Hanımlara haberler

Anne Adayları Egzersiz Yaparken nelere dikkat etmeli

Anne adayı hamile iken egzersiz yapmak ve birtakım spor faaliyetlerini yapmak istiyorsa bunu doktoruna ileterek doktor kontrolünde spor yapmalıdır. Daha önceden doğum yapmış ya da düşük yapmış gebelerin bazı kısıtlamalara uymaları gerekmektedir. Gebelik öncesinde çeşitli hastalıkları bulunan anne adaylarının doktor kontrolünde egzersiz yapmaları gerekir ya da doktorun onayını alarak egzersize başlamaları gerekir. Egzersiz yapan anne adayının beslenmesine dikkat etmesi gerekmektedir. Anne adayı egzersiz yapıyorsa mutlaka sıvı alımını arttırmalıdır. İdrar renginiz açık sarı ise sıvı alımınız yeterlidir. İdrar rengi koyu sarı ise sıvı alımınız yeterli değildir anlamına gelmektedir. Egzersizlerinizin niteliğine ve mevsimine uygun kıyafet giyerek hamilelik sürecinizde egzersizlerinizi düzen içinde gerçekleştirmeye özen göstermelisiniz.

Düzenli egzersiz yapmaya kararlı iseniz mutlaka gün içinde belirli zamanınızı egzersiz yapmaya ayırmanız gerekmektedir. Egzersiz esnasında vücut ısınızı kontrol etmelisiniz. Vücut ısınız asla 38 dereceyi geçmemelidir. Nefes nefese kalmamalı;
nabız hızınız asla 140’ı geçmemelidir. Egzersize başlamadan önce en az 5 dakika yürümelisiniz. Hafif gerilme hareketleri ile ısınarak egzersizinize başlamalısınız. Gebeliğin ikinci kısmında dengenizi daha çabuk kaybedeceğinizi unutmamalı; hareket çeşitliliğinizi ona göre ayarlamalısınız. Egzersiz yaparken eklemlerinizi aşırı zorlamamalı; ani hareketlerden kaçınmaya özen göstermelisiniz. Sırt üstü yaptığınız tüm egzersizlerde dikkatli olmalı; gebeliğin ilerleyen aşamalarında bu şekilde egzersiz yapmamaya özen göstermelisiniz. Özellikle gebeliğin ikinci aşamasında sırtüstü pozisyonda iken tansiyonunuz aniden düşebilmektedir. Egzersizlerinizi yaparken yatar pozisyondan kalkarken de çok dikkatli olmalısınız. Ani başlayan karın ağrısı, uterus kasılmaları, bebek hareketlerinde kısıtlamayı far etme, nefes darlığı, kanama, görme bozuklukları, çarpıntı, şiddetli baş ağrısı gibi belirtileriniz varsa mutlak suretle doktor kontrolünden geçmeli ve sorun tespitini mümkün mertebe en kısa zamanda gerçekleştirmelisiniz.

hamilelik_5f352405-7b36-4e58-8ef0-199e70cd616b_3_A7B61262-DC0A-4CAF-8A16-F16F68DF8F11

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

hamilelik donemi yatış pozisyonları

Hamilelikte Yatış Pozisyonları

Hamilelik dönemlerinde olmazsa olmaz problemlerden biri de yatış pozisyonlarıdır. Birçok kadın, doğru ve rahat konforu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir