Noel Orman Pastası

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
43
Konum
İstanbul
attachment.php

MALZEMELER

5 adet yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı un
Üç buçuk çorba kaşığı nişasta
Yağlı kağıt
Çikolata dekoru için:
200 gram bitter çikolata
Kreması için: 1 su bardağı süt
Altı buçuk çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
Az miktarda vanilya

HAZIRLANIŞI


Mikser yardımıyla yumurta ve tozşekeri hızlı devirde 4-5 dakika kabartın. Ayrı bir yerde un ile nişastayı karıştırın. Yumurtayı mikserden bir kaba aktarın. Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin. 20x30 cm ebadında dikdörtgen bir tepsinin içine yağlı kağıdı yerleştirin. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün. 220 derecelik fırında 7-8 dakika pişirin..Bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün krema sürüp rulo şeklinde sarın. Üzerini çikolata dekoru ve yılbaşı dekorları ile süsleyin.
Kremanın yapılışı:
Süt, şeker ve vanilyayı bir kabın içerisine alın ve ocağa yerleştirin. Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın. Ocaktaki süt kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin. 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın. Mikserde düşük devirde soğuyana kadar karıştırın.
Çikolata dekorunun yapılışı:
Çikolatayı 50 derece suda benmari usulü eritin. Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün. Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın. Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • 591328673607.jpg
    591328673607.jpg
    30,4 KB · Görüntüleme: 53

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli

Noel orman pastası tarifi - 2

1938_650x433.jpg


Noel orman pastası tarifi malzemeler:

5 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
3.5 çorba kaşığı nişasta
Yağlı kağıt

Çikolata dekoru için

200 gram bitter çikolata

Kreması için

1 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
Az miktarda vanilya

Noel orman pastası tarifi hazırlanışı:
Mikser yardımıyla yumurta ve toz şekeri hızlı devirde 4-5 dakika karıştırarak köpük haline getirin.
Ayrı bir yerde un ile nişastayı karıştırın.
Yumurtayı mikserden bir kaba aktarın.
Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin.
20x30 cm ebadında dikdörtgen bir tepsinin içine yağlı kağıdı yerleştirin.
Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün.
220 derecelik fırında 7-8 dakika pişirin.
Bir gün buzdolabında bekletin.
Ertesi gün krema sürüp rulo şeklinde sarın.
Üzerini çikolata dekoru ve yılbaşı dekorları ile süsleyin.

Kremanın yapılışı

Süt, şeker ve vanilyayı bir kabın içerisine alın ve ocağa yerleştirin.
Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın.
Ocaktaki süt, kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin.
2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Mikserde düşük devirde soğuyana kadar karıştırın.

Çikolata dekorunun yapılışı

Çikolatayı 50 derece suda benmari usulü eritin.
Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün.
Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın.
Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst