Romantik güller

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.302
Tepki
83.549
Puan
113
Konum
İstanbul
Romantik güller

hob0046.jpg

İster tek başına ister diğer çiçeklerle birlikte, güller asil görünümleri ve kendilerine has havaları ile her zaman davet sofralarının ilgi odağı olmayı başarıyor.

İhtişamlı görünüş
Işıl ışıl renklerde bir gül demeti, mekanı büyülüyor: Sarı güller, bahçeden toplanan çiçeklerle birlikte şık bir buket oluşturuyor. Sarı şebboy ya da aslan pençesi bukete zenginlik veriyor.
Güllerin daha uzun süre dayanması için; saplarındaki yaprakların, vazodaki suyla temas etmesini engelleyin. Suya bir miktar şeker ekleyin. Her iki günde bir, sapları 3 cm kadar kesin ve suyu değiştirin.

Gül piramidi
Tabak ve bardakların uyumlu beraberliği, çiçeklerin kraliçesine şirin bir taht sunuyor.
hob0046a.jpg


Gerekli malzeme: Üç farklı büyüklükte tabak: Bir tatlı, bir yemek ve bir de geniş servis tabağı İki geniş bardak, kısa saplı güller ve gül yaprakları.
Nasıl yapılır?
Bardaklardan birini ters çevirerek servis tabağının üzerine oturtun. Üstüne çorba tabağını yerleştirin. Aynı şekilde tatlı tabağını piramidin en üstüne oturtun. Tabaklara biraz su dökün. Çiçekleri, çok sıkıştırmadan bardakların etrafına yayın. Gül yapraklarını üzerlerine serpin. Başka çeşit çiçek varsa, onları da güllerin arasına özenle dağıtabilirsiniz.

Kokulu yaz mumları
hob0046b.jpg

Sadece güller değil, şirin mumlar da etrafa tatlı kokular yayacak ve mekanı güzelleştirecek.
Gerekli malzeme: Birkaç adet gül, güllerin renginde mumlar mumlar için cam bardak, güller için vazo, gül yağı.
Nasıl yapılır?
Mumları cam bardaklara yerleştirin. Mum ve bardakların birbirleriyle uyumlu olmasına dikkat edin. Gülleri de vazolara yerleştirin. Hazırladığınız mum ve güllerle sofranızı süsleyin. Konuklarınız gelmeden kısa bir süre önce mumlarınızı yakın ve üzerine birkaç damla yağ damlatın.

Gül geçidi
hob0046c.jpg


Zarif güller küçük şık kaplarda estetik ve görkemli görünüyor.
Gerekli malzeme: Kısa saplı güller, küçük çerezlikler ya da çok derin olmayan küçük kaplar, peçeteler ve hediye bandı, kısa yapraklı dallar.
Nasıl yapılır?
Küçük kaplara bir miktar su dökün. Gülleri saplarıyla kaplara oturtun. Kapları yan yana veya her konuğun önüne gelecek şekilde davet masasına yerleştirin. Peçeteleri ise hafifçe yuvarlayın, yapraklı dalları üzerine yerleştirin ve hediye bandıyla çok sıkmadan bağlayın.
Kaynak :evdöşe
 

günce

Daimi Üye
Katılım
21 Ocak 2011
Mesajlar
473
Tepki
658
Puan
93
Konum
izmir
güllerin kokusu buraya kadar geldi sanki...
yasamak ne güzel...:1:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst