İÇ MALZEMELER: Bir ölçek pirinç
Bir ölçek bulgur
Bir adet kuru soğan
Salça, tuz, nane İstediğiniz baharatları kullanabilirsiniz
Soğan yağda kavrulur.Sırasıyla salça ,yıkanmış pirinç ve bulgur, tuz ve nane ilave edilir.Az suda çiğ kalmayacak şekilde pişirilir.
Diğer yandan kaynamış suda birkaç dakika bekletilen efelekler soğumaya bırakılır.Dikkat edin efelekler çabuk erir fazla sıcak suda bekletmeyin.
Sapları kesilir ve tencerenin en altına serpilir ki sarmalar tencereye yapışmasın
Sarımsaklı yoğurtla servis yapılabilir,afiyet olsun
alıntı
Bir ölçek bulgur
Bir adet kuru soğan
Salça, tuz, nane İstediğiniz baharatları kullanabilirsiniz
Soğan yağda kavrulur.Sırasıyla salça ,yıkanmış pirinç ve bulgur, tuz ve nane ilave edilir.Az suda çiğ kalmayacak şekilde pişirilir.
Diğer yandan kaynamış suda birkaç dakika bekletilen efelekler soğumaya bırakılır.Dikkat edin efelekler çabuk erir fazla sıcak suda bekletmeyin.
Sapları kesilir ve tencerenin en altına serpilir ki sarmalar tencereye yapışmasın
Sarımsaklı yoğurtla servis yapılabilir,afiyet olsun
alıntı