Burcunuz bugün ne diyor? Burç yorumlarınıza göz atmak istemez misiniz?



Geri git   Hanimefendi.com - Kadın sitesi > Hanımefendi Mutfağından > Alıntı Binbir Çeşit Yemek Tarifleri > Tatlılar

Bu konuda adı geçen üyeler

Like Tree9Beğeni

Yanıtla
Seçenekler
Okunmamış 09-04-2008, 11:08   #1
sementha
Hanımefendi
 
sementha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 2,349
Tecrübe Puanı: 3120
sementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİ
Standart Cok pratik Tatlı çeşitleri..........



Tatlı yapmanız gerekiyor ve çok fazla zamanınız yoksa irmik tatlısı çok iyi bir alternatif olacaktır. Bu tatlıda un ve yağ kullanılmıyor olması diyette olanların da tatlı ihtiyacını daha az kalori alarak gidermelerini sağlayacaktır.



İRMİK TATLISI
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 poşet vanilya


Hazırlanışı:
Süt tencereye alınır, irmik ve şeker eklenir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır, en son vanilya eklenip karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Suyla çalkalanmış ıslak kaselere veya borcama dökülebilir. ( ıslatılması; borcamda dilimlerin kolayca çıkarılmasını, kaselerde ise kolayca ters çevrilebilmesini sağlıyor.) Ben elma şeklindeki ve yuvarlak kaselere döktüm. Üzerinide çiçek desenli kağıtlar yardımıyla tarçınla süsledim

-sumeyye Bu mesajı beğendi
__________________
Beni senin gibi annem terketmişti...Göbeğimde durur...onun yoklığundan kalan çukur.......
sementha isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-04-2008, 11:10   #2
sementha
Hanımefendi
 
sementha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 2,349
Tecrübe Puanı: 3120
sementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİ
Standart



Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek


Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
Muhallebisi İçin:
- 1 lt süt
- 100 gr margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya


Üstü için:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet krem şanti
- Süslemek için hindistan cevizi, toz fıstık, dövülmüş ceviz vs.


Hazırlanışı:
- Etimekleri dikdörtgen borcama dizilir.
- Şerbeti için; 1,5 su bardağı şeker tencereye alınır kısık ateşte arada karıştırılarak karamel hale getirilir. Şeker tamamen eriyip karamel haline geldikten sonra suyu eklenir.(Bu aşamada çıkan seslerden korkmayın ) Karıştırmaya devam edilir. Sertleşen şekerler tekrar eriyecektir. Kaynayınca limon eklenir ve 5-10 dakika daha kaynatılır. Kıvamlı bir şerbet olması gerekiyor. Şerbet sıcağa yakın ılıkken etimeklerin üzerine gezdirilir.
- Muhallebisi için; margarin eritilir, un ve şeker eklenir kavrulur ve süt eklenir. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır. Vanilya eklenir, ocaktan alınır mikserle çırpılır. Şerbeti iyice çeken etimeklerin üzerine dökülür.
-Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerindeki tarife göre hazırlanan krem şanti muhallebinin üzerine sürülür. Buzdolabında en az 2-3 saat soğutulur. Servisden önce üzeri süslenir ve dilimlenerek servis yapılır


-sumeyye Bu mesajı beğendi
__________________
Beni senin gibi annem terketmişti...Göbeğimde durur...onun yoklığundan kalan çukur.......
sementha isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-04-2008, 11:17   #3
sementha
Hanımefendi
 
sementha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 2,349
Tecrübe Puanı: 3120
sementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİ
Standart



ELMALI TOPLAR
Malzemeler:
- 3 adet büyük boy elma
- 2 paket kakaolu veya çifte kavrulmuş pötibör büsküvi
- Bir avuç iri dövülmüş ceviz
- 1-2 yemek kaşığı kakao
- İsteğe göre topları bulamak için hindistan cevizi, kakao, toz ceviz, toz fındık, toz antep fıstığı vs.

Hazırlanışı:
Elmalar soyulur ve rendelenir. Büsküviler blenderda veya elle toz haline getirilir. Elma, büskiviler, ceviz ve kakao yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içleri ıslatılarak yuvarlanır. Daha sonra istenilen malzemeye bulanarak servis tabağına dizilir



-sumeyye ve nk83 bu mesajı beğendi.
__________________
Beni senin gibi annem terketmişti...Göbeğimde durur...onun yoklığundan kalan çukur.......
sementha isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-04-2008, 11:29   #4
sementha
Hanımefendi
 
sementha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 2,349
Tecrübe Puanı: 3120
sementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİ
Standart



TAG Lİ DAİRELER
SARISI: 1 PAKET PORTAKALLI TANG
1 ÇAY BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER ( ARZU EDERSENİZ )
5 ÇAY BARDAĞI SU

ARA KAT : 1 PAKET KAKAOLU BÜSKÜİ

BEYAZI: 1/2 LT SÜT
1 ÇAY BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA

KALIP: İÇİ ÇUKUR OLAN ÇAY FİNCANLARI SU İLE ISLATILMIŞ

YAPILIŞI: ÖNCE SARI RENKLİ OLAN TÜM MALZEMEMİZİ KARIŞTIRIP MUHALLABİ GİBİ PİŞİRİYORUZ..SONRA ISLATILMIŞ KALIBIMIZA 1 KEPÇE DÖKÜP ÜZERİNE 1 TANE KAKAOLU BÜSKÜİMİZİ KOYUP ELİMİZ İLE ÇOK HAFİF BASIYORUZ..SONRA BEYAZ RENKLİ OLAN MALZEMEMİZİ KARIŞTIRIP ONUDA PİŞİRİP BÜSKÜİLERİMİZİN ÜZERİNE KEPÇE İLE DÖKÜYORUZ. İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA BUZDOLABINDA SOĞUTUYORUZ.SERVİS ZAMANI KALIBIMIZI TABAĞIMIZA TERS ÇEVİRİYORUZ..
ARZU EDİLİRSE VİŞNELİ,LİMONLU,ŞEFTALİLİ TÜM ÇEŞİTLERİ İLE YAPABİLİRSİNİZ..MAYHOŞ SOĞUK ÇOK LEZZETLİ OLDUKÇA PRATİK VE ŞIK BİR TATLI OLUYOR...YAPMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İÇİN RESMİNİDE EKLİYORUM...


-sumeyye Bu mesajı beğendi
__________________
Beni senin gibi annem terketmişti...Göbeğimde durur...onun yoklığundan kalan çukur.......
sementha isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-04-2008, 11:33   #5
sementha
Hanımefendi
 
sementha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 2,349
Tecrübe Puanı: 3120
sementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİ
Standart



ORALETLİ KOLAY TATLI
bir kucuk paket kakaolu biskuvi (dilediginiz biskuvi cesiti olabilir)
3yemek kasigi oralet ben mandalinali oralet tozu kullandim
1 ,5 yemek kasigi nisasta
1 ,5 su bardagi su
3 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tarcin yarim su bardagi ilik sut
yapilisi: oncelikle muhallebiyi yapiyoruz 1,5 bardak su ve nisasta ile ben 3 yemek kasigi seker kullandim oraletiniz cok sekerli olabilir tadina bakarak seker ekleyin

muhallebiyi dileginiz bir kaliba dokun ama kalibi onceden islatin ben tirtilli tabani olan bir saklama kabim vardi ona doktum kenara koyun biskuvileri tarcin ve bir yemek kasigi seker eklediginiz yarim su bardagi ilik sute batirin ve muhallebinin uzerine dizin , buzdolunda sogumaya birakin soguduktan sonra servis tabagina ters cevirip servis yapin

bakmayin cok uzun anlattigima cok pratik bir tarif dilerseniz muhallebiyi fazla yapip hem alta hem uste dokebilrisiniz AFIYET OLSUN....


-sumeyye Bu mesajı beğendi
__________________
Beni senin gibi annem terketmişti...Göbeğimde durur...onun yoklığundan kalan çukur.......
sementha isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-04-2008, 11:35   #6
sementha
Hanımefendi
 
sementha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 2,349
Tecrübe Puanı: 3120
sementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİ
Standart



TURFF
malzemeler:

400 gr kuvertur cikolata (200 gr sutlu ,200 gr bitter)
200 ml krema
iki portakal kabugu rendesi
susleme icin

file findik
bagdem krokan
pudra sekeri
yapilisi:

kuverturu bicak yardimiyla ince ince kiyin ve isittigimiz kremaya ekleyin
spatula yardimiyla homojen bir karisim elde edinceye kadar karistirin
portakal kabuguklarini ekleyin
ara ara karistirarak sogumasini bekleyin
soguduktan sonra 2 saat kadarda buzdolabinda bekletin
susleme malzemelerini ayri ayri tabaklara alin
beklettiginiz cikolata karisimini kasik yada elinizle yuvarlak sekil verin ve susleyeyin buzdolabinda agzi kapali olarak uzun surede tuketebilirsiniz portakal ve cikolatanin muthis lezzetine dayanabilriseniz tabi afiyet olsun


-sumeyye Bu mesajı beğendi
__________________
Beni senin gibi annem terketmişti...Göbeğimde durur...onun yoklığundan kalan çukur.......
sementha isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-04-2008, 11:37   #7
sementha
Hanımefendi
 
sementha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 2,349
Tecrübe Puanı: 3120
sementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİ
Standart



