incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MALZEMELER
- Kişi sayısı kadar somon dilimi
- Zeytinyağı
- Tuz, kekik, pulbiber, karabiber
Somon dilimlerini az miktarda zeytinyağı ve yine az miktarda baharat kullanarak yarım saat dinlendirin.
Daha sonra çok az yağlanmış ve ısıtılmış bir tavaya somonları alarak ağzını kapatın ve her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Bol salata ile servis yapın...
Not: Balık terbiyesinde kullanılan baharatların ölçüsünü kaçırmadan kullanmak ve balığın lezzetinin önüne geçmesinden kaçınmanız gerekiyor.
Somon balığı yağlı bir balık olduğu için pişireceğiniz tavayı sadece balığın tavaya yapışmayacağı kadar yağlayın.
ALINTI