Burcunuz bugün ne diyor? Burç yorumlarınıza göz atmak istemez misiniz?



Geri git   Hanimefendi.com - Kadın sitesi > Hanımefendi Mutfağından > Alıntı Binbir Çeşit Yemek Tarifleri > Yöresel yemekler

Bu konuda adı geçen üyeler

Like Tree1Beğeni

Yanıtla
Seçenekler
Okunmamış 08-17-2011, 13:05   #1
nk83

 
nk83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 60,663
Tecrübe Puanı: 825754
nk83  - adı üstünde, Admin :)
Standart Ege otları - Girit mezeleri ve yemekleri




Ege otları ve Girit müdabillerinin mezeleri

İdil Çimrin, Ege otları ve Girit müdabillerinin mezelerini kendi özel zeytinyağıyla harmanlayarak mutfağına yansıtıyor.

Girit mutfağını enfes tatlarla birleştirerek misafirlerine sunan İdilika (İdil Çimrin), Ege otları ve Girit müdabillerinin mezelerini kendi özel zeytinyağıyla harmanlayarak mutfağına yansıtıyor.

Kabak Çiçeği Dolması Malzemeler

* 20-25 tane kabak çiçeği
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet domates n Nane, maydanoz, karabiber, tuz, zeytinyağı

Yapılışı: Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Ardından domates rendesi ilave edin. Biraz karıştırıp yeşillikleri, karabiberi, yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın. Kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı hazırladığınız karışımdan koyun. Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye sıralayın. Üzerine 1-2 kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu koyup pişirin.

Balkabaklı Mücver Malzemeler

* 3 dilim balkabağı
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* 2.5 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* Mısırözü yağı

Yapılışı: Balkabağını soyun irice rendeleyip büyük bir kaba alın. Kıyılmış dere otu ve maydanoz ilave edin. Yumurtaları kırın. Unu ilave edip yoğurun. Elinizle istediğiniz şekli verin. Yağı tavada kızdırıp iki tarafı da kızartın. Süzme yoğurtla birlikte servis edin.

Girit Mantısı Malzemeler

* 3 adet yufka n 2 adet patates
* 2 adet havuç n 250 gr. dana kıyma
* 2 adet soğan n 1 diş sarımsak
* Süzme yoğurt n Et suyu
* Kırmızı biberli yağ

Yapılışı: Soğan ve sarımsak yağda kavrulur. Kıyma ilave edilir, biraz daha karıştırılır. Rendelenmiş patates ve havuç ilave edilir. Harç pişmeye bırakılır. Yufkalar 12 parçaya bölünür. Harç içlerine koyularak sigara böreği gibi sarılır. Börekler kızartılır. Başka bir yerde et suyu kaynatılır. Boş bir tavaya kızarmış börekler koyulur, üzerlerine birer kepçe et suyu eklenerek 4-5 dakika pişmeye bırakılır. Börekler yumuşayınca servis tabağına alınır. Süzme yoğurt ve kırmızıbiberle renklendirilmiş yağ gezdirilerek servis edilir.

iDiL ÇiMRiN KiMDiR?
28 yaşında Hukuk Fakültesi mezunu... Ailesinin karşı çıkmasına rağmen 3 yıl önce Cihangir’de butik bir kafe açıp, kahvaltı ve ev yemekleri yaparak sektöre girdi. İki yıldır Suada’da Giritli İdilika markasıyla yer alıyor. Sezon sonunda yine müdavimlerine sürpriz bir mekanla merhaba diyecek. Yakında Alfa Yayınları’ndan ‘Giritli İdilika’ isimli bir kitabı çıkacak.


Milliyet
nk83 isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-17-2011, 13:07   #2
okypete
14. En şık hanımefendi yarışması birincisi
 
okypete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 16,965
Tecrübe Puanı: 7599
okypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİ
Standart



ahada konum açılmış. süpersin tatlım. ot dedinmi okypete in nevri döner bayılıyorum ya her türlü ota,çimen bile yiyeceğim az kaldı az
__________________
Friedrich Nietzsche
…erdemi kötü huyların körelmesi olarak gören başkaları da vardır;
ve bir kez nefretleri ve kıskançlıkları bunların
gerindi mi kollarını bacaklarını uzatıp, uyanır “adaletleri”
ve uykulu gözlerini ovuşturur.
okypete isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-17-2011, 13:15   #3
nk83

 
nk83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 60,663
Tecrübe Puanı: 825754
nk83  - adı üstünde, Admin :)
Standart