ÇİLEKLİ CUPLAR....
Malzemeler:

4 dilim kek veya bisküvi
1 paket muhalebi
süt
cilek
Yapilisi:
kekleri rondondan gecirip cuplara yerlestiriyoruz
muhalebiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirliyoruz
biraz sogudukdan sonra keklerin üzerine esit sekilde paylastiriyoruz
üzerini cilek ile süsliyoruz
Bu tarife göre 4 cup cikiyor
Afiyet bal seker olsun


-sumeyye Bu mesajı beğendi
__________________
Beni senin gibi annem terketmişti...Göbeğimde durur...onun yoklığundan kalan çukur.......
sementha isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-04-2008, 11:44   #8
sementha
Hanımefendi
 
sementha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 2,349
Tecrübe Puanı: 3120
sementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİsementha bir HANIMEFENDİ
Standart



HİNDİSTAN CEVİZLİ KARTOPU
Malzemeler:
- 3 su bardagi hindistan cevizi
- 1 su bardagi süt tozu
- 1,5 su bardagi tozseker
- 200 gr. cig krema (vollrahm)

Yapilisi:
bence tozsekeri ve cig kremayi biraz bekletin (seker erisinki, yerken agziniza sirf seker tadi gelmesin), daha sonra süt tozu ve hindistan cevizinide ekleyip karistirin.
cevizden biraz daha kücük parcalar koparip yuvalayip hindistan cevizine bulayin.
buzdolabina koyup donmasi gerekiyor aksi taktirde cok yumusak olur ve tat vermez..
bir gün önceden yapilirsa daha güzel oluyor )
afiyet bal seker olsun..


-sumeyye Bu mesajı beğendi
__________________
Beni senin gibi annem terketmişti...Göbeğimde durur...onun yoklığundan kalan çukur.......
sementha isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 01-24-2009, 14:18   #9
tatlıpozan
<3evli mutlu çocuklu<3
 
tatlıpozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2008
Mesajlar: 2,759
Tecrübe Puanı: 13301
tatlıpozan bir HANIMEFENDİtatlıpozan bir HANIMEFENDİtatlıpozan bir HANIMEFENDİtatlıpozan bir HANIMEFENDİtatlıpozan bir HANIMEFENDİtatlıpozan bir HANIMEFENDİtatlıpozan bir HANIMEFENDİtatlıpozan bir HANIMEFENDİtatlıpozan bir HANIMEFENDİtatlıpozan bir HANIMEFENDİtatlıpozan bir HANIMEFENDİ
Standart



İrmik tatlısı en baştaki ne kadar da kolay.
hemde malzemesi çok az.
Gerçekten pratiğe benziyor denemeye değer..
tatlıpozan isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 01-24-2009, 14:35   #10
Şahmaran.
Yönetici
En güzel ojeli eller yarismasi 1.siAbiye Ayakkabı 1.siSonbaharın
 
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 38,076
Tecrübe Puanı: 353514
Şahmaran. bir HANIMEFENDİŞahmaran. bir HANIMEFENDİŞahmaran. bir HANIMEFENDİŞahmaran. bir HANIMEFENDİŞahmaran. bir HANIMEFENDİŞahmaran. bir HANIMEFENDİŞahmaran. bir HANIMEFENDİŞahmaran. bir HANIMEFENDİŞahmaran. bir HANIMEFENDİŞahmaran. bir HANIMEFENDİŞahmaran. bir HANIMEFENDİ
Standart



Off dün akşamdan beri canım fena tatlı istiyor zaten..
Ay bunlarıda görünce kan şekerim iyiden iyiye düştü valla
Ay siz beni bayıltmakmı istiyorsunuz:tokat:
Eve gider gitmez bende tatlı yapıcam işte.Banane banane
Çok güzeller,harika görünüyorlar
__________________
İnsan seçtiği hayatı yaşadığında ödediği bedellerden yorulmaz…
Ama
Seçildiğin hayatta, çok yorulursun. Sana biçilen rolü oynarken girdiğin şekilden şekile her kişilik senden et koparır ruhunu acıtır…
Sen olmaktır en güzeli…
Sen olmanın bedellerini ve risklerini aslanlar gibi göğüslemektir en şahsiyetlisi
Şahmaran. isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Reklam alanlarımız
Yanıtla
İlgili kelimeler: , , ,


Bu konuyu sosyal ağlarda paylaşın!


Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz




Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0

Hanimefendi.com - Yalnızca kadınlara özel, kadın sitesi | 2006 - 2014
Bankalopedi | Android Oyunlar | Betsson | Bets10
     

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588