Burcunuz bugün ne diyor? Burç yorumlarınıza göz atmak istemez misiniz?



Geri git   Hanimefendi.com - Kadın sitesi > Hanımefendi Mutfağından > Alıntı Binbir Çeşit Yemek Tarifleri > Sütlü Tatlılar-Pelteler-Dondurmalar

Bu konuda adı geçen üyeler

Yanıtla
Seçenekler
Okunmamış 08-28-2010, 18:13   #1
nk83

Flash Poker şampiyonu Space Runner şampiyonu Simon şampiyonu Super Mario Mushroom şampiyonu Crazy Shuttle şampiyonu Minigolf v2 şampiyonu Equilibrium şampiyonu Mini Putt 3 şampiyonu Pool Jam şampiyonu Super Hacky Sack şampiyonu Squirrel Soccer şampiyonu
 
nk83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 57,061
Tecrübe Puanı: 639411
nk83  - adı üstünde, Admin :)
Standart Güllaç Tarifleri



Güllaç Tarifleri

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen iftar sofralarının vazgeçilmezi güllaç, bu yıl da ramazan sofralarını süslüyor.

Osmanlı saray mutfağı araştırmacısı, Türk Mutfağı ve Edirne'den Yemek Kültürü adlı kitabın yazarı Müşerref Gizerler, güllacın Osmanlının kuruluş yıllarından itibaren Osmanlı mutfağında yer almaya başladığını söyledi.

Gizerler, Osmanlı döneminde kömür ocaklarında sac tavalarda yapılan güllaç yapraklarının, kamıştan yapılan sırt küfeleriyle paşa konaklarına taşındığını belirtti.

-GÜLLAÇIN PÜF NOKTASI-

Güllacın püf noktasını sütün bol kullanılması olarak açıklayan Gizerler, güllaç yapraklarının üzerine süt döküldükten sonra güllaç yapraklarının hava aldırılmaması gerektiğini kaydetti.

Gizerler, güllacın yapıldığı gün yenilmesini tavsiye ederek, ertesi güne kalan güllacın içindeki cevizin kararması ve sütün tadının kaçması nedeniyle, ilk günkü damak tadının bulunamayacağını söyledi.

Final Pastahaneleri sahibi Özcan Taylan da, güllacın ramazan sofralarında ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Taylan, güllacın hafif bir tatlı olması nedeniyle ramazanda tercih edildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Güllaç hafif olması nedeniyle orucun ardından duyulan şeker ihtiyacını karşılaması ve rahatsız etmemesiyle ramazan ayında en çok tercih edilen tatlılardandır. Un, nişasta ve sudan yapılması nedeniyle katkı maddesi olmaması da sağlıklı oluşunu gösterir. Narla süslediğimiz (ramazanın güllüsü) vitrinlerdeki yerini aldı.''
haber7.com



Klasik Güllaç
3 litre süt,1 kg şeker ile kaynatılıp ılık vaziyete getirildikten sonra,tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir.Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.Buzdolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz,badem,fıstık,fındık ve arzu üzerine gülsuyu ilavesiyle servis yapılır.Afiyet olsun.



Bademli Güllaç

Malzemeler
1 litre süt
10 yaprak güllaç
500 gram şeker
100 gram file badem
Üstü için
1/2 adet Nar
25 gram Antep Fıstığı

Hazırlanışı
Şeker sütte tamamen çözülünceye kadar kaynatılır.
Süt ılıklaşınca yapraklar ortadan kırılarak tek tek servis kabına konulup sütle ıslatılır.
Her katın arasına file badem serpilir.
Kalan şekerli süt güllacın üzerine dökülür.
En az dört saat bekletildikten sonra üzeri nar ve fıstıkla süslenip servis edilir.
Notlar
Süt mutlaka ılık olmalı. Sıcak olursa yapraklar erir. Soğuk olursa hem şeker erimez, hem de yapraklar zor yumuşar, bekleme süresi uzar.
Eğer daha hızlı yapmak istiyorsanz. Sütün yarısını şeker ile karıştırıp kaynatın. Geri kalan sütü eklediğinizde şekerli sütü hızlıca ılıklaştırmış olursunuz.



Lorlu Güllaç

Malzemeler:

1/2 paket (6 yaprak) güllaç

İçi (kesmik - lor):
2 kg süt
1,5 limonun suyu
2,5 yemek kaşığı şeker

Şerbeti:
2,5 bardak şeker
2,5 bardak su

Yapılışı:

1. Önce loru hazırlayın. Bunun için sütü kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra önceden sıkıp hazırladığınız limon suyunu içine dökün. Süt birkaç saniye sonra kesilmeye başlar. 2-3 dk kadar kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Üstte bir peynir tabakası, altta sarımsı (yoğurt suyu gibi) bir su görülecektir. Bir tülbent (veya elek) yardımıyla bu suyu süzdürün. Üstte kalan tabaka lor peynirinizdir.

2. İyice suyu süzülen ve biraz ılıyan loru bir tabağa alıp içine 2,5 yemek kaşığı şekeri karıştırın. Bu karışım güllacınızın içi olacak.

3. Güllacı hazırlayacağınız tezgah ya da masa üzerine (veya yere) bir sofra bezi serin. Bir yanınıza içine su doldurduğunuz geniş bir tepsi, bir yanınıza da güllacı hazırlayacağınız yuvarlak bir tepsi koyun. Güllaç yapraklarını bıçakla düzgünce ikiye kesin. Elde ettiğiniz 12 adet yaprağın birini tepsiye koyduğunuz suya daldırıp çıkarın, sofra bezinin üstüne serin. Yumuşaması için 1-2 dk bekleyin.

4. Yumuşayan yaprağı dikkatlice önünüze alın, kestiğiniz geniş ucuna 1 yemek kaşığı kadar lor serpin, yan uçlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın, uzun bir rulo elde edin. Ruloyu 3 parçaya kesip yuvarlak bir tepsiye yerleştirin.

5. Tüm güllaçları tepsiye bu şekilde sıralayın. Dikkat edeceğiniz tek nokta güllaç yapraklarını ıslattıktan sonra yeteri kadar bekletmek. Fazla bekletirseniz çok yumuşayacağı için parçalanabilir, az bekletirseniz de rulo yapacak kıvama gelmeyip kırılabilir. Bu nedenle birini rulo yapmadan önce bir sonrakini ıslatıp yumuşamaya bırakın.

6. Güllaç tepsinizi hazırladıktan sonra şerbetinizi kaynatın. Kaynar şerbeti tatlının üstüne bekletmeden dökün. Üzerini bir tepsiyle kapatarak şerbeti iyice çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Kaynak : saffetabdullah.com.tr



Ramazan'ın gülü güllacının tarifi burada. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Güllaç

Malzemeler: (5 kişilik)
1 kg süt
125 gr şeker
yarım çay bardağı gül suyu
1 paket hazır güllaç
250 gr kavrulmuş ceviz
dekor için: toz fıstık, çilek veya nar taneleri

Hazırlanışı: Süt ile şeker kaynatılarak gül suyu ilave edilir. Güllaç yaprakları kaynatılmış süte batırılıp tepsiye dizilir. Dizilen güllaçların üzerine yarım kepçe süt dökülür. Tepsinin yarısına kadar bu işlem tekrarlanır. Yarısına gelindiğinde güllaçların üzerine ceviz serpilir. Güllaç yaprakları aynı şekilde dizilir. Son olarak birkaç kepçe daha süt dökülerek buzdolabına soğumaya bırakılır. İsteğe göre toz fıstık, çilek veya nar taneleri ile süslenir.
Kaynak :Startv



Güllaç sarması

Malzemeler: 7 yaprak güllaç, 1 kg süt, 1 su bardağı şeker, 200 gr fındık, badem ya da ceviz.