Alıntı:
okypete adlı üyeden alıntı Mesajı göster
ahada konum açılmış. süpersin tatlım. ot dedinmi okypete in nevri döner bayılıyorum ya her türlü ota,çimen bile yiyeceğim az kaldı az
Sağol canım valla ben fazla bilmiyorum ama araştırıp tarifler eklemeye çalışıcam şu kabak çiçeği güzelmiş ama tabaktada çok hoş gözüküyor...
nk83 isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-17-2011, 13:18   #4
okypete
14. En şık hanımefendi yarışması birincisi
 
okypete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 16,965
Tecrübe Puanı: 7599
okypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİokypete bir HANIMEFENDİ
Standart



tadıda çok güzeldir. dolmasına bayılırım..
__________________
Friedrich Nietzsche
…erdemi kötü huyların körelmesi olarak gören başkaları da vardır;
ve bir kez nefretleri ve kıskançlıkları bunların
gerindi mi kollarını bacaklarını uzatıp, uyanır “adaletleri”
ve uykulu gözlerini ovuşturur.
okypete isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-17-2011, 13:18   #5
Hera
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart



süper ot hastayım bende izmirli olaraktaannnnnnn
  Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-18-2011, 17:03   #6
nk83

 
nk83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 60,663
Tecrübe Puanı: 825754
nk83  - adı üstünde, Admin :)
Standart




3 Leziz Girit tarifi

İftar ya da değil, sofranızda değişik bir yemekle ailenizi, misafirlerinizi etkilemek elinizde...

Pekmezli Patlıcan Malzemeler:

* 3 topan patlıcan
* 2 diş sarımsak
* 1 yumurta sarısı
* Zeytinyağı
* Süzme yoğurt pekmezi

Yapılışı: Patlıcanları közleyin. Yumurta sarısına azar azar yağ ekleyerek mayoneze benzer bir karışım elde edin. İçine sarımsağı ve patlıcanları ekleyin. 2 kaşık süzme yoğurt koyarak karıştırın. Üzüm pekmezi koyarak servis edin.

Enginarlı Pilav Bu Malzemeler:

* 4 çanak enginar
* 2 kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 bardak Osmancık pirinci
* Zeytinyağı
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet taze soğan
* 1 limon

Yapılışı: Küp küp doğranan soğan ve sarımsakları zeytinyağında hafifçe kavurun. İçine sekiz parçaya bölünmüş enginarları ekleyin. Limon suyuna iki bardak sıcak su ilave ederek tencereye koyun. Enginarlar yumuşadığında pirinci ve tuzu ekleyin. Pirinçler suyunu çektiğinde ince doğranmış dereotunu ve taze soğanı ilave edin.
Not: Kepekli pirinçle de enginarlı pilav yapabilirsiniz. Ancak pişmesi çok daha uzun sürüyor. Ve iki katı su gerekiyor.

Girit Usulü Yaprak Ciğer Malzemeler

* 1/2 kg. dana ciğer (Yaprak olarak kesilmiş)
* 5 patates
* 2 kuru soğan
* Sumak
* Un
* Sıvıyağ

Yapılışı: Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartın. Soğanları sumakla karıştırıp karamelize edin. Ciğeri unlayıp kızgın yağda bir dakika kızartın. Patatesi, karamelize soğanı ve ciğeri üst üste koyarak servis edin.
Milliyet
nk83 isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-18-2011, 17:15   #7
flamingo
Beklerim seni hep bi umut
 
flamingo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 7,869
Tecrübe Puanı: 185408
flamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİ
Standart



görüntü olarak süper tadı nasıl acaba
__________________
Hayat bana,Kendini bulunmaz hint kumaşı sananların,aslında"Toz Bezi"kadar bile,değerlerinin olmadığını öğretti!!!
flamingo isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-18-2011, 19:03   #8
ayser
Daimi Üyelerimizden
 
ayser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Yaş: 59
Mesajlar: 6,698
Tecrübe Puanı: 61833
ayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİ
Standart



Benim adımda otçudur.Kahvaltıda bile peynir ve ot olursa bana yeter.
ayser isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-18-2011, 19:16   #9
aslı0909
Daimi Üyelerimizden
 
aslı0909 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jul 2010
Yaş: 34
Mesajlar: 1,285
Tecrübe Puanı: 11093
aslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİ
Standart



bende otçulardanım eti hiç yemesem aramam
aslı0909 isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 10-30-2011, 10:15   #10
LiLi
14. En şık hanımefendi yarışması birincisi14. En şık hanımefendi yarışması birincisi
 
Üyelik Tarihi: Dec 2010
Mesajlar: 9,396
Tecrübe Puanı: 240005
LiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİ
Standart



Mezelere hayranım , tarif için teşekkürler.
LiLi isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Reklam alanlarımız
Yanıtla
İlgili kelimeler: , , , ,


Bu konuyu sosyal ağlarda paylaşın!


Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz




Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1

Hanimefendi.com - Yalnızca kadınlara özel, kadın sitesi | 2006 - 2014