Kolay Somon-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


MALZEMELER

  • Kişi sayısı kadar somon dilimi
  • Zeytinyağı
  • Tuz, kekik, pulbiber, karabiber
TARİF
Somon dilimlerini az miktarda zeytinyağı ve yine az miktarda baharat kullanarak yarım saat dinlendirin.
Daha sonra çok az yağlanmış ve ısıtılmış bir tavaya somonları alarak ağzını kapatın ve her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Bol salata ile servis yapın...
Not: Balık terbiyesinde kullanılan baharatların ölçüsünü kaçırmadan kullanmak ve balığın lezzetinin önüne geçmesinden kaçınmanız gerekiyor.
Somon balığı yağlı bir balık olduğu için pişireceğiniz tavayı sadece balığın tavaya yapışmayacağı kadar yağlayın.

ALINTI
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
buzlukta bütün somonum var kilciklarini temizleyip yapayim bari yanina birde sos ohhh:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst