Zeytinyağlı yeşil domates yemeği

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.537
Puan
113
Konum
İstanbul
emek_102dfe01-b1c1-4be9-b81e-b8e2b7222541_14_308FCD22-3A2B-40A5-8CDB-4AF7047DB698.jpg


Zeytinyağlı yeşil domates yemeği


Malzemeler
5 adet orta boy yeşil domates
2 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:

Soğanları yemeklik, sarımsakları da ince ince doğrayın.Tencereye kullanmak istediğiniz kadar zeytinyağı koyup, soğanları ve sarımsakları ekleyip, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun.Domatesleri orta boy küpler halinde doğrayıp, kavrulmuş soğanların üzerine ekleyin şöyle bir çevirin.Pirinci ve tuzu ekledikten sonra kapağını kapatıp, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip bir kaç dakika daha tencerenin kapağı kapalı bekletin. Ilık ılık veya sıcak sıcak afiyetle yiyin.

Not: Soğanları yavaş yavaş ve uzun uzun kavurursanız yemek çok daha lezzetli oluyor.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst