Burcunuz bugün ne diyor? Burç yorumlarınıza göz atmak istemez misiniz?



Geri git   Hanimefendi.com - Kadın sitesi > Hanımefendi Mutfağından > Püf Noktaları

Püf Noktaları Yemek yaparken kötü kokumu oldu hay Allah ne olucak şimdi,hiç panik yapma hemen çözümü işte burada..

Bu konuda adı geçen üyeler

Yanıtla
Seçenekler
Okunmamış 06-22-2011, 11:15   #1
nk83

Flash Poker şampiyonu Space Runner şampiyonu Simon şampiyonu Super Mario Mushroom şampiyonu Crazy Shuttle şampiyonu Minigolf v2 şampiyonu Equilibrium şampiyonu Mini Putt 3 şampiyonu Pool Jam şampiyonu Super Hacky Sack şampiyonu Squirrel Soccer şampiyonu
 
nk83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 54,999
Tecrübe Puanı: 510139
nk83  - adı üstünde, Admin :)
Standart Yiyecekleri doğru saklamak için ipuçları




Yiyecekleri doğru saklamak için ipuçları

Lezzetli ve sağlıklı yemek yapmanın ilk kuralı gıdaların taze olmasıdır...

Hangimiz buzdolabının yanına çöp torbasını koyup da bir bir atmamıştır çürüyenleri, “Vah yazık oldu!” diye iç çekerek. Verilen paraya mı acımalı, kollarımız uzayarak taşıdığımız torbalara mı? Aylar önce derin dondurucuya konulanı pişirip de yemeli mi, üzeri küf tutmuş peyniri atmalı mı gibi sorular hep aklımıza takılır. İşte size yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayacak yöntemler ve ne kadar sürede tüketilmeleri gerektiği ile ilgili ipuçları. Buradaki önerilere dikkat ederseniz yiyecekleri daha az ziyan ettiğinizi göreceksiniz.

Sütü mutlaka buzdolabının iç raflarında saklayın. Dolap kapağında saklanan şeyler, kapağı her açtığınızda sıcak havayla temas eder ve daha çabuk bozulur. Son kullanma tarihi ne olursa olsun süt kutusunu açtıktan sonra en fazla 3 gün içinde tüketmelisiniz.
Dondurma derin dondurucuda 2-4 ay süreyle taze kalabilir.
Yoğurt satın alındıktan sonra en fazla 7 gün içinde tüketilmelidir.
Tereyağını hava almayacak şekilde sıkıca streç filme sardıktan sonra buzdolabında 1 ay, derin dondurucuda 6 ay boyunca bozulmadan saklayabilirsiniz.

Peynirler

* İzmir tulumu, mihaliç, eski kaşar peyniri ve hellim gibi sert peynirler hava almayacak şekilde sıkıca sarılıp buzdolabında 3-4 hafta tazeliğini kaybetmeden durabilir.
* Peynir küflenmişse, 1-2 cm kalınlığında küflü bölgeyi kesip iyice temizledikten sonra yemekte bir sakınca yok.
* Taze kaşar peyniri, dil peyniri gibi peynirler paket açıldıktan 3-4 hafta, krem peynirler 2 hafta boyunca buzdolabında tazeliğini korur.

Balıklar ve diğer deniz ürünleri

* Deniz ürünlerini alışverişi bitirmeden hemen önce satın almalısınız. En fazla 2 gün içinde de tüketmelisiniz.
* Taze deniz ürünleri hava geçirmez, kapaklı, sıkıca kapatılmış bir kap içinde buzdolabında en fazla iki gün saklanabilir.
* Aldığınız dondurulmuş deniz ürünlerini eve gelir gelmez orijinal ambalajında derin dondurucuya koyun. Kullanacağınız zaman buzdolabında, soğuk su altında ya da mikrodalga fırında çözdürebilirsiniz.
* Son kullanma tarihi geçen dondurulmuş ürünleri kesinlikle yemeyin. Aksi durumda bu yiyecekler zehirli olacaktır.

Sebzeler ve meyveler

* Meyveleri önceden değil, yiyeceğiniz zaman yıkayın. Çünkü nem çürümeyi hızlandırır.
* Meyve ve sebzeleri bir arada tutmayın. Çünkü bazı meyveler etilen gazı üretir ve bu da yanındaki sebzelerin daha çabuk bozulmasına neden olur.
* Sebze ve meyveleri delikli kapların içinde buzdolabında saklayabilirsiniz.
* Birçok meyve ve sebzenin buzdolabında saklanması gerekir. Ancak bazılarının oda ısısında kalması daha iyidir. Domates, patates, sarımsak, soğan buzdolabına konmaması gereken sebzelerdendir. Bu sebze ve meyveler hava geçiren delikli kaplarda, direkt güneş ışığı almayan bir yerde durmalı. ¦ Aldığınız muzları 2-3 gün içinde tüketmeyecekseniz, buzdolabında saklayın. Kabukları kararırsa içi daha uzun süre sert kalacaktır.
* Mantarları kağıt torbada buzdolabına koyun. Hava geçirmez bir kap içinde tutmak nemlenmesine ve pörsümesine neden olur.
* Enginar, kuşkonmaz, kereviz gibi sebzelerin içeriğinde bulunan suyun azalıp tazeliğini kaybetmemesi için buzdolabında saklanmasında fayda var.

Etler

* Alışveriş yaparken en son etleri satın alın. Et sularının diğer yiyeceklere bulaşmaması için mutlaka ayrı bir poşete koyun.
* Etleri buzdolabının en soğuk kısmında 2 ile 4 derece arasında saklayın. Çiğ etleri bir tabağa koyduktan sonra plastik bir poşetin içine koyun ki suları akıp diğer yiyeceklere bulaşmasın. Eğer eti aldıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmeyecekseniz et paketini bir kez de alüminyum folyoya (et alüminyum folyo ile temas etmemeli) sarıp derin dondurucuya koyun ve üzerine paketlediğiniz tarihi yazın.
* Et paketlerinin üzerine yazan saklama talimatlarına uyun. Eğer dolaba ne zaman koyduğunuzu hatırlamıyorsanız eti çöpe atın!
* Kırmızı çiğ et buzdolabında en fazla 3-4 gün dayanır. Sosis ve salam paketi açıldıktan sonra 5 gün, füme etler 1 hafta dayanır.
* Kırmızı et derin dondurucuda 6-12 ay, sosis ve salam 1-2 ay saklanabilir. Füme etleri dondurmak pek iyi bir fikir değildir.
* Aldığınız kıymanın tamamını tüketemeyecekseniz, kavurup küçük kaplara bölerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Hatta soğanla kavurursanız yemek yapacağınız zaman size epey vakit kazandıracaktır.
* Eğer dondurmayacaksanız, tavuğu kullanma tarihinden önce tüketmelisiniz.
* Pişmiş hindi veya tavuk eti 3-4 gün içinde tüketilmeli ya da dondurulmalıdır. Tavuk ve hindi eti derin dondurucuda 9-12 ay kadar saklanabilir.

Elektrikler kesilirse: Elektrik kesildiğinde buzdolabındaki yiyeceklerin ısınmasını, derin dondurucudakilerin de çözülmesini geciktirmek için dolap kapaklarını kapalı tutmalısınız. Buzdolabı kapağı açılmadan yiyecekleri 4 saat soğuk tutabilir. Derin dondurucu içi tamamen dolu iken 48 saat, yarı doluyken 24 saate kadar içindekileri donuk tutabilir. Derin dondurucudaki buzlar çözülmüşse içerideki yiyecekleri bir an önce tüketin.

Yumurta: Yumurta satın alırken son kullanma tarihine dikkat edin. Orijinal paketinin içinde buzdolabının orta veya alt rafında saklayın. Alt raflarda sıcaklık üst raflara göre daha az değişir. Yumurtalar buzdolabında 3 hafta kadar dayanır. Katı pişmiş yumurta kabuğu soyulmadan 1 hafta, yumurta akı 4 gün, yumurta sarısı ise sıkıca kapalı bir kapta 2 gün süreyle buzdolabında saklanabilir.


Balık nasıl saklanır?

Uzmanlar vitamin, mineral ve proteince zengin balığı sık sık tüketmemizi öneriyor. Peki toplu alınan balığı evimizde nasıl muhafaza edebiliriz?

Balıklar genellikle oda sıcaklığında (20 C) 24 saat süre ile tazeliklerinden bir şey kaybetmeden durabilirler. Bu kış ayları için geçerli olup yaz aylarında klimasız yerlerde bu süre oldukça kısalır. Eğer bu süre 24 saati geçecekse muhakkak temizlenip buzdolabına konulmalıdır. Buzdolabına koyup donduramayacağımız balıkları bekletirken açık olarak koymamaya dikkat etmeniz gerekir.
Özellikle son yıllarda kullanımı yaygınlaşmaya başlayan no-frost buzdolaplarında sistem hava üfleyerek çalıştığı için balıkların derisini çok çabuk kurutabilir. Bunu önlemek için ya kapaklı kaplarda dolapta muhafaza etmemiz ya da en güzeli kalın bir gazeteyi ıslatıp balığın üzerine örterek muhafaza etmemiz uygun olur.
Balıkları dondurmadan önce hafifçe tuzlamakta yarar vardır. Etin diriliğini muhafaza eder.
Buzdolabının +5 C’lik bölmesinde 3 gün, tek yıldızlı dolapların buzluklarında 0 ila -5 C arasında 14 gün saklanabilir. Daha uzun süreli saklamalar için üç yıldızlı buzdolaplarının -18 derecelik deep-freeze’leri veya bağımsız deep-freeze’ler kullanılmalıdır. Deep-freeze’lerde saklama süreleri Hamsi, sardalye gibi küçük balıklar için 3 ay, 3 ila 4 adeti bir kilo gelen Çipura, Lüfer gibi balıklar için 5 ila 6 aydır. Bir kilodan büyük balıklar için ise 6 ila 8 aydır. -25 C’lik deep-freeze’lerde ise bu süre yüzde 50 artar.
Dondurduğunuz balıkları çözdüğünüz takdirde tekrar dondurmanız bakteri üremesi açısından sakıncalı olabilir. Bu nedenle donduracağınız balıkları ailenize göre 2 veya 3 kişilik porsiyonları içeren öğünlere bölerek dondurmak, çözülmüş balığı yeniden dondurmak gibi bir problemle karşılaşmamak için tavsiye edilir.
Porsiyonları bölüp alüminyum folyo veya asetat ile ambalajlamalı ve üzerine balığın cinsini, dondurulduğu tarihi içeren bir etiket yapıştırmalısınız. Ambalajları önce buzdolabının 0 ila +5 C’lik bölümünde birkaç saat soğutmalı, daha sonra derin bir dondurucuya koymalısınız. Bu işlem esnasında derin dondurucunuzu şoklama konumuna getirmelisiniz.
Balığı şoklayacağınızda uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise balığı deep-freeze’e attıktan 3-4 saat sonra çıkarıp kovaya doldurduğunuz suyun içerisine daldırıp çıkartmak ve sonra tekrar deep-freeze’e atmaktır. Balığın üzerinde oluşacak ince buz tabakası balığı korumada çok faydalı olacaktır.



Milliyet
__________________
●•°·.¸.·°''°·.¸.-»» Yorma kendini, bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin««-.¸.·°''°·.¸.·°•●

nk83 isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 06-24-2011, 17:34   #2
ayser
Daimi Üyelerimizden
 
ayser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Yaş: 58
Mesajlar: 6,680
Tecrübe Puanı: 54453
ayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİayser bir HANIMEFENDİ
Standart



Çok önemli bilgiler.Emeğine sağlık
ayser isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 06-24-2011, 17:46   #3
sadiye
Hersey olmasi gerektigi gibi
En güzel profil yarışması 1. si
Aim & Fire şampiyonu Super Dance şampiyonu Netblazer3D şampiyonu Flexi-Combat şampiyonu
 
sadiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: May 2010
Yaş: 32
Mesajlar: 60,824
Tecrübe Puanı: 259555
sadiye  - adı üstünde, Admin :)
Standart



Tesekkürler canim, bende bu konuda dikkatli olmaya calisiyorum.
__________________
((: ¿ɐsʞoʎ ɹɐʌ ıɯ ʞılsɹǝʇ ɹıq
sadiye isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 06-24-2011, 21:25   #4
maviboncuk
Aşk herşeye değer hayatım
 
maviboncuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Yaş: 24
Mesajlar: 25,570
Tecrübe Puanı: 79742
maviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİmaviboncuk bir HANIMEFENDİ
Standart



teşekkürler canım önemli konu
__________________
Uyurken seni izlemek vardi simdi . .
Kokunda sarhoş olmak . .
Seni uyandırmak için can atmak ama kıyamamak
maviboncuk isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 10-16-2011, 16:28   #5
flamingo
Hayatımın Anlamısın OĞLUM
 
flamingo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 7,501
Tecrübe Puanı: 164753
flamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİflamingo bir HANIMEFENDİ
Standart



ben balığı aldığım gibi pişiriyorum..
__________________
Aynı evrende yaşamamalı cellatlar ve çocuklar;
Ya ölmeli cellatlar, ya da doğmamalı çocuklar
flamingo isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 10-17-2011, 08:46   #6
Şekerpare

      En güzel profil yarışması 1. si
Hexxagon şampiyonu Goldminer şampiyonu
 
Şekerpare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jul 2011
Yaş: 29
Mesajlar: 14,495
Tecrübe Puanı: 203955
Şekerpare bir HANIMEFENDİŞekerpare bir HANIMEFENDİŞekerpare bir HANIMEFENDİŞekerpare bir HANIMEFENDİŞekerpare bir HANIMEFENDİŞekerpare bir HANIMEFENDİŞekerpare bir HANIMEFENDİŞekerpare bir HANIMEFENDİŞekerpare bir HANIMEFENDİŞekerpare bir HANIMEFENDİŞekerpare bir HANIMEFENDİ
Standart



Çok güzel bilgiler
Şekerpare isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 12-27-2012, 14:47   #7
LiLi
14. En şık hanımefendi yarışması birincisi14. En şık hanımefendi yarışması birincisi
 
Üyelik Tarihi: Dec 2010
Mesajlar: 9,398
Tecrübe Puanı: 240004
LiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİLiLi bir HANIMEFENDİ
Standart



Dikkat edilmesi kesinlikle gerekli
LiLi isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Okunmamış 02-25-2013, 15:57   #8
Tılsım
Olmasa da olur...
En güzel profil yarışması 1. si
 
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Mesajlar: 8,247
Tecrübe Puanı: 103722
Tılsım bir HANIMEFENDİTılsım bir HANIMEFENDİTılsım bir HANIMEFENDİTılsım bir HANIMEFENDİTılsım bir HANIMEFENDİTılsım bir HANIMEFENDİTılsım bir HANIMEFENDİTılsım bir HANIMEFENDİTılsım bir HANIMEFENDİTılsım bir HANIMEFENDİTılsım bir HANIMEFENDİ
Standart



Faydalı bilgiler,teşekkürler.
__________________

Hiçbir şey yapmamak için herşeyi yaparım...
Tılsım isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Reklam alanlarımız
Yanıtla
İlgili kelimeler: , , , ,


Bu konuyu sosyal ağlarda paylaşın!


Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz




Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0

Hanimefendi.com - Yalnızca kadınlara özel, kadın sitesi | 2006 - 2014
Bankalopedi | Android Oyunlar | Betsson | Bets10
     

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588