Yapılışı: Bir tencereye süt ve toz şeker koyularak kaynamaya bırakılır. Güllaç yaprakları ortadan ikiye kesilir ve tepsiye yerleştirilir. Her yarım yaprak üzerine bir çorba kepçesi dolusu sıcak şekerli süt dökülerek güllaç yaprakları yumuşatılır. Süt ile ıslatılan güllaç yaprağı dikdörtgen hale getirilir ve içine dövülmüş ceviz, fındık veya badem parçaları serildikten sonra kenarları kıvrılarak rulo halinde sarılır. Sarılan güllaçlar bir tepsiye aralıklı olarak dizilir ve sonra güllaçların üzerine tencerede kalan şekerli süt gezdirilir. Üstüne bir kapak kapatılarak sarmalar soğumaya bırakılır. Soğuyan güllaç sarmaları tatlı tabaklarına alınıp üzerine nar taneleri dökülerek servise hazır hale getirilir.
Kaynak :Zaman



Muhallebili Güllaç
• 6 adet güllaç yaprağı • 4 su bardağı süt • 2 su bardağından biraz az toz şeker

Muhallebi için:
• 2 su bardağı süt • 3/4 su bardağı toz şeker • 2 çorba kaşığı pirinç unu • 25 gr. tuzsuz iç antepfıstığı (kabuğu soyulup çekilmiş) • 1/2 su bardağı su • 10 adet kuru kayısı (suda pişmiş) • 1 tutam tuz (1/2 çay kaşığı)

Süs için:
• Nar, badem, toz antepfıstığı

Yapılışı

Muhallebi için:
Süte şeker ve tuzu ilave edip arada bir karıştırarak kaynatın.
Pirinç ununu 1/2 su bardağı suda eritin.
Kayısıları küçük küçük doğrayın.

Pirinç ununu kaynattığınız süte yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Muhallebiniz boza kıvamına gelince, çekilmiş fıstıkları ve kuru kayısı parçalarını ilave edin.

Pişirmiş olduğunuz muhallebiyi bir tepsiye yayın, soğumasını bekleyin ve daha sonra muhallebinizi 6 eşit parçaya ayırın.
Güllaç için ayırmış olduğunuz sütü kaynatın ve içine 2 su bardağından biraz az şekeri karıştırarak soğumaya bırakın.
Soğutmuş olduğunuz sütü yuvarlak bir tepsiye dökün. 6 adet güllaç yaprağını; teker teker bu sütün içine bastırarak, hafif yumuşatın.

Yumuşattığınız her bir güllaç yaprağını dört kenarını da üste kıvırarak güllacı iki kat haline getirin ve ortasına parçalara ayırmış olduğunuz muhallebiden yerleştirin. Güllacın dört ucunu da muhallebinin üzerine doğru kapatın (Güllaç yapraklarının muhallebi görünmeyecek şekilde sarılması gerekmektedir). Bu işlemi 6 güllaç yaprağı için tekararlayın.
Hazırladığınız muhallebili güllaçları servis tabağına alın ve üzerlerine tepside kalan sütü boşaltın. Güllaçları sütü iyice çekmeleri için 30 dakika kadar bekletin. Üzerlerini nar taneleri, kırıklanmış badem ve antepfıstığı tozuyla süsleyerek servis yapın.

Muhallebili güllaç 2

Muhallebili güllaç malzemeleri
8-9 güllaç yaprağı 6 su bardağı süt Yarım su bardağı tozşeker 1 paket hazır sakızlı puding 2 kivi 2 muz 1 kahve fincanı kiraz şekeri

Muhallebili güllaç: Şeker ve 3.5 bardak sütü tencereye alıp ısıtın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın. Yaprağı özenle alıp küçük bir kâsenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın. Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın.

Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Karıştırıp soğutun. Pudingi kâselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. 4 kiraz şekerini süsleme için ayırıp kalanları doğrayın.

Güllaçları servis tabağına ters çevirip alın. 4 güllacın üzerini doğranmış kiraz şekerlemesiyle kaplayın. Diğer güllaçları üzerine ilave edin. Meyveleri soyup dilimleyin ve güllaçların etrafını süsleyin. Üzerlerini ayırdığınız kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın.

Lezzet, Ağustos 2010
Alıntıdır...
__________________
●•°·.¸.·°''°·.¸.-»» Kalbini kırıyor diye üzülme. Belki de hak etmediği yerden çıkmaya çalışıyordur.««-.¸.·°''°·.¸.·°•●


Konu nk83 tarafından (08-04-2011 Saat 14:56 ) değiştirilmiştir.
nk83 isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-28-2010, 18:16   #2
ilk_nur
Hanımefendi
 
ilk_nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Yaş: 26
Mesajlar: 32,423
Tecrübe Puanı: 42740
ilk_nur bir HANIMEFENDİilk_nur bir HANIMEFENDİilk_nur bir HANIMEFENDİilk_nur bir HANIMEFENDİilk_nur bir HANIMEFENDİilk_nur bir HANIMEFENDİilk_nur bir HANIMEFENDİilk_nur bir HANIMEFENDİilk_nur bir HANIMEFENDİilk_nur bir HANIMEFENDİilk_nur bir HANIMEFENDİ
Standart



oy oy oy yirim ben bunlarıııı
ilk_nur isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-28-2010, 18:32   #3
Lilav

Fotoğraf yarışmasıYemek yarışması birincisiProfil yarışması
Smack the Rabbit şampiyonu
 
Lilav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jun 2010
Yaş: 31
Mesajlar: 22,428
Tecrübe Puanı: 70561
Lilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİLilav bir HANIMEFENDİ
Standart



emegine saglik canim
__________________
Hatirlayarak Yasamak Boynumuzun Borcu
Lilav isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-28-2010, 19:46   #4
Fındık Kurdu

 
Fındık Kurdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Yaş: 29
Mesajlar: 47,129
Tecrübe Puanı: 223297
Fındık Kurdu  - adı üstünde, Admin :)
Standart



Çok lezzetli görünüyorlar.
__________________
Fındık Kurdu isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-28-2010, 21:06   #5
..tebessum..
Hanımefendi
 
..tebessum.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Yaş: 37
Mesajlar: 1,144
Tecrübe Puanı: 1648
..tebessum.. bir HANIMEFENDİ..tebessum.. bir HANIMEFENDİ..tebessum.. bir HANIMEFENDİ..tebessum.. bir HANIMEFENDİ..tebessum.. bir HANIMEFENDİ..tebessum.. bir HANIMEFENDİ..tebessum.. bir HANIMEFENDİ..tebessum.. bir HANIMEFENDİ..tebessum.. bir HANIMEFENDİ..tebessum.. bir HANIMEFENDİ..tebessum.. bir HANIMEFENDİ
Standart



üffff müthişler ya çok seviyorum çok yiyiyorum güllacı ben
__________________
Ödül olmanın "ödülünü" sun kendine,
insanlara gülümsemeni sunarak.
Ve bu onuru "yüzünde" taşı,
'' tebessüm et..''
..tebessum.. isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-31-2010, 18:10   #6
Arina
 
Tetris şampiyonu
 
Arina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Yaş: 31
Mesajlar: 49,113
Tecrübe Puanı: 290276
Arina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİArina bir HANIMEFENDİ
Standart



Canım çekti
Arina isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 09-01-2010, 02:05   #7
incitanemtuana
 
incitanemtuana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Yaş: 31
Mesajlar: 14,877
Tecrübe Puanı: 45142
incitanemtuana bir HANIMEFENDİincitanemtuana bir HANIMEFENDİincitanemtuana bir HANIMEFENDİincitanemtuana bir HANIMEFENDİincitanemtuana bir HANIMEFENDİincitanemtuana bir HANIMEFENDİincitanemtuana bir HANIMEFENDİincitanemtuana bir HANIMEFENDİincitanemtuana bir HANIMEFENDİincitanemtuana bir HANIMEFENDİincitanemtuana bir HANIMEFENDİ
Standart



sunumlarin herbiride cok hos
ama nedense benim damak tadima hitab etmedi bu güllac
__________________
Benim sadece iki elim var, Bu yüzden hayata dört elle sarılmam için sana ihtiyacım var..
incitanemtuana isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-04-2011, 15:00   #8
nk83

Flash Poker şampiyonu Space Runner şampiyonu Simon şampiyonu Super Mario Mushroom şampiyonu Crazy Shuttle şampiyonu Minigolf v2 şampiyonu Equilibrium şampiyonu Mini Putt 3 şampiyonu Pool Jam şampiyonu Super Hacky Sack şampiyonu Squirrel Soccer şampiyonu
 
nk83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 57,061
Tecrübe Puanı: 639411
nk83  - adı üstünde, Admin :)
Standart





Çilekli Güllaç
10 Yaprak Güllaç
2 Lt. Süt
2 Su B. Toz Şeker
1 Paket Vanilya
1 Su B. Pudra Şekeri
1 Su B. Hindistan Cevizi
File Badem
File Yeşil Fıstık
1 Kase Çilek
Üzeri İçin:
Frambuaz
Hindistan Cevizi
HazirlanisiSüt ve şekeri kaynama noktasına gelmeden pişiriyoruz.Yuvarlak bir tepsiye bir adet güllaç koyup üzerine şekerli sütten 2 kepçe döküyoruz. Hindistan cevizi ve pudra şekeri serpiyoruz. Çilekleri küçük bir şekilde doğruyoruz.


Doğranmış çileklerin suyunu süzüyoruz. Güllacın beşinci katında çileği koyup yayıyoruz. Üzerine pudra şekeri, hindistan cevizi, yeşil fıstık ve file badem serpiyoruz. Güllacın geride kalan kısmına ilk kata uyguladığımız işlemi uyguluyoruz.


Son kata 1 kepçe daha süt döküyoruz. 10 dakika dinlendikten sonra üzerini frambuaz, frenk üzümü, yeşil fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz.
__________________
●•°·.¸.·°''°·.¸.-»» Kalbini kırıyor diye üzülme. Belki de hak etmediği yerden çıkmaya çalışıyordur.««-.¸.·°''°·.¸.·°•●

nk83 isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-04-2011, 15:11   #9
maviboncuk
Aşk herşeye değer hayatım
 
maviboncuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Yaş: 24
Mesajlar: 25,571
Tecrübe Puanı: 79743
maviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİ
Standart



güllacıı pek sevemedim neden acaba
teşekkürler canım
__________________
Uyurken seni izlemek vardi simdi . .
Kokunda sarhoş olmak . .
Seni uyandırmak için can atmak ama kıyamamak
maviboncuk isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 08-19-2011, 19:08   #10
nk83

Flash Poker şampiyonu Space Runner şampiyonu Simon şampiyonu Super Mario Mushroom şampiyonu Crazy Shuttle şampiyonu Minigolf v2 şampiyonu Equilibrium şampiyonu Mini Putt 3 şampiyonu Pool Jam şampiyonu Super Hacky Sack şampiyonu Squirrel Soccer şampiyonu
 
nk83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 57,061
Tecrübe Puanı: 639411
nk83  - adı üstünde, Admin :)
Standart




Ballı Güllaç

5 güllaç yaprağı
3 çorba kaşığı süzme bal
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
3 su bardağı sıcak süt
2 yumurta

Kızartma için sıvıyağ

Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker3 su bardağı suLimon suyu

Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın. 1-2 damla limon suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Cevizle balı bir kapta karıştırın. 1 güllâç yaprağını dörde bölün. Sütü bir tepsiye alın. Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın. İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın. Ilık olarak servis yapın.

---------------

Çikolata soslu güllaçlı tartölet

Çikolata soslu güllaçlı tartölet malzemeleri
Tart hamuru için
125 gr tereyağı
3 çorba kaşığı pudraşeker
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı ince çekilmiş badem
2 su bardağı un

Üzeri için
8 güllaç yaprağı
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı çekilmiş badem
1 çorba kaşığı gül suyu
2 çorba kaşığı damla çikolata
1 çorba kaşığı kıyılmış çikolata
25 gr küçük bitter çikolata
25 gr beyaz çikolata
1 çay bardağı süt

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, badem, un ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alıp düzgün bir hamur yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile açarak inceltin. Yağlanmış 4 veya 6 küçük tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Üzerlerini alüminyum folyo ile örtüp birer avuç kuru bakliyat ilave edin. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Tartları kalıplardan çıkarın.

Pudingi 1.5 bardak sütle paketteki tarif gibi hazırlayın. Koyulaşınca ocaktan alıp sürekli karıştırarak soğutun.

Kalan sütü tencereye alın. Tozşekeri ekleyip eriyinceye kadar kaynatın. Süt hafif ılınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın. Her birini ortadan ikiye kesip elinizle hafifçe sıkarak süzün.

Tartların içine soğuk pudingin üçte birini paylaştırın. Birer kaşık badem serpiştirip 2-3 güllaç yaprağını hafifçe büzerek yayın. Malzeme bitene kadar sıralamayı aynı şekilde uygulayıp en üst sırayı güllaç yaprağı ile tamamlayın. Üzerlerine birkaç damla gül suyu serpin. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Tartların üzerlerini damla ve kıyılmış çikolata ile süsleyin.


Çilekli güllaç

1 paket güllaç yaprağı
50 gr ceviz içi
2 litre süt
600 gr toz şeker
200 ml gül suyu
100 gr taze çilek
1 vanilya çubuğu

Derin bir tencereye sırasıyla vanilya çubuğu, süt, toz şeker ve gül suyunu ilave edip ısıtın.

Güllaç yapraklarının aralarını açıp, dört köşeli veya yuvarlak bir tepsiye tek kat yerleştirip, aralarına çilek, ceviz ve gül sulu sütü ilave edip, dolma gibi sarın. Soğumaya bırakın. Soğuyunca kesip derin bir tabağa yerleştirin. Üzerine çilek ve ceviz serpip servis yapın.


Elmalı güllaç sarma

13 güllaç yaprağı
3 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
6 elma
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı gül suyu
6 top çikolatalı dondurma
2 çorba kaşığı çikolatalı hazır sos

Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın. Teflon tavaya alıp 1 kaşık şeker ile devamlı karıştırarak elmalar hafif yumuşayana kadar pişirin.
Süt ve kalan şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın.

Güllaç yapraklarından ikisini düz bir tepsiye üst üste yayın. Üzerine cevizi serpiştirin. Geniş kenarına elmalı karışımdan ilave edip kalın rulo şeklinde sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine kalan sütü dökün. Gül suyunu serpin.

Güllaçlı sarmaları yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca servis tabağına alıp çikolata sosuna bulanmış birer top çikolatalı dondurma ile süsleyin ve servis yapın.

Alıntı
__________________
●•°·.¸.·°''°·.¸.-»» Kalbini kırıyor diye üzülme. Belki de hak etmediği yerden çıkmaya çalışıyordur.««-.¸.·°''°·.¸.·°•●

nk83 isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Reklam alanlarımız
Yanıtla
İlgili kelimeler: ,


Bu konuyu sosyal ağlarda paylaşın!


Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz




Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1

Hanimefendi.com - Yalnızca kadınlara özel, kadın sitesi | 2006 - 2014
     

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590