü oyuncakları, küçük sandık ve tabureleri sever.
15-18 ay arası:
coc-os5.jpg
Eşyaları iterek, çekerek, sürükleyerek bir odadan diğerine taşımayı sever. Taklitçi dönemde olduğundan gerçek hayatta kullanılan eşyaların minyatürleriyle oynayabilir.
Yukarıdaki oyuncaklara ilâveten ev ve işte kullanılan aletler, telefon, tencere, bebekler, otomobil, fincan takımları, oyuncak süpürge, askerler... ilgisini çeker.
2-4 küple kule yapmaya başlar. Resimli-müzikli kitapları sever.
18-24 ay:
Su ve kum havuzu, kova, kürek, süzgeç, boş kutular, kitaplar, resimler, müzikli aletler, balonlar hoşlarına gider.
2 yaş:
coc-os6.jpg
Gördüğü eşya*ları ellemek ve onlarla oynamak ister. Suyla oynamayı sever.Objeleri değişik şekillerde kullanabilir, bir nesneyi başka bir nesnenin yerine koyarak oynayabilir. Arabasına oturmaktansa onu itmeye heveslidir. Oyuncak bebekler ve malzemeleri, mutfak ve bahçe aletlerinin minyatürleri, basit müzik aletleri, pastel boya, oyun hamuru, kâğıtla oynamayı sever.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst