Zeytinyağlı patlıcan dolma

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.537
Puan
113
Konum
İstanbul
zeytinyagli-patlican-dolma_44da40bd.jpg




Zeytinyağlı patlıcan dolma

2 kemer patlıcan

İç pilav için
1 su bardağı baldo pirinç
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1.5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı sıcak su
Tuz


Patlıcanları incecik dilimleyin. 2-3 dakika zeytinyağında kızartın. Pirinçleri ılık suda 25 dakika bekletin. Pirinçleri yıkayıp süzün. Soğanları piyazlık doğrayın. Dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurun. Fıstıklar renk alınca soğanları ilave edin. Soğanları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun. Pirinçleri ekleyin ve bir miktar tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü kaynar suda bekletin. Pirinçler kavrulunca baharatları ve kuşüzümünü ilave edin. En son suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Streç filmin üzerine patlıcan dilimlerini bitişik olarak dizin. Patlıcanların üzerine her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde iç pilavı yerleştirin. Streç film yardımıyla patlıcanı rulo haline getirip yan taraflarından sıkıştırıp tezgahta yuvarlayıp kenarlarını streç filmle sıkıca kapatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın.

Kaynak :Lezzet



 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.537
Puan
113
Konum
İstanbul
Patlıcan bu şekilde çok karizmatik gözükmüş :dance2:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst