Taş Mektep - 15 Şubat

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.537
Puan
113
Konum
İstanbul

20435026_jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

Taş Mektep

YönetmenAltan Dönmez
Senarist Hazan Toma

Oyuncular
Orhan Kılıç
Ayça Varlıer
Feride Çetin
Can Kolukısa
Atsız Karaduman
Hazım Karaduman
Güray Kip
Mehmet Atay
Serkan Kuru
Ümit Çırak


Yapım Yılı2012
Gösterim Tarihi 15 Şubat 2013

Mehmet ve arkadaşları Eskişehir’in düşmesi ve Türk ordusunun geri çekildiği haberi ile sarsılırlar. Memleketin durumu günden güne kötüye gitmekte, işgaller artmaktadır. Öylece durup düşmanın gelmesini mi bekleyeceklerdir. Vatanı savunmak onların da hakkıdır. Gizlice okulda toplanarak cepheye gitmeye karar verirler. Öğrencilerin bu kararı herkesi duygulandırır. Güzide öğretmen öğrencilerin henüz savaşa gidemeyecek kadar küçük olduklarını savunur. Tevfik yüzbaşı ve Abbas emmi ise günü geldiğinde bunun olacağını bilmektedirler. İki erkek de savaşlarda binlerce gencin gözlerindeki ışığın söndüğünü görmüşlerdir.

Savaş yüzlerce yıldır beraber yaşayan Türk, Ermeni ve Rumları karşı karşıya getirmiştir. Sömürü devletleri amaçlarına ulaşmaya çok yakındır. Yine de bütün Ermeni ve Rumlar aynı fikirde değildir. Vatanları bu topraklardır ve Türklerle omuz omuza çarpışacaklar, gerekirse canlarını vereceklerdir. Bu millet olma meselesidir.

Savaş ne Mehmetin Rum kızı Minaya olan büyük aşkını engeller ne de Tevfik yüzbaşı ile Güzidenin yüreklerinde filizlenen aşkı durdurabilir. Aşkları vatan sevgisiyle büyür ta ki ölüm onları ayırana dek…

Sakarya Savaşı’nda 63 son sınıf öğrencisinin tamamının şehit olması nedeniyle o yıl mezun veremeyen Kayseri Lisesi öğrencilerinin öyküsüdür.
film.gen.tr
tepe.jpg



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst