Rumeli kavurması

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
40
Konum
kayseri
rumeli-kavurmasi_450.jpg


Malzemeler

1 adet yeşil çarliston biber
1 adet kırmızı çarliston biber
½ soğan
1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı
200 gr. Kuzu kuşbaşı
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 tutam kekik
5 – 6 adet çeri domates
1 su bardağı domates suyu

Hazırlanışı

Biberleri ve soğanları iri doğrayın. Teflon tavaya yağı dökün ve kızdırın. Etleri tavaya atın ve kavurun. Eteler bir süre kavrulduktan sonra soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından 1 tutam karabiber, ekleyip karıştırdıktan sonra biberleri ekleyin. İyice karıştırın ve 1 tutam tuz, kekik ekleyip karıştırın. 5 – 6 adet çeri domates ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates suyunu ekleyin ve iyice harmanlayın. Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin. Yemeğimiz servise hazır.
 

deffne

Yeni Üye
Katılım
20 Eylül 2011
Mesajlar
26
Tepki
12
Puan
3
Yaş
44
Konum
istanbul
Görünce olsada yesek dedim, gerçekten çok güzel gözüküyor, yapılışıda çok kolaymış, paylaşım için teşekkürler, ellerinize sağlık...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst