Burcunuz bugün ne diyor? Burç yorumlarınıza göz atmak istemez misiniz?



Geri git   Hanimefendi.com - Kadın sitesi > Hanımefendi Mutfağından > Alıntı Binbir Çeşit Yemek Tarifleri > Yöresel yemekler

Bu konuda adı geçen üyeler

Yanıtla
Seçenekler
Okunmamış 09-05-2010, 09:55   #1
esmanur
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Yöresel Erzurum yemekleri(Resimli)




MALZEMELER
8 ad. yumurta

1 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un


içi için;

400 gr. peynir

1 demet maydanoz

Arasına sürmek için;

1/2 kg. yakın eritilmiş tereyağ
HAZIRLANMASI:

1-Yumurtaları,tuzu ve unu mutfak kabınıza koyup iyice özleşene kadar yoğurun.Oluşturduğunuz hamur pürüzsüz bir kıvamda olmalı.Hazırladığınız hamuru 30 dk. kadar dinlenmeye bırakın.

2-İçi için gerekli olan malzemeyi karıştırıp bir kenara alın.

3-Dinlendirdiğiniz hamurunuzu 12 ad. bezeye bölün.Her birini yufka büyüklüğünde açın.Her yufkayı önce ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye ve son olarak tekrar ikiye katlayın.(Bu katlama işlemi diğer yufkalar açılırken açılmış olan yufkalar kurumasın diye yapılıyor.)

4-Tereyağınızı eritin.Yuvarlak tepsinizi bolca yağlayın.İlk kat yufkayı haşlamadan olduğu gibi tepsiye yayın.

5-Yayvan bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın.Ocağın yanına soğuk su dolu yayvan bir tencere koyun.Katladığınız yufkalarınızı katlarından teker teker geri açıp kaynar suya atın ve haşlayın.Daha sonra soğuk su dolu tencereye atıp şoklayın.(Su ılındıkça soğuk su ile değiştirin.)Haşlanmış yufkaların suyunu elinizle sıyırıp kağıt havluyla iyice alın ve tepsinize dizin.2 yufkada bir aralarını bolca tereyağlayın.6.yufkaya geldiğinizde içi yerleştirin.Diğer yufkalarıda sırayla haşlayıp yerleştirin.En üst yufkayı, en alttaki yufkada olduğu gibi haşlamadan serin.

6-Hazırladığınız böreği ocağa oturtun.Altı kızarana kadar tepsiyi çevire çevire pişirin.Alt kızardığında başka bir tepsi yardımıyla böreği alt üst edin ve üst tarafı da kızartın.Kızartma işleminiz bittiğinde servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun
  Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-05-2010, 10:06   #2
esmanur
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Patates Boranisi




MALZEMELER:

1,5 kg. patates

100 gr. tereyağ

4 diş sarımsak

3 su bard. yoğurt

1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

tuz

kuru nane (süslemek için)

HAZIRLANMASI:

1-Patateslerinizi iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede haşlayın.(Püre olacak kadar yumuşak olmamalı,bıçakla kesilebilecek kadar haşlanmalı)Haşlanan patatesleri ince halkalar halinde dilimleyin ve servis yapacağınız tabağa dizin.

2-Tereyağını bir sahanda eritin.2/3 ünü hazırladığınız patateslerin üzerinde gezdirin.Diğer tatafta sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın ve patateslerin üzerine dökün.Kalan tereyağının içerisine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ilave edip biberler hafif renk verene kadar tereyağını yakın ve yoğurdun üstünde gezdirin.Süslemek için kuru nane serperek sıcak olarak servis yapın.

NOT: Bu yemeği davet yemeklerinizde et yemeklerinin yanında ara sıcak olarak servis yapabileceğiniz gibi, günlük sofralarınızda ana yemek olarak da kullanabilirsiniz.

Yukarıda tarifini vermiş olduğum boraninin bir de yumurtalı olanı mevcut.”Yumurta Boranisi” olarak adlandırılan bu borani de aynı patates boranisinin hazırlanma aşamalarından geçiyor.Tek farkı patates yerine yumurta kullanılması…Yumurta severlerin beğeneceği bir tat olacağı kanısındayım..
  Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-05-2010, 10:12   #3
esmanur
Guest
 
Mesajlar: n/a
Thumbs up




SİNİ KETESİ

MALZEMELER:


Hamuru için;
1 çay bard.’dan 1 parmak az eritilmiş tereyağı
2 çay bard. su
1 ad. yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aralara sürmek için eritilmiş tereyağı
Hamuru açmak için 2 yemek kaşığı nişasta + 2 yemek kaşığı un karışımı
İçi için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bard. un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 ad. yumurta sarısı


HAZIRLANMASI:


1-Hamur için gerekli olan malzemeleri bir mutfak kabına koyun ve 1 -2 dk. kadar yoğurun. Daha sonra içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağını azar azar ilave ederek hamur özleşene kadar yoğurmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamur kulak memesi kıvamından yumuşak olmalı. Mutfak kabınızın üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.




2-Bir tavaya tereyağını, unu ve tuzu ekleyip kavurun. Hafif sararmaya başladığında altını kapatıp soğumaya bırakın.


[COLOR="Orange"3-Dinlendirdiğiniz hamurunuzu 9 eşit parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayarak mutfak kabına yerleştirin ve üzerini kapatın. Her bezeyi unlu nişasta karışımı yardımıyla yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 2-3 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirin.Yufkanın 1/3 kadarını sağından ve 1/3 kadarını solundan ortaya doğru katların.Bir bıçak yardımıyla 3 eşit parçaya kesin.Her bir parçanın ortasına hazırladığınız içten koyun,her bir parçaya 1 kaşık kadar tereyağı gezdirin ve her birini bohça biçiminde katlayın.Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.][/COLOR]
4-Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz ketelerin üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile inceltilmiş yumurta sürüp, önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

kitchen o`clock`tan Alintidir.
  Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-05-2010, 11:56   #4
Lilav

Fotoğraf yarışmasıYemek yarışması birincisiProfil yarışması
Smack the Rabbit şampiyonu
 
Lilav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jun 2010
Yaş: 31
Mesajlar: 22,427
Tecrübe Puanı: 70561
Lilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİ
Standart



Su böregini sevmem ama gözüm su patateslerde kaldi
__________________
Hatirlayarak Yasamak Boynumuzun Borcu
Lilav isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-05-2010, 12:33   #5
Arina
 
Tetris şampiyonu
 
Arina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Yaş: 31
Mesajlar: 49,113
Tecrübe Puanı: 290276
Arina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİ
Standart



Teşekkürler
Arina isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-05-2010, 13:17   #6
esmanur
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart




teşekkürler canım beğeniniz için
  Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-06-2010, 00:11   #7
aslı0909
Daimi Üyelerimizden
 
aslı0909 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jul 2010
Yaş: 33
Mesajlar: 1,287
Tecrübe Puanı: 11093
aslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİaslı0909 bir HANIMEFENDİ
Standart



sağol cnm bende keteye bayıldım
aslı0909 isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-06-2010, 09:43   #8
esmanur
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart



teşekkürler canım beğeniniz için
  Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-06-2010, 09:52   #9
Fındık Kurdu

 
Fındık Kurdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Yaş: 29
Mesajlar: 46,430
Tecrübe Puanı: 166990
Fındık Kurdu  - adı üstünde, Admin :)
Standart



Paylaşım için teşekkürler.
__________________
Fındık Kurdu isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-06-2010, 10:00   #10
esmanur
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart



bişi değil canım
  Alıntı Yap ve Yanıtla
Reklam alanlarımız
Yanıtla
İlgili kelimeler: , ,


Bu konuyu sosyal ağlarda paylaşın!


Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz




Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0

Hanimefendi.com - Yalnızca kadınlara özel, kadın sitesi | 2006 - 2014
Bankalopedi | Android Oyunlar | Betsson | Bets10
     

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588